Skocz do zawartości
Części Nissana - iParts.pl

[P12/WP12] Prawy stop nie działa

Gość Raffo

Rekomendowane odpowiedzi

Witam

Piszę pierwszy raz na tym forum. Mam problem z prawym tylnym stopem (nie świeci). Wymieniłem żarówkę ale to nie pomogło, zastanawiam się czy to nie wina bezpiecznika, niestety poprzedni właścicel gdzieś posiał klapkę i nie mam rozpiski od czego jest jaki bezpiecznik. Czy mógłby mi ktoś wrzucić taki schemat (bądź foto). Ew. poradzić co innego może być przyczyną że jeden stop nie świeci.

Dziękuję.

Gość leszek710309
Piszę pierwszy raz na tym forum. Mam problem z prawym tylnym stopem (nie świeci). Wymieniłem żarówkę ale to nie pomogło, zastanawiam się czy to nie wina bezpiecznika

Witam. Obydwa stopy są na jednym bezpieczniku. Zdejmij kostkę z lampy i zobacz czy nie jest skorodowana, lub blaszka która dotyka żarówkę nie jest odgięta.

przyczyn może być wiele no ale zacznij od bezpieczników a później obejżyj ścieżki przy lampie. jeżeli znasz się na kontrolce lub mierniku to użyj tych urządzeń , może jest przerwa w obwodzie.

[ Dodano: Nie 22 Lut, 2009 12:10 ]

sprawdz czy prąd dochodzi

leszek --> ta żarówka ma 2 włókna jedno jest od stopu drugie od świateł. Światła działają. Sprawdzę jeszcze kostkę może gdzieś tam faktycznie nie styka. Mimo wszytko, jeśli ktoś dysponuje schematem badź fotką rozpiski bezpieczników proszę o pomoc (wcześniej czy później się przyda).

styki przewaznie ... moze sa zasniedziale

oczywiscie jak nie wywalilo bezpiecznika

wymienialem kiedys zarowke w tylnej lampie WP12, tez stopu ale spalila sie normalnie... bezpieczniki cale i styki byly ok

• 1 rok później...
Gość blazej0220

ja tez bede musial to sprawdzic. u mnie dochodzi jeszcze zwykle czerwone swiatlo tyle, prawa strona jest cala tzn. jest cale kolko a z lewej tylko polowa... czy ktos wie jak to dziala i jak naprawic? ps. wlasciciel od wczoraj

Wez miernik w reke i do dziela, sprawdz czy dociera prad - jesli nie szukaj dalej

ja tez bede musial to sprawdzic. u mnie dochodzi jeszcze zwykle czerwone swiatlo tyle, prawa strona jest cala tzn. jest cale kolko a z lewej tylko polowa... czy ktos wie jak to dziala i jak naprawic? ps. wlasciciel od wczoraj

witaj w tej lampie są trzy żarówki pewnie masz jedną spaloną i ci nie świeci całe koło 12/5w pozdrawiam

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...