Gość EnDrIu WAWA Opublikowano 19 Lutego 2009 Udostępnij Opublikowano 19 Lutego 2009 Mam taki problem z Micra K11 -po wymianie sprzegla(komplet LUKa) pedal zaczal bardzo miekko chodzic jakby byl w masle(ale to nie problem) i zatrzymuje sie w polowie zeby odbil do konca musze noga podciagnac :/ . Mechanik stwierdził, ze musi sie ulozyc i bedzie odbijac do konca...nie specjalnie mi sie chce w to wierzyc. Ma ktos pomysl co to moze byc? Temat umieszczam w Poradach eksploatacyjnych bo jak sadze nie jest to typowy problem danego modelu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość wafel Opublikowano 19 Lutego 2009 Udostępnij Opublikowano 19 Lutego 2009 Moim zdaniem ściemnia ten mechanik, w k11 o ile się nie mylę sprzęgło jest na lince, więć jak nie odbija do końca to albo trzeba wymienić, bądz przesmarowac linkę albo mechanik źle wyregulował spręgło (regualcja jest na lince oczywiście) bardziej bym obstawał za tą drugą opcją. Ja w trzech róznych samochodach miałem wymieniane sprzęgło i zawsze od razu pedał odbijał bez problemu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bujany Opublikowano 19 Lutego 2009 Udostępnij Opublikowano 19 Lutego 2009 jak wyżej, kompletna bzdura z rzekomym układaniem sprzęgła i albo coś źle poskładał albo coś się blokuje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość serwis Opublikowano 19 Lutego 2009 Udostępnij Opublikowano 19 Lutego 2009 Też się podpisuję jak wyżej. Kopnij mechaniora w dupsko. pozdr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Rysiu83 Opublikowano 19 Lutego 2009 Udostępnij Opublikowano 19 Lutego 2009 Endriu...krótko - reklamacja Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość EnDrIu WAWA Opublikowano 20 Lutego 2009 Udostępnij Opublikowano 20 Lutego 2009 Jade w poniedzialek na poprawe...jedno jest pewne pierwszy i ostatni raz cos u niego robilem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
counterox Opublikowano 20 Lutego 2009 Udostępnij Opublikowano 20 Lutego 2009 Może założył Ci samą tarcze, a reszte starą zeby kase przyciąć... reklamacja jak nic Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JACKO29 Opublikowano 20 Lutego 2009 Udostępnij Opublikowano 20 Lutego 2009 Endriu-fakt reklamacja,ale jeżeli chodzi leciutko i miękko to może nie być wina zatartej linki lecz sprężynki która odciąga wodzik od tarczy(zazwyczaj jest ona zabudowana przy skrzyni)jeżeli nie odbija to albo zła regulacja albo mechanior nie założył jej,albo założył żle i spadła.Większość samochodów z układem linki tak ma. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość EnDrIu WAWA Opublikowano 6 Marca 2009 Udostępnij Opublikowano 6 Marca 2009 Problemow ciag dalszy...po naprawie sprzeglo chodzilo juz ok bylo cicho oraz odbijalo...lecz teraz znow halasuje jesli pedal sprzegla nie jest wcisniety...mechanik sugeruje ze to wina skrzyni...czy to mozliwe, ze jesli faktycznie winna jest skrzynia to jak sie nacisnie sprzeglo to cichnie? Dodam, ze biegi wchodza super, nie wyje przy wiekszych predkosciach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Rysiu83 Opublikowano 6 Marca 2009 Udostępnij Opublikowano 6 Marca 2009 łożysko oporowe...szkoda że nie powiedziałeś na spocie to bym Ci u siebie pokazał Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość bullitt Opublikowano 7 Marca 2009 Udostępnij Opublikowano 7 Marca 2009 rysiu jakby to było łożysko to dopiero na wciśniętym sprzęgle by słychać było hałas, jeżel słychać hałas kiedy sprzęgło nie jest wciśnięte to niestety może to być skrzynia, bo jak wciskasz sprzęgło to rozłączasz silnik ze skrzynią. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pawel2163 Opublikowano 21 Marca 2009 Udostępnij Opublikowano 21 Marca 2009 i tu podstawowy bład łożysko oporowe zlej jakosci bedzie hałasowac nawet przy puszczonym sprzegle. Prosty sposób sprawdzenia jak masz linke to poprostu ja zdejmij z lapy sprzegla i uruchom samochód poruszaj lapa i wtedy dopiero mozesz stwierdzic czy cichnie a powinno w obu kierunkach cichnac to lozysko jak nie cichnie to wtedy dopiero jestes na 90% pewien skrzyni Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Marooo Opublikowano 24 Marca 2009 Udostępnij Opublikowano 24 Marca 2009 reasumujac skrzynia/lozysko chociaz ja po zmianie sprzegla tez takie cos mialem w sumie teraz nawet tego nie slysze wiec moze sie dotarlo cos o cos i przestalo wiec albo poczekaj albo wez zacznij sprawdzac droga dedukcji Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość EnDrIu WAWA Opublikowano 24 Marca 2009 Udostępnij Opublikowano 24 Marca 2009 ma ktos telefon do goscia z Siedlec od skrzyn? Gdzies mi sie zapodzial nr do niego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi