Gość biloowa Opublikowano 16 Lutego 2009 Udostępnij Opublikowano 16 Lutego 2009 Słuchajcie , ja dzis zrezygnowałem z zakupu Tiidy bo dealer nie wie kiedy dostarczy mi samochod a czekam juz prawie 2 miesiace. Kupilem juz nówki opony zimowe Nokian W 195/65/15 , które zostały założone na oryginalne felgi od Tiidy 5,5x15 , cały komplet wyważony gotowy do założenia na auto. Oddam to po kosztach. Może ktoś z was byłby zainteresowany. Cena 1100 zł do oddania. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nelson38 Opublikowano 16 Lutego 2009 Udostępnij Opublikowano 16 Lutego 2009 Nie rezygnuj !!! Autko jest naprawde przyjemne ;-) Albo zrezygnuj i zamów gdzie indziej bo na pewno powtorza promocje - sprzedaz lezy... Oponami jestem zainteresowany, ale moze jeszcze sie wstrzymaj ... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość biloowa Opublikowano 16 Lutego 2009 Udostępnij Opublikowano 16 Lutego 2009 Nie rezygnuj !!! Autko jest naprawde przyjemne ;-) Albo zrezygnuj i zamów gdzie indziej bo na pewno powtorza promocje - sprzedaz lezy... Oponami jestem zainteresowany, ale moze jeszcze sie wstrzymaj ... Jak jestes zainteresowany to daj maila , podesle foty zebys widzial jak to wszystko wyglada. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
manix Opublikowano 16 Lutego 2009 Udostępnij Opublikowano 16 Lutego 2009 Słuchajcie , ja dzis zrezygnowałem z zakupu Tiidy bo dealer nie wie kiedy dostarczy mi samochod a czekam juz prawie 2 miesiace. Kupilem juz nówki opony zimowe Nokian W 195/65/15 , które zostały założone na oryginalne felgi od Tiidy 5,5x15 , cały komplet wyważony gotowy do założenia na auto. Oddam to po kosztach. Może ktoś z was byłby zainteresowany. Cena 1100 zł do oddania. NIE BĄĆ W GORĄCEJ WODZIE KĄPANY ,nie odpuszczaj .za ta kasę auto w tym wypasie i z tym silnikiem to uwierz mi rewelka.ja byłem sceptykiem ale nie żaluję ani jednego złocisza wydanego na ten samochód.mi dali gratis czujniki za to że czekałem. NIE WIEM CZY WIESZ ALE JEŚLI Z WINY FIRMY NIE MOŻESZ ODEBRAC AUTA NA CZAS TO NALEZY CI SIĘ PODWOJONA KWOTA ZADATKU .DALEŚ 3000 NALEZY SIE 6000.TAK MOWI PRAWO Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nelson38 Opublikowano 16 Lutego 2009 Udostępnij Opublikowano 16 Lutego 2009 nie odpuszczaj .za ta kasę auto w tym wypasie i z tym silnikiem to uwierz mi rewelka.ja byłem sceptykiem ale nie żaluję ani jednego złocisza wydanego na ten samochód.mi dali gratis czujniki za to że czekałem. tutaj zgoda PEŁNA NIE WIEM CZY WIESZ ALE JEŚLI Z WINY FIRMY NIE MOŻESZ ODEBRAC AUTA NA CZAS TO NALEZY CI SIĘ PODWOJONA KWOTA ZADATKU .DALEŚ 3000 NALEZY SIE 6000.TAK MOWI PRAWO W mojej umowie było napisane że w takim przypadku jest zwrot zaliczki + odsetki ustawowe od zaliczki, czyli grosze. [ Dodano: Pon 16 Lut, 2009 22:30 ] Jak jestes zainteresowany to daj maila , podesle foty zebys widzial jak to wszystko wyglada. Zaktualizowalem profil - pisz na priv. Bywasz w centralnej Polsce? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
manix Opublikowano 16 Lutego 2009 Udostępnij Opublikowano 16 Lutego 2009 Wielkie dzięki manix mogę spać spokojnie. sie ma stary,śpij i śnij spoko. [ Dodano: Wto 17 Lut, 2009 00:05 ] W mojej umowie było napisane że w takim przypadku jest zwrot zaliczki + odsetki ustawowe od zaliczki, czyli grosze. w mojej umowie(a" biloowa"też tam zamawial gdzie ja)wyraźnie jest "ZADATEK" Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kazimierz63 Opublikowano 17 Lutego 2009 Udostępnij Opublikowano 17 Lutego 2009 W mojej umowie było napisane: w przypadku nie wykonania niniejszej umowy przez sprzedawcę, zobowiązuje się on zwrócić kupującemu podwójną wartość zadatku. W następnym punkcie jest zaś, że w przypadku nieterminowego wywiązania się z umowy sprzedawca nalicza odsetki. Czyli trzeba rozróżnić niewywiązanie się z umowy i niedotrzymanie terminu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nelson38 Opublikowano 17 Lutego 2009 Udostępnij Opublikowano 17 Lutego 2009 Az zajrzałem do umowy ;-) Okazuje sie ze wpłaciłem zadatek, ale jak sie sprzedawca nie wywiaze to mi zwroci tylko odsetki - pewnie ciekawe zagadnienie dla Temidy. Swoja droga nie dotrzymanie terminu to tez nie wywiazanie sie z umowy ... Napadalo sniegu wiec Tiida stoi dziś znowu w garażu na letnich oponkach ;-)))))))))) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość t82 Opublikowano 19 Lutego 2009 Udostępnij Opublikowano 19 Lutego 2009 biloowa, zrezygnowałaś już na dobre? ja stoczyłem bój z ASO w Warszawie, Tiidę miałem wg. pierwszej wersji odebrać przeszło miesiąc temu, niestety nie mogę więcej czekać i też zrezygnowałem. Z ciężkim sercem bo już myślami siedziałem w aucie, wszystko jak chciałem ale muszę wracać do Niemiec gdzie mieszkam teraz i odmówiłem. Zaliczki wpłaciłem 8000 więc muszę przestudiować co tam jest z tym zadatkiem, ale raczej u mnie za późno bo już jutro powinny być spowrotem na koncie. Może kupię sobie Tiidę za rok jak będzie wyprzedaż rocznika 2009? ... o ile wszystko nie padnie i nie przestaną Nissana produkować swoją drogą to nieźle się składa z tym nissanem, niby nikt nie kupuje nowych samochodów i zastój na rynku, ale u nissana trzeba czekać na samochód miesiącami tak jakby go dopiero produkowali (choć ma być rocznik 2008). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nelson38 Opublikowano 20 Lutego 2009 Udostępnij Opublikowano 20 Lutego 2009 swoją drogą to nieźle się składa z tym nissanem, niby nikt nie kupuje nowych samochodów i zastój na rynku, ale u nissana trzeba czekać na samochód miesiącami tak jakby go dopiero produkowali (choć ma być rocznik 2008). W moim przypadku nawet 2007 i nie czekałem specjalnie długo. Ale zastanawiam się czy oni nie reanimują jakoś tych samochodów po roku stania na placu? Mój był tak wypucowany, nabłyszczony i pachnący, że szok. Teraz już wygląda normalnie ;-) Druga sprawa to kursy walut - nie wiem jak rozliczają się dilerzy z centralą, ale jak ojro podeszło pod 5 PLN to mogło się okazać, że np umowa na Acenta 1,8 za 43k przestała im się opłacać i wolą oddać kasę nawet z groszowymi odsetkami. Nie chce mi się wierzyć w miesięczne opóźnienia - z tego co mi mówili to auta są już w Polsce, a najdalszy magazyn jest gdzieś w Holandii... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Mack72 Opublikowano 20 Lutego 2009 Udostępnij Opublikowano 20 Lutego 2009 Witam! Czasami opłaca się poczekać. Mi po tygodniowej zwłoce dorzucili dywaniki, komplet różnych kosmetyków sam. i zrezygnowali z dodatkowej opłaty za zarejestrowanie przez nich pojazdu (pojazd odebrałem na docelowych numerach). Proporcjonalnie więc - w przypadku dwóch miesięcy czekania - powinieneś dostać: czujniki cofania, autoalarm i przeciwmgielne z przodu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość t82 Opublikowano 20 Lutego 2009 Udostępnij Opublikowano 20 Lutego 2009 gdybym mógł zostać w Polsce na dłużej to czekał bym i drugie tyle, ale po prostu nie mogę dłużej czekać. Obawiam się, że na taką okazję trudno będzie w przyszłości trafić, ale niech jest co ma być. Dostałem dzisiaj zaliczkę z powrotem więc sprawa (z wielkim żalem) jest już zamknięta. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nelson38 Opublikowano 20 Lutego 2009 Udostępnij Opublikowano 20 Lutego 2009 Obawiam się, że na taką okazję trudno będzie w przyszłości trafić, ale niech jest co ma być. Obawiam sie ze takich okazji moze byc coraz wiecej ... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yankee595 Opublikowano 20 Lutego 2009 Udostępnij Opublikowano 20 Lutego 2009 gdybym mógł zostać w Polsce na dłużej to czekał bym i drugie tyle, ale po prostu nie mogę dłużej czekać. Obawiam się, że na taką okazję trudno będzie w przyszłości trafić, ale niech jest co ma być. Dostałem dzisiaj zaliczkę z powrotem więc sprawa (z wielkim żalem) jest już zamknięta. to przykre, że tak to wyszło :/ czy to znaczy, że tracimy również moderatora :?: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ziootek Opublikowano 20 Lutego 2009 Udostępnij Opublikowano 20 Lutego 2009 Utracenie moderatora byłoby przykre. Ale mam nadzieję, że do tego nie dojdzie. Wydaje mi się, że Tiida jest coraz popularniejsza. Jakiś czas temu, u "mojego" dilera stało kilkanaście Tiid (głównie sedany) sprowadzonych ze Słowacji. Auta były z rocznika 2007 i były sprzedawane przez komis (bo na Słowacji miały "jednodniową" rejestrację). Salon mijam codziennie jadąc do pracy - już nie ma ani jednej. Wszystkie się wzięły i sprzedały. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość t82 Opublikowano 21 Lutego 2009 Udostępnij Opublikowano 21 Lutego 2009 moje plany co do moderowania się nie zmieniają będę to robił w przyjemnością, nadal mam jakiegoś nissana (serena 2.3D) i co prawda to nie Tiida, ale fakt jest taki, że wszystko co wiem o Tiidzie to teoria. Oczywistym jest to, że wszyscy już albo niedługo będziecie wiedzieć o Tiidzie więcej niż ja, co za tym idzie nie będę wam specjalnie pomocny. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi