Gość limak Opublikowano 24 Lutego 2009 Udostępnij Opublikowano 24 Lutego 2009 Drodzy forumowicze,mam problem,sprowadziłem nissana ze szwajcarii w którym nie ma syrenki alarmu lub jest nie podłączony są jakieś końcówki wiązki ale nie wiem do czego ktoś mi powiedział że tak bywa ze szwajcarami chodzi coś o przepisy czy ktoś może spotkał się z czymś takim i jest mi w stanie pomóc co robić żeby autko zawyło być może muszę kupić syrenkę lub podłączyć do klaksonu nie wiem jeśli ktoś wie pomóżcie proszę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grimm Opublikowano 24 Lutego 2009 Udostępnij Opublikowano 24 Lutego 2009 A sterowanie masz z pilota ? jak tak to wystarczy podpiąć syrenkę do sterownika który jest za plastikiem obok pedału sprzęgła Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość limak Opublikowano 24 Lutego 2009 Udostępnij Opublikowano 24 Lutego 2009 dzięki za info sprawdzę może cos tam jest bo zapomniałem powiedzieć że to automat i nie ma sprzęgła Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grimm Opublikowano 25 Lutego 2009 Udostępnij Opublikowano 25 Lutego 2009 a to bez znaczenia, główny sterownik centralnego jest za plastikiem obok lewej nogi kierowcy, wystarczy odkręcić plastykową nakrętkę i lekko odciągnąć. Do głównego sterownika może być podpięta centralka od autoalarmu i zamykania z pilota a potem to już po nitce do kłębka i podłączenie samej syrenki to pestka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość limak Opublikowano 26 Lutego 2009 Udostępnij Opublikowano 26 Lutego 2009 Dzięki,sprawdzę jak tylko będę mógł,pozdrawiam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość maly447 Opublikowano 27 Lutego 2009 Udostępnij Opublikowano 27 Lutego 2009 a powiedz czy przy samym centralnym jak się zamyka to światła powinny mrygać znaczy kierunki jak w alarmie bo nikt mi nic nie mówił czy ma alarm Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grimm Opublikowano 27 Lutego 2009 Udostępnij Opublikowano 27 Lutego 2009 Kierunki migają jeśli są podłączone z centralki do wiązki pod kolumną, a nie każdy tak chce i może poprzedni właściciel tego nie zrobił. Z alarmem jest różnie, może być fabryczny i jest zintegrowany z centralnym na pilocie, naj lepiej chyba sprawdzić metodą wstrząsową lub szukać samej centralki za plastikami lub maską. Poszukaj na forum co i jak bo jest tematów pełno, tam na pewno znajdziesz jakieś schematy i porady co do centralnego i alarmu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość maly447 Opublikowano 27 Lutego 2009 Udostępnij Opublikowano 27 Lutego 2009 dzięki tak tylko przy okazji zapytałem bo nie jest to takie warzne Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.