Gość Asahi Opublikowano 8 Maja 2009 Udostępnij Opublikowano 8 Maja 2009 O technologi możemy mówić dopiero przy takich markach jak Brax, Focal, TEC, Phase, DLS, Cervin-Vega, Intertechnik/NOVA, Proa, SEAS, Vifa itp. dożuć do tego jeszcze pereles i scan speaki JBL to przede wszystkim zestawy kina domowego, a samochodowki to tylko z gornej polki za pare tysiaczkow, wtedy daja faktycznie rade JBL to przede wszystki sprzęt estradowy potem car audio, kinem domowym zajmują sie stosunkowo od niedawna. Mogę wymienić jeszcze sporo marek, ale na bank nie zalicze do nich JBL'a czy Magnata. Kidyś to może i warto było to zakupic - dziś to strata ciężko zarobionych pieniędzy Jeżeli chcesz usłyszeć "Technologie" to posłuchaj Gorlichów Nadal twoerdzę że w zależności od technologi na niektórych głośnikach lepiej sie słucha Jazzu czy bluesa a na innych Rocka. Brzmienie głośników też jest inne w każdej technologi. Co do tego że pewne głośniki potrzebują kopa żeby grać to już inna sprawa. Kolejną rzeczą jest to że głośniki prawidłowy poziom odłuchowy uzyskują po tzw "wygrzaniu" czyli po odpowiedniej ilości przepracowanych godzin. Jeśli chodzi o JBL to zaczynają pokazywać co potrafią po 2-3 miesiącach działania w aucie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość bochen9 Opublikowano 8 Maja 2009 Udostępnij Opublikowano 8 Maja 2009 A co sądzicie o głośnikach marek "SinusLive" oraz "Carpower by Monacor"? Pewnie powiecie, że to beznadziejna tandeta, ale ja Wam powiem, że mam w samochodzie głośniki tych firm (kick-basy SinusLive 16iL, tweetery Carpower CRB-30 ze zwrotnicami, podpięte pod JVC KDG-441) i brzmią świetnie (oczywiście nie jest to perfekcja, ale przy wygłuszonych drzwiach i wymienionych kablach mam naprawdę mocne, dynamiczne i soczyste brzmienie pozwalające cieszyć się słuchaniem nawet jazzu w jakości Audio-CD). Nie mam "drewnianego" ucha i jakość muzyki jest dla mnie bardzo ważna Więc jak ktoś powiedział, najlepiej posłuchać zanim się definitywnie powie, że coś jest dobre lub złe. P.S. Mogę powiedzieć, że naprawdę słabe są produkty firmy "Alphard". Miałem nieprzyjemność słuchać ich głośnikopodobnych wyrobów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jastrząb Opublikowano 8 Maja 2009 Udostępnij Opublikowano 8 Maja 2009 bochen9 SinusLive to porządna firma, wiele osób o niej zapomina, bardzo dobre mają wzmacniacze, teraz coś ucichło o tej firmie ale powoli wraca, wystarczy zobaczyć jakość przewodów np. chinch lub innych. Naprawdę firma robi porządne rzeczy i jest godna polecenia. Co do Carpower by Monacor to wiem że robią fajne wzmacniacze do subów. Lecz więcej nic nie mogę powiedzieć. Alphard to ja też mam duuuży dystans, te najbardziej topowe modele głośników podobno się do czegoś nadają, ale nie słyszałem więc nie wiem. Co z ciekawostek to bardzo chciał bym odsłuchać democar firmy Peiying (czy jak to się piszę, nissana 350z), ale nie dlatego że bym coś kupił ale tak ze zwykłej Ciekawości czy tak samo brzmią te głośniki jak śmierdzą tandetą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość bochen9 Opublikowano 8 Maja 2009 Udostępnij Opublikowano 8 Maja 2009 Spodziewałem się, że SinusLive ma złą opinię A potwierdzam - to świetne głośniki, 16iL dają piękny bas. Carpower to moim zdaniem dobra jakość za rozsądną cenę. Alphardy to G. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość sergiej Opublikowano 8 Maja 2009 Udostępnij Opublikowano 8 Maja 2009 a ja wam powiem ze mam caly zestaw magnata ...i jak ktos siada to sie dziwi ze tak to gra ale moze to zasluga wzmaka i suba w bagazniku [ Dodano: Pią 08 Maj, 2009 21:43 ] aha po wlozeniu suba dopiero zaczalem normalnie muzyki sluchac ...polecam chociaz duzo miejsca zajmuje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość DJSzmer Opublikowano 9 Maja 2009 Udostępnij Opublikowano 9 Maja 2009 Nadal twoerdzę że w zależności od technologi na niektórych głośnikach lepiej sie słucha Jazzu czy bluesa a na innych Rocka. Brzmienie głośników też jest inne w każdej technologi. Tak, tak - to prawda, ale wyraźna różnica zaczyna sie przy zestawach powyżej 600zł (za komplet odseparowany). SinusLive ma tylko słabe najtańsze tweetery. Reszta to dość dobre jakościowo produkty. Kickbasy potrzbują sporo mocy L16 potrzebuja 100W RMS, ale kopią niesamowicie. To był mój drugi zestaw w aucie - bardzo dobrze go wspominam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość zwyczajny Opublikowano 22 Maja 2009 Udostępnij Opublikowano 22 Maja 2009 Swego czasu też szukałem głośniczków do siebie na przód zestaw miał być odseparowany. Najpierw mały być Helixy DB, brałem też pod uwagę Dego PO, ewentualnie coś uszytego np tweetery wifa lub nasze ojczyste tonsile i do tego basy Intertechnika 8`. w końcy kupiłem Morele elate6.2 śmigane co prawda ale z dobrych rąk. Ogólnie jeżeli chodzi o audio to: po pierwsze-wygłuszenie po drugie-głośniki MUSZĄ być zasilane wzmacniaczem!! po trzecie-Jednostka centralna wysokiej jakościza 600 zł można kupić naprawde dobry sprzęt.. i co najważniejsze BEZ MP3!! no i ciekawa opinia jaką słyszałem -" audio gra tak jak jego najsłabszy element.." Pozdrowienia.! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość bochen9 Opublikowano 22 Maja 2009 Udostępnij Opublikowano 22 Maja 2009 głośniki MUSZĄ być zasilane wzmacniaczem!! Nie muszą, mogą. Mam zestaw odseparowany, o którym pisałem już wcześniej podłączony dobrymi kablami pod sam radioodtwarzacz za 320zł JVC KD-G441 i chodzi świetnie. Jest ogromny zapas głośności, dźwięk nie jest zniekształcony i nie ma żadnych niepożądanych efektów. Wszystko brzmi bardzo dobrze. i co najważniejsze BEZ MP3!! Czemu? Sama możliwość odtwarzania mp3 w niczym nie przeszkadza. Również jestem przeciwnikiem mp3 bo to fatalna jakość, ale przecież mając radioodtwarzacz z możliwością odtwarzania mp3 nie musimy słuchać mp3 tylko możemy słuchać np. normalnych płyt Audio-CD lub radia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi