Skocz do zawartości
Części Nissana - iParts.pl

[A32] tempetarura na komputerze pokładowym

Gość piter2323
 Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

Gość piter2323

witam mam pytanie na komputerze pokładowym tam gdzie pokazuje spalanie , jest również wyświetlana temperatura na zewnątrz i tego dotyczy moje pytanie. A mianowicie temperatura jest wyświetlana ale cały czas mruga czy tak ma być? czy coś trzeba wcisnąć aby przestało mrugać i pokazywało sie w stanie ciągłym.

To informacja ze moze wystepowac oblodzenie jezdni. W primerze wlacza sie ponizej +4*C mysle ze w maxi podobnie :)

tak, nie da się wyłączyć tego migania

przy okazji: u mnie jest strasznie niedokładny ten termometr w przedziale +2/-2 pokazuje cały czas "0" generalnie przekłamuje o kilka stopni nawet, lipa

w przedziale +2/-2 pokazuje cały czas "0"

0 to chyba najczesciej wyswietlana wartosc. W pewnym momencie myslalem nawet ze nie ma wartosci ujemnych :P

U mnie czegoś takiego nie pokazuje, jak jest -1 to jest -1. Jest bardzo dokładny (oczywiście o ile nie stoję na światłach i nie nagrzewa się od chłodnicy)

Gość ejaskulska

Według instrukcji obsługi dokładnie tak powinno być: gdy temperatura zewnętrzna spadnie do +3 stopni Celsjusza, to zaczyna mrugać jako ostrzeżenie przed przymarzaniem nawierzchni drogi. Mruga więc cały czas, kiedy temperatura jest mniejsza lub równa +3 stopnie. Przy ustawieniu innej niż temperatura funkcji na komputerze, mruga sam kursor temperatury jako ostrzeżenie.

Co do dokładności, to mój termomter jest dość precyzyjnym instrumentem, co można porównywać z przydrożnymi tablicami wyświetlającymi temperaturę powietrza i drogi - różnice są niewielkie, jakiś stopień, góra dwa, ale najczęściej nie ma różnicy, co oznacza, że termometr pokładowy jest dokładny. Jeśli nie jest dokładny, to coś jest uszkodzone...

Według instrukcji obsługi dokładnie tak powinno być: gdy temperatura zewnętrzna spadnie do +3 stopni Celsjusza, to zaczyna mrugać jako ostrzeżenie przed przymarzaniem nawierzchni drogi. Mruga więc cały czas, kiedy temperatura jest mniejsza lub równa +3 stopnie. Przy ustawieniu innej niż temperatura funkcji na komputerze, mruga sam kursor temperatury jako ostrzeżenie.

Co do dokładności, to mój termomter jest dość precyzyjnym instrumentem, co można porównywać z przydrożnymi tablicami wyświetlającymi temperaturę powietrza i drogi - różnice są niewielkie, jakiś stopień, góra dwa, ale najczęściej nie ma różnicy, co oznacza, że termometr pokładowy jest dokładny. Jeśli nie jest dokładny, to coś jest uszkodzone...

Mozna sprawdzić czy przypadkiem nie odczepił sie i nie "dynda" po chłodnicy czujnik, bo łatwo go zerwać..

btw: Witamy kolejna maximke z Częstochowy :)

A gdzie on dokladnie jest?

Jak podniesiesz maskę to przed chłodnicą, miedzy klaksonami, na takiej blasze jest na niego mały otwór w który się zatrzaskuje czujnik temp.