Gość CzarsonLSW Opublikowano 16 Lutego 2009 Udostępnij Opublikowano 16 Lutego 2009 Witam. Posiadam 100nx na wielopunktowym wtrysku z zamontowaną sekwencją LPG. Moj problem polega na tym ze: na benzynie samochod smiga ładnie bez zadnych problemow. Przełączy sie na LPG i zaczyna sie problem obroty spadają tak nawet ponizej 500 czasem utrzymują sie ok 1000 potrafi gasnąc nawet czesto jak lece na luzie. przy staniu na swiatlach potrafi zgasnąc. gdy stoje autkiem z odpalonym silnikiem bez swiatał utrzymują sie ok 1000 zapale swiatla spadają zaczyna sie jakas mannia skacza tak do 1000 spadają az czasem se zgasnie. nie zawsze tak sie dzieje ale czasem. Świece wymienione ok 2-3 miechy temu. pompa paliwa sprawna, instalacja jest nowa jeszcze na gwarancji. mozliwe ze moga przewody napiecia nie domagac. mile widziane wskazowki i porady, sory ze zakładam nowy temat ale nie znalazłem nic takiego co dotyczyło by 100nx. Pozdrawiam. Czekam na odp. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Jam Opublikowano 16 Lutego 2009 Udostępnij Opublikowano 16 Lutego 2009 co do gazu to jest inny dzial Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość CzarsonLSW Opublikowano 16 Lutego 2009 Udostępnij Opublikowano 16 Lutego 2009 Ty no Faktycznie ale to ogolny chyba dzial dla nissanow z rodziny nx jak sie nie nadaje prosze Administratora o przeniesienie. puki co czekam na info. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Jam Opublikowano 16 Lutego 2009 Udostępnij Opublikowano 16 Lutego 2009 gaz nie jest seryjnym wyposazeniem setki tak wiec nie kazdy ma i nie kazdy mzoe sie wypowiedziec a dzial od gazu to dzial od gazu gdzie wszyscy wiedza o co chodzi Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Daniele89 Opublikowano 16 Lutego 2009 Udostępnij Opublikowano 16 Lutego 2009 Mi auto gasło jak dawałem na luz czy podczas zmiany biegu przy dużych obrotach. Sam nie znam się na autach, więc porozmawiałem ze znajomym i po zajrzeniu pod maske zauważył, że rurka od filtra powietrza jest ograniczona do połowy, więc odciął mi końcówkę tej rurki i od tamtego czasu (około miesiąca) tylko raz zdarzyło mi się, że auto znowu mi zgasło będąc na luzie a wcześniej miałęm taki przypadek co najmniej raz dziennie:/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość CzarsonLSW Opublikowano 17 Lutego 2009 Udostępnij Opublikowano 17 Lutego 2009 Nie kazdy ma gaz. oky to pytanie bylo kierowane raczej do tych co mają gaz albo sie na tym znają. wina moze nie dotyczyc lpg takze moze sie nadawac do tego dzialu o tym zadecyduje administrator. Rurka powiadasz jakas hmm zajze dzisiaj pod maske i zobacze co i jak. Czekam na dalsze info. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.