Skocz do zawartości
Części Nissana - iParts.pl

Alufelgi do Note

Gość Loyly
 Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

Vino...nie podpalaj się taka moja rada.Ale jeśli chcesz to dogadaj się ze sprzedającym co do ewentualnego zwrotu.Nie muszą to być felgi nissana za 2400,ja kupiłem za 700zeta sprowadzone z Niemiec i jeżdżę już 3-ci rok...Aha kupione z allegro.

ale to są oryginalne felgi nissana też przywiezione z niemiec, w dodatku 5 sztuk :-) i tanio, taniej niż Ty dałeś za cztery sztuki :-) jedna przyda się na zapas w przypadku jakiejś dziury w jezdni :-)

w najgorszym wypadku założę "dystanse" o grubości 5mm ( 20zł sztuka)na przednie koła

post-45288-0-53493200-1312487059_thumb.jpg

sądzę,że warto zaryzykować,cena jest dość atrakcyjna ,jeśli okaże się,że nie da się ich założyć po prostu je odsprzedasz

Matko i córko!To nad czym się zastanawiać! :D brać kupować nie żałować,włożyć gumki i szarżować :D

Myślę ze na tyle jest dystansu w felgach że obejdzie się bez podkładek :D

to jest ten model felgi. też nie wiem jak wygląda od środka bo sklepach ich nie bo to stary model

Widze ze są identyczne jak do micry k12

• 10 miesięcy temu...

Chciałbym się poradzić, moge dostać w okazyjnej cenie bynajmniej tak mi się wydaje 1200zł felgi Dezent 17 cali, model trey, 7x17 et 38. 4x100mm, rok prod 2010, otwór 60,1mm. W zasadzie wszystko pasuje tylko Et nie 45 a 38, czy będzie to pasować czy może o coś obcierać. Ktoś kiedyś wrzucał link do kalkulatora http://www.felgi.pl/...ulator-et-felgi ale nie wiele z niego rozumiem :) Dodam, że opony w miarę pasują: 205/40 r17 , współczynnik do 175/65 r15 mają: opona wzorcowa 608.5 mm 0 mm 0 % zamiennik 1 595.8 mm -12.7 mm -2.13 %

a do 185/65 r15: opona wzorcowa 621.5 mm 0 mm 0 % zamiennik 1 595.8 mm -25.7 mm -4.31 %

więc w jednym i w drugim przypadku będą zaniżać, pytanie tylko czy o te 2% czy o 4% bo nie wiem która opona jest wzorcowa 175 czy 185. No i jak będzie zaniżać to chyba lepiej, przebieg będzie niższy :whistle: [żart]

Proszę o sugestię, czy warto kupować te 17 cali czy jednak będą za duże na wrocławskie krawężniki (dziury już raczej mniej spotykane, bo jednak coś się w remontach ruszyło przed tym euro) a może opona 205 będzie za szeroka i czy czekać na inne okazje cenowe. Pozdrawiam

Szczerze do rodzinnego auta 17 nie kupuj. Sam jeżdżę na 225/45/17 i do zabawy i szybkiej jazdy jest super, natomiast do jazdy z rodziną sobie tego nie wyobrażam, trzęsie jak cholera, okazuje się, że w wielu miejscach, gdzie notek wybiera pieknie na standardowych balonach, jest już wyryp.

Poza tym uważa się że zaminnik powinien być w zakresie+-1,5%