Gość rockybor Opublikowano 19 Lutego 2009 Udostępnij Opublikowano 19 Lutego 2009 Witam Od kilku dni zauważyłem, że ciężko chodzi mi pedał sprzęgła. Od dzisiaj zaczęło mi się ślizgać sprzęgło podczas jazdy. Wystarczy, że lekko wcisnę nogę to można bez problemu zmienić bieg. Pod maską sprawdziłem, że jest luzik na lince. Jak stoję na luzie to czuć drgania na pedale. Podczas jazdy jak wduszę mu gazu to obroty silnika skaczą a rzeczywistość prędkość się nie zmienia (objaw ślizgania). Wcześniej lubił szarpnąć nieraz przy ruszaniu (myślałem że to ja jeszcze dobrze nie wyczułem tego sprzęgła ) Czytałem inne artykuły na ten temat w wyszukiwarce, ale nie znalazłem klarownej odpowiedzi. Pytanie : na 100% sprzęgło czy linka? Dziękuje za odpowiedzi i propozycje. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jswistow Opublikowano 19 Lutego 2009 Udostępnij Opublikowano 19 Lutego 2009 no i niestety czeka Cię wydatek,te objawy które opisujesz to koniec sprzęgła tak że czeka Cię jego wymiana Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TeroM Opublikowano 19 Lutego 2009 Udostępnij Opublikowano 19 Lutego 2009 Tak jak kolega pisze wyżej: objawy kończącego się sprzęgła. Drgania samochodu przy ruszaniu z jedynki (pewnie na innych biegach, oraz przy zmienie biegów tego nie miałeś, tylko na jedynce) oraz te ślizganie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość nol152 Opublikowano 31 Sierpnia 2009 Udostępnij Opublikowano 31 Sierpnia 2009 Jak masz drgania na pedale sprzegła to z pewnoscia poszedl ci docisk ale tarcza nie koniecznie musi byc zuzyta ale i tak sie kwalifikuje do wymiany jak sie sprzeglo slizga Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość momopole Opublikowano 1 Września 2009 Udostępnij Opublikowano 1 Września 2009 zmartwię Cię miałem takie same objawy i niestety był to docisk sprzęgła ale po rozebraniu stwierdziłem że i tarcza jest w nie najlepszej kondycji więc nic tylko pozostało mi wymienić całość koszt około 300-400 pln na allegro, polecano mi Valeo lub Aisin ja mam Valeo ale tylko dlatego że kupowałem na miejscu a nie z allegro i wyniosło mnie 324 pln wiem że na allegro można znaleźć taniej Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.