Gość shdy Opublikowano 18 Lutego 2009 Udostępnij Opublikowano 18 Lutego 2009 Witam!. Kilka dni temu moj silnik 1.2 zmarl, wiec z kolega wstawilismy na jego miejsce 1.0. Musze przyznac, ze mimo to, ze ma jedynie kilka koni mniej, roznica jest ogromna... Wiec nasuwa sie moje pytanie - bawil sie ktos kiedys w przeszczep silnika 1.6 z Sunny do micry? Czy jest to w ogole oplacalne i warte zachodu? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Panther Opublikowano 18 Lutego 2009 Udostępnij Opublikowano 18 Lutego 2009 Wiec nasuwa sie moje pytanie - bawil sie ktos kiedys w przeszczep silnika 1.6 z Sunny do micry? Czy jest to w ogole oplacalne i warte zachodu? shdy Swap tego typu teoretycznie jest możliwy, ale w praktyce może być b. trudny. Rozumiem, że masz na myśli sr16de jak np w sunnych. Tylko taki silniczek to zupełnie inna filozofia (16V, kombinacja z elektroniką i napędem). Taki swap będzie Cie na pewno więcej kosztował niż zakup dużo szybszego i mocniejszego autka. IMHO taniej wyjdzie zakup K11 i tutaj zabawa z silnikami (chyba, że dorwiesz z fabrycznym 1,4 ). A czy warte zachodu? Musisz sobie sam odpowiedzieć, ile frajdy miałbyś z zrobienia i jazdy takim autkiem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość shdy Opublikowano 18 Lutego 2009 Udostępnij Opublikowano 18 Lutego 2009 Silnik 1.6 z nissana sunny kupil bym od znajomego, tylko zastanawiam sie, jak zachowywal by sie, gdybym zamiast mono zalozyl mu gaznik od tego 1.2 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mimier Opublikowano 18 Lutego 2009 Udostępnij Opublikowano 18 Lutego 2009 Poczytaj sobie trochę: -> http://www.micra.org.uk/showthread.php?t=12950 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość shdy Opublikowano 18 Lutego 2009 Udostępnij Opublikowano 18 Lutego 2009 Wielkie dzieki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Snafu Opublikowano 18 Lutego 2009 Udostępnij Opublikowano 18 Lutego 2009 Przyznam że pomysł fajny xD i może by coś z tego wyszło A jeśli byś szukał silniczka to mam cały 1,2 na obchnięcie i nawet parę gratów do uturbienia by się znalazło Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość shdy Opublikowano 18 Lutego 2009 Udostępnij Opublikowano 18 Lutego 2009 ooo, pomysl dobry Jutro ide ogladac ten 1.6. W micrze, ktora mam, kiedys podobno byl juz 1.6 z sunny, ale 8v. Ciekawe, jaki jest ten. jak by z tego nic nie wyszlo, odezwe sie do Ciebie po 1.2 turbo [ Dodano: Sob 21 Lut, 2009 11:59 ] jeszcze jedno pytanko - czy skrzynia od 1.2 da sobie rade z 1.6 8v? czy moze nalezalo by wymienic? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.