Skocz do zawartości
Części Nissana - iParts.pl

Nissan Pulsar NX exa problem ze światłami

Gość Kriswol

Rekomendowane odpowiedzi

Witam wszystkich :D mam straszny problem posiadam nissnaka pulsar NX wersja USA. Wczoraj jak jechałem w nocy nagle straciły mi się światła zostały tylko drogowe i nic więcej tzn. kierunki stop był nie było mijania i pozycyjnych. Masakra niewidoczny z tyłu ale poklepałem w okolicach przełącznika i wróciło do normy już nic nie kombinowałem tylko chciałem dojechać jak najszybciej do domu. Dziś patrzyłem i jest coś dziwnego jak daję przełącznik na pozycyjne nic się nie dzieje dam na mijania zapalają się normalnie mijania i pozycyjne myślałem przełącznik albo jakieś kabelki rozebrałem wszystko i dodam że kiedyś już był robiony bo wtyczka się kiedyś troszeczkę stopiła i kabelek od podświetlenia w środku i chyba on też odpowiada za postojówki jest przylutowany na stałe rozebrałem przełącznik posprawdzałem styki poczyściłem dla pewności złożyłem i podłączyłem przylutowałem spowrotem kabelek i bez zmian ręce mi opadły :( w moim autku nie ma przełącznika zespolonego od świateł jest osobno tak jak na zdjęciu (zdjęcie z neta dlatego kierownica po drugiej stronie u mnie jest normalnie ale przełącznik taki sam) bezpiecznik to nie jest bo by się wcale nie zapalały a zapalają się jak dam na mijania nie wiem może to jednak ten przełącznik ale rozbierać go jeszcze raz jak tam wygląda wszystko dobrze już nie wiem może jakiś przekaźnik pod maską widziałem tam coś z napisami lamp. Macie może jakieś pomysły gdzie szukać usterki ? za wszystkie rady będę bardzo wdzięczny. A jeśli to jednak przełącznik to gdzie ja taki dostanę nie wiem ale tym będę się martwić jak nie znajdzie się inny powód usterki

zdjęcie przełącznika :

przełącznik

a tu zdjęcie całego auta może ktoś kojarzy

IMG_0006.JPG

W skrócie

przełącznik :

off

pozycyjne - zero reakcji nic się nie świeci

mijania - wszystko git i postojowe i mijania

Pozdrawiam KrisWol

nei widzialem zeby ktos na forum mial takie autko ale moze przelaczniczki byly takie same w czyms rownie leciwym? moze w bluebirdach albo laulerach byly takie?

najlepiej by chyba bylo jakbys sprobowal napsiac w dziale Eksploatacja -> Elektryka samochodowa

Dzięki bardzo za pierwszą informacje a kojarzy może ktoś jakiegoś nissanka z podobnymi przełącznikami wystającymi z licznika ? ale zacznę się już rozglądać za przełącznikiem jak co to będzie na zapas bo mój po rozbiórce wyglądał dobrze

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...