Skocz do zawartości
Części Nissana - iParts.pl

[N15] Tylnie nadkola do almery n15

Gość tomi9998
 Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

Gość tomi9998

Mam czterodrzwiową Almere N15 z 96r już czwarty rok, jak ją kupiłem zrobiłem progi i zakonserwowałem całość aby mi służyła... chciałem wtedy założyć nadkola plastikowe na tył ale nie znalazłem ich w żadnym sklepie, teraz temat powrócił. Progi zaczynają wyglądać kiepsko a ranty nadkoli są już do poprawki, nawet podczas ostatniej wymiany tylnych amortyzatorów zauważyłem że górna część nadkola zaczyna rdzewieć wewnątrz. Czeka mnie więc teraz troche roboty z tymi elementami i przy okazji chciałbym założyć plastikowe osłony ale dalej nie mogę ich znaleźć. W sklepach powiedzieli mi że w katalogu mają takie elementy ale nie ma tego na żadnych hurtowniach. Na internecie i allegro nie ma nadkoli do tyłu dla Almery N15. Może ktoś wie gdzie można takie cudeńko dostać albo jaki zamiennik pasuje .....

Ja ma to już za sobą zamknęło się z progami i lakierowaniem w 700 PLN.

Wow :!!: To nie lepiej profilaktykę stosować, czyli dbać na zapas a nie płacić potem 700 zł

Jakego rodzaju profilaktykę masz na myśli - trzymać auto w garażu i wyjeżdzać co niedzielę do np. kościoła czy marketu wedle uznania, a w międzyczasie woskować, polerowć itp? Niestety tylne nadkola i progi w N15 to niewypał (czyt. wada fabryczna) Prędzej czy później i tak trzeba zrobić!!!

Niestety tylne nadkola i progi w N15 to niewypał (czyt. wada fabryczna) Prędzej czy później i tak trzeba zrobić!!!

Masz rację, Pamiętam jak u ojca w Sunnym Y10 też tył poleciał.

Pisząc profilaktykę nie miałem na myśli niedzielnych wypadów, ja sam codziennie użytuję swoją N15, więc o nią dbam. Zakonserwowałem ją na zimę, przed następną zimą zrobię poprawkę konserwacji podwozia wraz z nadkolami i rantami. Po każdej zimie i nie tylko mycie podwozia i wnęk z soli.

Jak się ma to się dba :)

Gość Mlody666
Po każdej zimie i nie tylko mycie podwozia i wnęk z soli.

Jak się ma to się dba :)

No a własnie po założeniu plastików na tylne nadkola ja nie mam wnęk a cały syf elegancko spływa na ziemię :P Co do porównywania takiego zabiego z robieniem z auta trabanta to jest delikatnie rzecz ujmując stwierdzenie idiotyczne i bezzasadne - nie jesteś fanem zakładania plastików na nadkola to napisz czemu i podaj argumnety - wiele firm robiło je swego czasu jako wyposażenie fabryczne - nawet FSO w latach swietności żeby poldki nie rdzewiały.

Poza tym trabanty nie były z plastiku, a Duraplastu czyli tektóry wymieszanej ze żwicą. Wiem bo miałem :diabel2:

A tak w ogole to temat jest do zamknięcia bo juz o tym było w podanym powyżej linku

http://www.allegro.pl/show_item.php?item=540347882

Czy ktoś kupował te nadkola od tego człowieka ?

Zależy mi na dobrym pokryciu rantu, odprowadzenia z niego wody, a raczej nie gromadzenia się jej , tak jak jest to zrobione z przodu w N15

Tylko dlaczego chcesz plastiki? Nie rób z Almy Trabanta!!!

A Ciekawe co masz nad przednimi kołami , jak nie plastiki... :)