Skocz do zawartości
Części Nissana - iParts.pl

[N15] N15 - wtrysk czy gaźnik [jaka instalacja LPG]

Gość Slavio

Rekomendowane odpowiedzi

Witam

mam nissana almerę N15 1996r. 1.6 16V SLX (66kW) sedan, chciałbym zamontować instalację gazową, ale każdy mi zadaje pytanie czy tak jest gaźnik czy wtrysk...

pomóżcie powiedzcie jaką instalację wybrać...

pozdrawiam

slawek

Gość gregpil

No wtrysk, a po drugie to znajdź kogoś kto się zna na tym, bo po tym co piszesz to chyba byłeś u jakiegoś laika co zakłada coś o czym nie ma pojęcia. Porządna firma to wygląda tak, że dzwonisz mówisz jaka marka samochodu, rocznik i pojemność i pan lub pani proponuje Ci rodzaje instalacji i koszty.

Potem umawiasz się ta jakiś dzień i po krzyku!!!!

Powodzenia!

Gość Mlody666

OMG na prawdę zmień gazownika. Nowet jak nie wie z pamięci to po zajżeniu pod maske powinien zobaczyc co siedzi a siedzi wtrysk. W tych latach gaźnik to już chyba miały tylko rosyjskie konstrukcje :D

ja mam Stag 300, naprawde nie narzekam. Co jedynie z drobnostek jak dla mnie to mogę wymienić, że potrafi zgasnąć gdy się go lekko pocisnie na słabo nagrzanym silniku (ale już na tyle dobrze nagrzanym, że sam sie przełącza na gaz). Moja maszynka to N15 1,4 75 km, 1997 rok. Ale z tym gaźnikiem to dałeś do pieca. Ja bym się przewrócił chyba, jakby się mnie gazownik pytał czy to gaźnik czy wtrysk:)

Pozdrawiam

Michał

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...