Gość Zbyszek25 Opublikowano 23 Lutego 2009 Udostępnij Opublikowano 23 Lutego 2009 Czy pompa wtryskowa w Nissanie Terrano II 2.7 TD. Posiada coś w rodzaju ssania, ewentualnie jakiegoś urządzenia zwiększającego dawkę rozruchową. Miałem awarię pompy i wtryskiwaczy, po usunięciu awarii, zimny silnik w zimie [ aktualnie ] odpala, ale obroty spadają do 200 na minutę, muszę wspomagać go ręcznym gazem, około 2-3 minut, wtedy obroty wyrównują się do 900. Mechanik powiedział, że tak powinno się robić, że to jest naturalna rzecz. Silnikiem telepie, od błotnika do błotnika. Poratujcie .! Kupę kasy mnie to kosztowało. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość afromen3 Opublikowano 24 Lutego 2009 Udostępnij Opublikowano 24 Lutego 2009 Powinno być ssanie manualne w środku od strony kierowcy na wysokiści lewej nogi obok cyngla do otwjerania klapy(wgłębieniew plastiku). jeśli nie ma to zobacz czy do pompy wtryskowej idą dwie linki (pierwsza to gaz a pod spodem ssanie)jak są dwje,(a powinny być) to musisz mieć ssanie.A i zmień mechanika (Mechanik powiedział, że tak powinno się robić, że to jest naturalna rzecz.)hahahaha dobre Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość bigi Opublikowano 24 Lutego 2009 Udostępnij Opublikowano 24 Lutego 2009 dokladnie ssanie powinienes miec we wglebieniu ponizej kierownicy. tzn w T1 tak jest. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
slayer17 Opublikowano 25 Lutego 2009 Udostępnij Opublikowano 25 Lutego 2009 Tak naprawdę to ssania w Terrano nie ma Uprzedzam komentarze - ta wajcha to ręczny gaz jest, czyli podkręcasz obroty nie zwiększając dawki paliwa - można na trasie tempomat zrobić Wypadałoby sprawdzić stan świec żarowych. Mi przy -20 minimalnie obroty zeszły na 500 obr/min. A twój silnik przeskakuje pewnie z jednego cylindra na drugi - najprościej sprawdzić świece, jak pompa była po remoncie. Aha - a jak odpalasz i tak skacze silnik to mocno kopci? Napisz na jaki kolor. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.