Gość SNAKE'83 Opublikowano 15 Lutego 2009 Udostępnij Opublikowano 15 Lutego 2009 przymierzam sie do wymiany paska rozrzadu, praktycznie od zakupu autka we wrzesniu przy pierwszym przegladzie i wymianach plynow itp. mechanik wspomnial o tych elementach, ze pompe wymienic jesli jest na pasku rozrzadu , ze schematow wnioskuje (czy dobrze?) ze nie jest, a jest ze wspomaganiem kierownicy z kolei znajomy uwaza ze nie wazne co i jak ale pompe wodna tez wymienic razem z rozrzadem jakie macie wiadomosci na ten temat? rozrzad + pompa? czy zywotnosc pompy jest wieksza niz paska (wg. wiedzy ksiazkowej co 90k km) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MARTI Opublikowano 15 Lutego 2009 Udostępnij Opublikowano 15 Lutego 2009 znajomy zle uwaza;) po co ruszac pompe jak nie leci to tak jak wymieniac przegub jak nie stuka, a chodzi o to ze jak masz od paska napedzana moze dostac luzu na lozysu i zblokowac caly mechanizm co za tym idzie zawory dadza buzi tłokowi,jak dobrze pamietam to chyba tylko 1.9 dci ma pompe na rozrządzie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Mlody666 Opublikowano 15 Lutego 2009 Udostępnij Opublikowano 15 Lutego 2009 MARTI dobrze prawi. Ja niedawno wymieniałem rozrząd i poprosiłem mechanika żeby przyjrzał się pompie i tyle. Jak by stwierdził ze jest coś nie tak to by się wymieniło a że stwierdził ze jest ok to mam prawie 100złotych w kieszeni. Zwłaszcza ze moim i mojego mechanika zdaniem w nissanach trzeba wymieniać części dopiero jak ulegną konkretnemu uszkodzeniu bo części zamienne nie są już tak dobrej jakości jak japońskie oryginały - przynajmniej tak twierdzi mój mechanik. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MARTI Opublikowano 16 Lutego 2009 Udostępnij Opublikowano 16 Lutego 2009 oczywisice ze tak jak Mlody napisal, masz oryginalna pompe na ktorej przejchales 100 000 i wytrzyma dluzej jak bys w tym momencie zamienniek zalozyl no chyba ze zafundowal bys sobie cos z górnej półki jak np SKF Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.