Skocz do zawartości
Części Nissana - iParts.pl

[A32] Wymiana radia

Gość gxs5

Rekomendowane odpowiedzi

Witam.

Zamierzam wymienić radio w samochodzie, tylko jest jeden problem nie mogę ściągnąć tego panel w którym siedzi radio :| ... Próbowałem go podważyć, ale nie chcę go połamać i zostawiłem w spokoju. Jak mam go ściągnąć ?

Zacznij od nawiewów w górnej części konsoli z tym zegarem pod nimi, nawiew lekko do przodu i zeskoczy z zatrzasków później kolo dźwigni biegów ten plastik ściągasz (jest tył na zatrzaskach) i zobaczysz 2 śruby obok zapalniczki które trzymają dół panelu, kolejne dwie zobaczysz po demontażu tego nawiewu u góry.

Nie sądziłem że będę musiał wyciągać cały panel, myślałem że ściągnę samą ramkę i wymienię radio.Dzięki za zdjęcia, w najbliższym wolnym czasie się za to zabiorę.

Nie sądziłem że będę musiał wyciągać cały panel, myślałem że ściągnę samą ramkę i wymienię radio.Dzięki za zdjęcia, w najbliższym wolnym czasie się za to zabiorę.

Uważaj tylko bo za popielniczką jest kabelek od podświetlania zapalniczki, wiec nie szarp, tak samo konsola ma dużo kabli od tylu wiec trzeba ostrożnie ja odczepiać, za pierwszym razem bawiłem się z tym z 30 minut, za 2 już jakieś 5.

Bo nie musisz, jezeli masz radio zamontowane na polkieszen to nic nie demontujesz tylko wyciagasz radio i odginasz polkieszen. Ja chcialem miec na sruby dlatego wszystko zdemontowalem.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...