Skocz do zawartości
Części Nissana - iParts.pl

[N14] Tylne lampy a'la Pulsar

MacGayver
 Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

Co by nikt mi nie wjechał w tył auta, profilaktycznie dodane 2x 5W/21W :D

Zamiast żarówek 2x 5W/21W teraz jest 4x 5W/21W.

Kolejne prace przedstawione na foto typu "Zrób to sam" :D

tak było

da89e8c8c3aeedd8.jpg

seria +pomarańczowa żarówka

6326fafc12c894d0.jpg

dołożenie i podłączenie żarówki 5W/21W

3c626851ec44e951.jpg

widok od strony wew po modach

8f0033241a1c7d2a.jpg

widok od strony zew po modach (brak także pomarańczu w kierunku)

1ced55b021cb4f6c.jpg

efekt końcowy, choć aparat trochę psuje efekt, w realu zdecydowanie lepiej

034d7b57eacc5211.jpg

Myśle, że całkiem niezła opcja jeśli ktoś dba o swój niebity tył :one:

ale zrobiłeś na podwójnych? czy tylko zarowki zmieniasz?

I tez podwujne zrobie

[ Dodano: Wto 03 Mar, 2009 20:18 ]

Jeszcze sie zastanowie czy zalozyc dwie takie

http://www.allegro.pl/item548392123_zarowk...rwona_stop.html

czy moze jedna taka

http://www.allegro.pl/item571829200_zarowk...e_czerwone.html

ale bardziej mi sie podoba ta jedna i nie wiem czy bam mial miejsce na dwie bo jezeli maja byc diodowe to musza byc umocowane tak by promien swiatla swiecil prosto do tylu a przy pozycji lezacej tak raczej diody sie nie spisza :D

do siebie też będę kupowal ale te co podałes to osobiscie odradzam, będą Ci swiecily tylko i wyłączanie punktowo. Ja swego czasu kupowalem tego typu co podales pierwszy link tyle ze zmatowilem czubki. One mialy jeszcze na bokach diody i rozswietlaly ladnie calosc

Gość conan_librarian

Co do diodowych stopów to rzeczywiście proponuję jakiś patent z podwójnymi. W poprzedniej furze wstawiłem po jednej lampce (w każdej było chyba z 20 ledów) w miejsce starych żarówek i w dzień praktycznie nie było widać że coś tam się świeci a w nocy też było gorzej niż na zwykłych żarówkach.

jak wycioles ten plastik z lampy

Siłą i godnością osobistą :D, trzeba byłamać go ze środka po prostu, co wymaga dużej uwagi żeby nie połamać lamp

Wypas kierunki juz zasadziłem, taka prosta sprawa, a gdyby nie MacGayver (chyba juz wiadomo skąd nick ;p) to bym nie pomyślał, efekt EXTRA, czyste białoczerwone lampy, jakże "Japońsko" :D Chce też wsadzić tą drugą czerwoną i tu moje pytanie, bo z prawą stroną no problem ale z lewej jest przeciwmgielne ? co z tym zrobić ? Macie jakieś dodatkowe w zderzaku czy coś ?

ja bede robil zeby przeciwmgielne było. w momencie wlaczenia swiatla przeciwmgielnego wylacza sie automatycznie wew zarowki i zalaczy sie jedna wew po lewej stronie 21W :D bedzie kozak :)

hmm no to by dało się zrobić tak jak piszesz, ze ze tego przeciwmgielnego sie za często nie uzywa to by było ok, pomyśle jeszcze nad czymś innym jak coś wymyśle to napisze, teraz tylko celnąć gniazda do żarówek i biore sie za moda ;] Pozdrawiam :D

A wydlubywal ktorys kolegow w liftbacku 5d. bo sa po calej szerokosci te pomaranczowe plastiki, a w 3d. hb sa w polowie i jest wieszy otwor(tak to wyglada na fotkachMacGayver-a, ) co ulatwia sprawe.

I tak dalem lampy do ze tak powiem "majstra" :P i On mowi ze nie rozbierze bo moze klosz połamac (ale fachowiec :(: ) A tak chcialem miec wszystkie kierunki biale, przód juz mam teraz tylko tył.

Pozdrawiam i mysle ze ktos pomoże.

bo lamp sie nie rozkłada są sklejone. musialbym miec taką tylna lampe w reku zeby wiedziec czy sie da

No to chyba znalazłem rozwiązanie na przeciwmgielne ;] mianowicie wywale je z lamp tylnych, tam bedzie na stałe juz zrobione ze bedzie cały dół świecił, a owe czerwone wsadze w zderzak, juz chyba dawce znalazłem mianowicie Tico ;] Na allegro jest fajna lapma Red Crystal sie nazywa musze tylko dorwać ten plastik co w zderzak sie wsadza i bedzie wyglądało jak fabryczne a i zderzak sie troche upiększy bo taki goły jest ;] Jak tylko coś wykminie to zapodam foto ;] Pozdro ;]

jakos sie nie moglbym przekonac do dodatkowego swiatla w zderzaku :| No ale zapodasz foto to obcenimy :)

Wypas kierunki juz zasadziłem, taka prosta sprawa, a gdyby nie MacGayver (chyba juz wiadomo skąd nick ;p) to bym nie pomyślał, efekt EXTRA, czyste białoczerwone lampy, jakże "Japońsko" :D

ale jaja...dopiero po przeczytaniu tego tematu uświadomiłem sobie, że u mnie jest tak zrobione :diabel2:

dscn0855.jpg...do tego zakupiłem białe kierunki boczne i jakoś to będzie wyglądało :)

No to teraz jest dwóch kozaków :Dmimier a dół masz na dwie żarówki? czy tylko góre robiłeś?

mimier a dół masz na dwie żarówki? czy tylko góre robiłeś?

o to chodzi, że auto w takim stanie zakupiłem także poprzedni właściciel się z tym bawił i ja tego nawet nie zauważyłem...dopiero po przeanalizowaniu zdjęć się skapowałem :) a jeśli chodzi o dolną część to koniecznie muszę tak zrobić, bo chciałem zakładać trzecie światło stopu ale Twoja wersja da lepsze efekty...

no ja góre juz też zrobiłem ale zastanawiam sie czy żarówek pomarańczek na chromy nie wymienić i też przód mi po głowie chodzi bo tam też sa takie plastiki pomarańczowe w środku ;D tylko tu juz trzeba by rozkleić reflektor ;/

nie rozkleisz kierunku w sunnym, mozesz najwyzej kupic nowa podróbe i tam nie ma problemu z rozłożeniem go. Za rozbieranie ORI nawet sie nie zabieraj bo temat juz walkowany :)

• 3 tygodnie później...

Mam pytanie do MacGayver'a :

czy wyciągałeś odblask po p/mgielnym z lewej lampy?

Pomyślałem sobie ... a może tak dorobić drugie "zwierciadlo" w prawej lampie a wlewej pozostawić p/mgielne i dolozyc drugą żarówke,diody etc.

Najlepiel bylo by zaopatrzyć się w prawa lampę z anglika, a przynajmniej sam tył z mocowaniem zarówek.

po przeciw mgielnym chyba zostawilem odblask z tego co pamietam. Wyjalem takze ten plastik co jest pod odblaskiem z obu stron. Gdyby ktos poszukiwal oprawek dwuwłoknowych lub jednowloknowych to mam na stanie kilka. Oczywiscie te pasujace pod słupek idealnie tak jak w moich.