Gość mydzy19171288 Opublikowano 5 Marca 2009 Udostępnij Opublikowano 5 Marca 2009 mam problem stanołem na parkingu zgasiłem silnik i co chce go spowrotem odpalic a tu zapaliły sie wszystki kontrolki < od oleju itd> przekrecam kluczyk a tu nic tylko pstrykniece i tak kilka razy co to moze byc ?????? samochod wkoncu odpalił gdy poruszyłem paskami ktore sa po lewej stronie silnika itak musze za kazdym razem tak jakb cos blokowało to zeby zaczeło sie krecic pilneeeee Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Misiek_nx Opublikowano 5 Marca 2009 Udostępnij Opublikowano 5 Marca 2009 paskami od alternatora? objaw jakby ci padł rozrusznik- z mocnego pychu zapali... moze bedzie mozna szczotki tylko wymienic, ale jakby co nowy rozrusznik kolo 350zl wyjdzie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość johny_fellow Opublikowano 5 Marca 2009 Udostępnij Opublikowano 5 Marca 2009 Dokładnie tak jak Misiek pisze. Masz typowe objawy padniętego rozrusznika z tym "pstrykaniem". Najprawdopodobniej szczotki się zawieszają. Nie wiem tylko co może dać Ci ruszanie paskami? Są one tak sztywno napięte, że tak czy siak nic nie zrobisz poza ewentualnym ich lekkim chwilowym naprężeniem... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.