danolek Opublikowano 20 Lutego 2009 Udostępnij Opublikowano 20 Lutego 2009 mialem problem z centralnym zamkiem : nie otwieral ani nie zamykal prawych tylnych drzwi-dawalo sie je otworzyc jedynie za pomoca rygla,czyli jak bez centralnego. jednak dzisiejszego pieknego zimowego ranka chcialem otworzyc je 'dzyndzlem',ale nie da sie go ruszyc do konca - poza tym probujac go otworzyc poczulem jakby cos lekko strzelilo. mam nadzieje ze sie nie urwala linka,bo nadal stawia jeszcze opor,nie chodzi luzno. jak mam otworzyc drzwi? samochod stal od rana na sloncu i nic sie nie zmienilo. jest jakis sposob aby to rozgrzac ewentualnie rozruszac? a co w wypadku gdybym urwal linke,jak mam wogole otworzyc drzwi? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grimm Opublikowano 20 Lutego 2009 Udostępnij Opublikowano 20 Lutego 2009 Patrzyłeś czy nie masz blokady "anty dzieciowej ", ktoś mi ją załączył i tydzień się głowiłem dlaczego nie mogę otworzyć tylnych prawych drzwi od zewnątrz tylko od środka się dało. Okazało się że obok zamka w drzwiach jest mały dzyndzel, wystarczyło go przesunąć i po kłopocie. Może to Tobie poszło Co do otwarcia drzwi to bym spróbował ściągnąć tapicerkę od środka http://nissanklub.pl/uploads/DIY/NissanPri...wi_kierowcy.pdf wtedy będziesz miał dostęp do cięgien. Powodzenia a jak się mylę to proszę o poprawkę :diabel: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
danolek Opublikowano 20 Lutego 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 20 Lutego 2009 nie,to napewno nie blokada-tego dzyndzla nie idzie odgiac do konca,czuc opor i w tym prolem. a da rade sciagnac tapicerke bez otwierania drzwi tylnych? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość pen Opublikowano 20 Lutego 2009 Udostępnij Opublikowano 20 Lutego 2009 Patrzyłeś czy nie masz blokady "anty dzieciowej ", ktoś mi ją załączył i tydzień się głowiłem dlaczego nie mogę otworzyć tylnych prawych drzwi od zewnątrz tylko od środka się dało. Okazało się że obok zamka w drzwiach jest mały dzyndzel, wystarczyło go przesunąć i po kłopocie. Może to Tobie poszło Co do otwarcia drzwi to bym spróbował ściągnąć tapicerkę od środka http://nissanklub.pl/uploads/DIY/NissanPri...wi_kierowcy.pdf wtedy będziesz miał dostęp do cięgien. Powodzenia a jak się mylę to proszę o poprawkę :diabel: blokada blokuje otwieranie od wewnątrz a nie od zewnątrz. Czyli miałeś cos przełożone. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
danolek Opublikowano 20 Lutego 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 20 Lutego 2009 nie w blokadzie problem - nie otwiera sie ani z zewnatrz ani od wewnatrz. centralny w tych drzwiach nie dziala. rygiel nie daje sie do konca 'zapiac'. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piotrek_S Opublikowano 20 Lutego 2009 Udostępnij Opublikowano 20 Lutego 2009 nie,to napewno nie blokada-tego dzyndzla nie idzie odgiac do konca,czuc opor i w tym prolem. a da rade sciagnac tapicerke bez otwierania drzwi tylnych? Da rade sciagnac ale bedzie niewygodnie- no i trzeba uwazac zeby nic nie urwac bo zimno jest i plastki bardzo poddatne na to. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
danolek Opublikowano 25 Lutego 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 25 Lutego 2009 dobra - udalo sie otworzyc drzwi - a w sumie sie udaje raz na 10 prob ruszajac 'dzyndzlem',chodzi on 'ciastowato' . rozbiore na dniach drzwi - gdzie szukac usterki? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grimm Opublikowano 25 Lutego 2009 Udostępnij Opublikowano 25 Lutego 2009 może sprawdź cięgna na całej długość, przesmaruj łączenia i sprawdź sam mechanizm zamka, możliwe że jakiś syf się dostał i wszystko blokuje. Powodzenia [ Dodano: Czw 05 Mar, 2009 22:32 ] danolek ostatnio wertowałem eboka hainesa i sporo tam było o całej mechanice otwierania drzwi. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
danolek Opublikowano 15 Marca 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 15 Marca 2009 dla kogos kto mialby cos podobnego - silownik centralnego zamka padl i doprowadzil w koncu do tego,ze blokowal wszystko i nie szlo poruszac dzyndzlem od blokady dzwi. 'szpec' pan jacek wymienil silownik i po sprawie - koszt z robocizną 60 zl. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.