Skocz do zawartości
Części Nissana - iParts.pl

Jakie zabezpieczenie najlepsze przed złodziejami?

Gość arekiceland
 Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

Gość arekiceland

Witam, ktoś mi powie jakie zabezpieczenie jest najlepsze przed złodziejami, wspomnę , że jestem na Islandii i w moim Patrolu nie mam praktycznie żadnego zabezpieczenia (bo tu nikt nie kradnie samochodów itp.), a chcę go zabrać do Polski....a, może ktoś zna statystyki, czy patrole często padają łupem złodziei?

najlepsze, czytaj najdroższe, jak chcesz to kilka mogę Ci wymienić. no i jest jeszcze druga opcja tak zwanych najlepszych czyli własnej roboty, ciężkich do zlokalizowania. Pamiętaj że nie ma zabezpieczenia nie do obejścia a co za tym idzie takiego które w 100% zabezpiecza przed kradzieżą. Kwestia tylko czasu w jakim się odjedzie samochodem a czas w tym przypadku gra bardzo ważną rolę. Co do statystyk, to czy kradnę patrole tego nie wiem ale w przeprowadzonych testach na klikuset najróżniejszych samochodach najlepsze zabezpieczenia zabezpieczyły samochód przed wejściem do niego na czas około 5 minut, przy teście było założenie że nie można używać żadnych profesjonalnych narzędzi ani tłuc szyby itp. jeden czy dwa samochody stawiły opór powyżej 5 minut a generalnie trwało to w zdecydowanej większości około 7 sekund. Dość dobrym zabezpieczeniem jest o czym już 2 krotnie miałem okazję się przekonać właśnie zabezpieczenie własnej roboty plus blokada skrzyni biegów. Znajomemu Passata zabezpieczonego jednym fabrycznym alarmem plus drugim niezależnym oraz fabrycznym immobiliserem kradli (od momentu podejścia do samochodu do odjechania) 32 sekundy co mamy nagrane na Video. także o czym wspominałem już wcześniej nie ma zabezpieczeń nie do obejścia.

Gość arekiceland

Wnioskuję z tego, ze nie ma sensu wydawać pieniędzy na różne zabezpieczenia tylko najlepiej zrobić we własnym zakresie jakieś ukryte odcięcie prądu lub paliwa...

zgadza się plus warto zainwestować w blokadę skrzyni biegów bo ta naprawdę potrafi utrudnić "pracę". inne zabezpieczenia typu blokady kierownicy itd. to też jeden wielki pic na wodę. kiedyś takową posiadałem, gdzieś pewnego dnia zgubiłem kluczyk więc zabrałem się za demontowanie jej bez niego co zajęlo mi pewnie z 10 minut przy czym po zdemontowaniu jak wiedziałem jak to jest zbudowane nie wiem czy następnym razem nie zmieścił bym się w 30 sekundach.

oczywiście że tak, blokujesz przecież możliwość poruszania lewarkiem, więc jak zblkujesz w pozycji P to spełni swoje zadanie.

jak komus bedzie zalezalo to ukradnie ci samochod nie odpalajac

po prostu wezmie go na lawete

na co najlepszym sposobem jest zabeiranie do domu wszystkich kol :D

tyle ze to troche czaso i pracochlonne

mozna tez zabeirac do domu akumulator albo kierownice :D

dobrze tez jest zrobic wlasnej roboty odciecie pradu np do pompy paliwa ale przelacznic umiescic w jakims sbunkrowanym miejscu np po siedzeniem pasazera

[ Dodano: Wto 24 Lut, 2009 16:25 ]

aha a najlepiej jest miec po prostu taki smaochod jak moj

jest antykradziezowy

wyglad odstrasza : :/

• 3 miesiące temu...
  • 6 lat później...

Sprawdź blokadę skrzyni biegów http://niedzwiedz-lock.pl/zalety-blokad-samochodowych- mam u siebie i jest ok. Wystarczy kluczykiem przekręcić. No i podczas montowania nie traci się gwarancji producenta itp, jak w przypadku samoróbek albo dziwnych odciąć zapłonu, co też często nie działa jak powinno...