Skocz do zawartości
Części Nissana - iParts.pl

[A32] pytanie o alarm w a32 qx

Gość bonio1234
 Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

Gość bonio1234

witam wszystki ch klubowiczów jestem tu nowy ale nissanem maxima bujam się 4 latka mam takie pytankko odnośnie alarmu nigdy nie działał zamki działają ale nic po zatym kierunki tez nie migają nie wiem jak się do tego zabrać morze wy coś wiecie maxima qx 2.0 96 rok prod

Ja mam Maximę z 98 i gdy przycisnę odpowiednią sekwencję klawiszy to alarm działa z dźwiękiem lub bez, albo z kierunkowskazami lub bez efektu świetlnego.

Ja mam Maximę z 98 i gdy przycisnę odpowiednią sekwencję klawiszy to alarm działa z dźwiękiem lub bez, albo z kierunkowskazami lub bez efektu świetlnego.

Opisz coś więcej, mój alarm też jest ślepy i głuchy, jak zamykam/otwieram auto to nie mruga kierunkami ani nie zatrąbi :(

[ Dodano: Wto 10 Mar, 2009 15:06 ]

W Nissanie powiedzieli mi, że mój to alarm to Clifford. Mam QX 2.0 z 1998 wersja europejska.

Ta strona na pewno działa http://www.clifford.com/Support/

Możesz mieć jeszcze Avitala były też montowane w Europie, strona http://www.directed.com/Support/ProductGuides.

Jeśli prześlesz im zdjęcie pilota to nie powinno być problemu z identyfikacją.

Kiedys wiedzialem jak moj alarma sie nazywal jednak nie bylem z niego zadowolony, kupilem sobie dwa oryginalne piloty i teraz mam ori alarm z ktorego jestem bardzo zadowolony.

No właśnie mam taki seryjnie seryjny i jak zamykam/otwieram auto z pilota to nie daje znaku kierunkami, ale jak alarm uruchomię to normalnie już kierunki mrugają. W serwisie powiedzieli mi, że 3 dni na to potrzebują, żeby aktywować ta funkcję bo to wymaga konsultacji (nie robili tego wcześniej) a czas na to schodzi)

Gość piter2323
Ja mam Maximę z 98 i gdy przycisnę odpowiednią sekwencję klawiszy to alarm działa z dźwiękiem lub bez, albo z kierunkowskazami lub bez efektu świetlnego.[/quote

mi tez alarm niedziala ale kierunkami mruga zauwazylem ze niemam w aucie czujek czy wy je macie czy maxi ma to jakos inaczej rozwiazane. Jaka jest sekwencja wciskania guzikow aby uaktywnic alarm. Mam pilota z 4 guzikami( z nadrukiem nissan wiec orginalny). Jeden jest duzy szary do zamykania i sa 3 male do otwierania auta, bagaznika i zapalania z pilota oswietlania.

Gość piter2323
Czujkami sa fabryczne czujki otwierania drzwi + u mnie sa czujki ultradzwiekowe.

a przy zamykaniu samochodu powinien wydobyc sie jakis dzwiek bo u mnie tylko swieci kierunkami