Gość piotri Opublikowano 29 Kwietnia 2005 Udostępnij Opublikowano 29 Kwietnia 2005 Witam. Moja micra zaczęła ostatnio klekotać po odpaleniu. Po chwili hałas ustawał. Jak przeczytałem na grupie najprawdopodobniej to górny napinacz rorządu. Dzisiaj autko było u mechanika, w zwiazku także z innymi usterkami. Chłopaki zauważyli, że czasami kopci po odpaleniu. Podpieli do kompa, żeby wyeliminować sonde i stwierdzili, że ... sonda jest dobra, a kopci przez rozrząd. No i pytanko czy to możliwe, że to przez rorząd :?: Też mi się wydawało że czasami dymi, bo na klapie bagażnika mam sadze. Szukałem po sieci ale takiego wyjaśnienia nie znalazłem. Swoja drogą ile może kosztować wymiana łańcucha w Micrze? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mike Opublikowano 1 Maja 2005 Udostępnij Opublikowano 1 Maja 2005 Spotkałem się w innych autkach, że przyczyną klekotania i dymienia były luzy na zaworach (z różnych przyczyn w zależności od konstrukcji silnika). Ale tam rozrząd napędzany był paskiem...w Nissanie to nie wiem, ale chyba warto wcześniej sprawdzić zaworki. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość marcin101 Opublikowano 1 Maja 2005 Udostępnij Opublikowano 1 Maja 2005 Czy masz samoregulacje zaworow (tzn hydrauliczne kasowanie luzow) Taki efekt moze dac np zlej jakosci olej (zjeżdżony), okreslenie kopci przez rozrzad niewiele mowi rozrzad to : przekladnia, walek, zawory itp Na przekladnie (czyli na lancuch) bym nie stawial, predzej na zawory (a scislej na luzy zaworowe) Pozdr Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.