Gość Chrzan Opublikowano 26 Lutego 2009 Udostępnij Opublikowano 26 Lutego 2009 Witam Przytrafiła mi sie dość przykra sytuacja. Podczas ruszania cos trzasnęło pod silnikiem i straciłem napęd. Silnik chodzi ale (na luzie) przy większych obrotach coś dzwoni. Biegi mogę wrzucać jak chce bez sprzęgła. Żaden bieg nie działa chociaż na 5 słychać jakieś hałasy. Co mogło polecieć i ile to możne kosztować? Jutro zabiorę go do warsztatu zobaczymy co powiedzą . Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Tofu Opublikowano 26 Lutego 2009 Udostępnij Opublikowano 26 Lutego 2009 skrzynka najprawdopodobniej jak biegi wrzucasz ,,,jak chcesz ,,, Allegro ,,,SR20 350 zł -700 zł + wymiana ,,, P.S. coś dziwnego widziałem tu posta jeszcze jednego,,,,,,,,, Myślałem że przegub albo docisk sprz,,, ale troszke inne objawy by były ,,,, uzupełnij opis bo nie wiadomo jaki masz silnik i itp.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Chrzan Opublikowano 27 Lutego 2009 Udostępnij Opublikowano 27 Lutego 2009 A nie jest tak ze jak bym urwał półośkę to do wrzucenia biegu musiałbym wcisnąć sprzęgło? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
waldemarr3 Opublikowano 27 Lutego 2009 Udostępnij Opublikowano 27 Lutego 2009 Kiedyś tak miałem w innym aucie - samochód chodził a biegów nie było w ogóle. Poszła tarcza - normalnie kręciła się bez żadnych oporów - była zerwana. Wymieniłem wtedy komplecik, żeby mieć pewność, bo używki w tym miejscu mało się sprawdzają. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość jarkk Opublikowano 27 Lutego 2009 Udostępnij Opublikowano 27 Lutego 2009 A nie jest tak ze jak bym urwał półośkę to do wrzucenia biegu musiałbym wcisnąć sprzęgło? jest tak Żaden bieg nie działa chociaż na 5 słychać jakieś hałasy. to raczej sprzęgło, a właśnie na 5 biegu wał najszybciej się kręci, więc wówczas może najbardziej hałasować Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piotrek_S Opublikowano 27 Lutego 2009 Udostępnij Opublikowano 27 Lutego 2009 http://www.nissanklub.pl/forum/viewtopic.php?t=50974 - to samo przerabialem. Sprezynki z tarczy sprzegla wylecali i tarcza sie rozwalila, wal sie kreci ale tarcza stoi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Puchaczz Opublikowano 27 Lutego 2009 Udostępnij Opublikowano 27 Lutego 2009 u mnie było to samo i okazało się ze strzeliła półoś Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Nestor Opublikowano 27 Lutego 2009 Udostępnij Opublikowano 27 Lutego 2009 Mialem identyczne objawy, u mnie byla urwana poloska tez podejrzewalem skrzynie lub sprzeglo ale zerknalem pod samochod i okazalo sie ze wisi poloska Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Chrzan Opublikowano 27 Lutego 2009 Udostępnij Opublikowano 27 Lutego 2009 to jeszcze jedna wskazówka. Na luzie przy większych obrotach coś dzwoni a podczas holu (zgaszony silnik i luz) coś cyklicznie ociera, uderza, chrupie... Mam nadzieje ze to półośka bo jakoś nie mogę sobie pozwolić na większy wydatek (skrzynia). W poniedziałek jestem umówiony na remont silnika :/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość jarkk Opublikowano 2 Marca 2009 Udostępnij Opublikowano 2 Marca 2009 to jeszcze jedna wskazówka. Mam nadzieje ze to półośka lenistwo totalne zamiast iść pod auto zerknąć to tu pytasz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Chrzan Opublikowano 2 Marca 2009 Udostępnij Opublikowano 2 Marca 2009 nie lenistwo. autko stoi daleko od domu. A okazało sie ze to półośka. Dzięki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi