Gość Raffo Opublikowano 22 Lutego 2009 Udostępnij Opublikowano 22 Lutego 2009 Witam Piszę pierwszy raz na tym forum. Mam problem z prawym tylnym stopem (nie świeci). Wymieniłem żarówkę ale to nie pomogło, zastanawiam się czy to nie wina bezpiecznika, niestety poprzedni właścicel gdzieś posiał klapkę i nie mam rozpiski od czego jest jaki bezpiecznik. Czy mógłby mi ktoś wrzucić taki schemat (bądź foto). Ew. poradzić co innego może być przyczyną że jeden stop nie świeci. Dziękuję. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość leszek710309 Opublikowano 22 Lutego 2009 Udostępnij Opublikowano 22 Lutego 2009 Piszę pierwszy raz na tym forum. Mam problem z prawym tylnym stopem (nie świeci). Wymieniłem żarówkę ale to nie pomogło, zastanawiam się czy to nie wina bezpiecznika Witam. Obydwa stopy są na jednym bezpieczniku. Zdejmij kostkę z lampy i zobacz czy nie jest skorodowana, lub blaszka która dotyka żarówkę nie jest odgięta. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gawa Opublikowano 22 Lutego 2009 Udostępnij Opublikowano 22 Lutego 2009 przyczyn może być wiele no ale zacznij od bezpieczników a później obejżyj ścieżki przy lampie. jeżeli znasz się na kontrolce lub mierniku to użyj tych urządzeń , może jest przerwa w obwodzie. [ Dodano: Nie 22 Lut, 2009 12:10 ] sprawdz czy prąd dochodzi Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Raffo Opublikowano 22 Lutego 2009 Udostępnij Opublikowano 22 Lutego 2009 leszek --> ta żarówka ma 2 włókna jedno jest od stopu drugie od świateł. Światła działają. Sprawdzę jeszcze kostkę może gdzieś tam faktycznie nie styka. Mimo wszytko, jeśli ktoś dysponuje schematem badź fotką rozpiski bezpieczników proszę o pomoc (wcześniej czy później się przyda). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
silver Opublikowano 26 Lutego 2009 Udostępnij Opublikowano 26 Lutego 2009 styki przewaznie ... moze sa zasniedziale oczywiscie jak nie wywalilo bezpiecznika wymienialem kiedys zarowke w tylnej lampie WP12, tez stopu ale spalila sie normalnie... bezpieczniki cale i styki byly ok Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość blazej0220 Opublikowano 18 Lutego 2011 Udostępnij Opublikowano 18 Lutego 2011 ja tez bede musial to sprawdzic. u mnie dochodzi jeszcze zwykle czerwone swiatlo tyle, prawa strona jest cala tzn. jest cale kolko a z lewej tylko polowa... czy ktos wie jak to dziala i jak naprawic? ps. wlasciciel od wczoraj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krajesiak Opublikowano 20 Lutego 2011 Udostępnij Opublikowano 20 Lutego 2011 Wez miernik w reke i do dziela, sprawdz czy dociera prad - jesli nie szukaj dalej Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ryniokar Opublikowano 27 Lutego 2011 Udostępnij Opublikowano 27 Lutego 2011 ja tez bede musial to sprawdzic. u mnie dochodzi jeszcze zwykle czerwone swiatlo tyle, prawa strona jest cala tzn. jest cale kolko a z lewej tylko polowa... czy ktos wie jak to dziala i jak naprawic? ps. wlasciciel od wczoraj witaj w tej lampie są trzy żarówki pewnie masz jedną spaloną i ci nie świeci całe koło 12/5w pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.