Skocz do zawartości
Części Nissana - iParts.pl

nie dziala centralny w almerze

szrobcio

Rekomendowane odpowiedzi

od niedawna jestem posiadaczem almery 1.5 hb 2000r 5-drzwiowa i nie dziala mi centralny w dzwiach i co gorsza nie mam jak zamknac bagaznika bo nie ma wejscia na kluczyk.Centralny montowany fabrycznie i nie reaguje na kluczyk ani na pilota. Sprawdzalem wszystkie bezpieczniki i sa ok.Moze ktos mi podpowie od czego zaczac szukanie usterki i jak sprawdzic co moglo pasc centralka czy zamki.Z gory dziekuje za pomoc.

A na przycisk w środku reaguje czy też nie? Sprawdź siłowniki - może styki padły. Niestety centralka to duży moduł i odpowiada nie tylko za centralny zamek - wymiana całości może być kosztowna.

mogl bys sprawdzic kabelki przy dzwiach kierowcy bo ja tez raz cos takiego robile i wlasnie kabelki sie ze statosci po urywaly w miejscu gdzie wchodza wdzwi jak zamkniesz dzwi to nic nie dziala ale jak je juz troche otworzysz i cos zalapie to beda kabelki jeszcze moze byc tak ze przy kostce kabelki mogly by sie po urywac sprawdz przy obustronach kostki i styki przeczysc

Przyciski w srodku tez nie reaguja ani od pasazera ani od kierowcy :?: kable sa ok. W drzwiach od kierowcy jest przycisk ktory powinien zamykac i otwierac wszystkie drzwi oprocz kirowcy ale gdy go przyciskam slychac tylko pykanie w centralce i drzwiach kierowcy ale sie nie zamyka ani otwiera. Jutro rozbiore zamek i zobacze na styki moze tam tkwi przyczyna.Dziekuje za podpowiedzi.

i spradz ten przycisk bo cos tam moglo sie wyrobic i ktoras czes nie przelaczy sie i po prostu mowiac cos omyka a jak sie nie zalaczy to nie poda napiecia na reszte dzwi a jak nie to bedziemy myslec dalej

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...