Skocz do zawartości
Części Nissana - iParts.pl

[N14] Schowek konsoli

antoniobermuda
 Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

Witam.

W moim N14LX na środkowej konsoli na samym dole jest zaślepka, z tego co widuję na różnych zdjęciach często w miejscu tej zaślepki znajduje się schowek. Pytanie czy jak kupię sobie coś takiego http://moto.allegro.pl/item550568928_schow...14_zamiana.html

to czy będzie pasowało? Czy to wystarczy żeby mieć schowek, czy jeszcze trzeba coś w środku dorabiać?

A i przy okazji, nie wiecie gdzie można kupić odbojniki tylnej klapy bagażnika? Jeden się urwał, drugi jest zgnieciony i przez to na naszych pozimowych dziurach nie da się w aucie wytrzymać :(

będzie pasowało

btw koleś na allegro rozebrał sunnego na czynniki pierwsze - a ceny ma kosmiczne :/

Wyciągnąłem zaślepkę i w środku jest wielka dziura, więc nawet jak założę "drzwiczki" to lipa nie schowek - tak chyba nie ma być, wg mnie tam w środku powinien być jakiś pojemnik do którego mogę coś schować, a nie dziura.

Jak to jest u Was?

• 7 miesięcy temu...

dokladnie tak

Musisz podwadzić np płaskim wkrętakiem ramkę przy lewarku zmiany biegów, pózniej podwadzić osłonę środkowego kokpitu, odpiąć kostki od awaryjnych, ogrzewania szyby i lampy przeciwmgłowej, wysunąć wsuwki od zapalniczki i masz ładnie na wierzchu schowek i panel nawiewów :). Pózniej odkręcasz odpowiednie śruby i przykręcasz schowek ;)

Ten schowek to idealne miejsce na CB radio tylko trzeba wyciąć trochę z tyłu;/ ale nadaje się idealnie. Polecam kabe puścić sobie pod tapicerką zasilanie z kostki od zapalniczki i żadne przewody ci się nie walają po aucie, a i zapalniczkę masz wolną;)

A tak w temacie tego schowka, czy u was da się go zostawić w pozycji otwartej?

Bo ja mam tam jakąś sprężynkę i nie da się tej szufladki zostawić z otwartymi drzwiczkami, bo się same zamykają.

Mam właśnie w tym schowku U520xl i tak jak piszesz trza troszkę podciąć szufladę od dołu :P. Od razu jak kupiłem suniacza to miałem wizje ze tam zamontuje cb :D. Ale wydaje mi się że nie kazde cb tam sie zmieści- uniden jest mały więc wchodzi a jak odkręce gruszke to nie ma po nim śladu ;)

No ja właśnie kombinuję z CB, mam CB Omega, na początku chciałem kupić ramkę do CB w wymiarach DIN do otworu na radio samochodowe, ale z tą klapką to jest niezły patent.. ;)

Tylko, że kurczę ta klapka mi cały czas się będzie zamykać, bez sensu ;) Chyba żeby tą sprężynę tam wywalić i jakiś zatrzask skombinować.

Mam właśnie w tym schowku U520xl i tak jak piszesz trza troszkę podciąć szufladę od dołu :P. Od razu jak kupiłem suniacza to miałem wizje ze tam zamontuje cb :D. Ale wydaje mi się że nie kazde cb tam sie zmieści- uniden jest mały więc wchodzi a jak odkręce gruszke to nie ma po nim śladu ;)

Jeszcze tylko powiedz że masz może antenę sirio AS-100 ;P pozdro

No ja właśnie kombinuję z CB, mam CB Omega, na początku chciałem kupić ramkę do CB w wymiarach DIN do otworu na radio samochodowe, ale z tą klapką to jest niezły patent.. ;)

Tylko, że kurczę ta klapka mi cały czas się będzie zamykać, bez sensu ;) Chyba żeby tą sprężynę tam wywalić i jakiś zatrzask skombinować.

Kolego własnie że nie ta klapka doskonale spełnia swoje zadanie, będzie ci dociskała radio żeby ci nie latało jak żyd po pustym sklepie;) a i na dziurach będziesz miał ciszę

W nysce mam Lemma AT1200 na klapie bagażnika :rolleyes:, ale tak się składa że AS100 mam na Cinquecento również z U520 i także śmiga aż miło :) tylko podstawe magnetyczną dałem z ml145 bo jest większa i mocniejsza ;)

Radio raczej mu nie będzie latać, a klapka faktycznie doskonale maskuje radyjko :P

Edytowane przez Hansior

Mam pytanie do czego sluza przyciski w tym malym schowku sa 2 i nie wiem od czego one moga byc :rolleyes2:

kolego to nie są przyciski tylko odbojniki, no chyba ze mówisz o jakimś innym schowku.

W nysce mam Lemma AT1200 na klapie bagażnika :rolleyes:, ale tak się składa że AS100 mam na Cinquecento również z U520 i także śmiga aż miło :) tylko podstawe magnetyczną dałem z ml145 bo jest większa i mocniejsza ;)

Radio raczej mu nie będzie latać, a klapka faktycznie doskonale maskuje radyjko :P

Ja mam standardową podstawę i przy 190 nie odpadła:/ ale ostatnio na rękawie wchodziłem w zakręt i targałem ją za sobą jakieś 4km :P (klapa bagażnika nie jest całkowicie płaska) ale pozdro dla ciebie i gratuluje wyśmienitego wyboru:D