Gość nemec Opublikowano 6 Marca 2009 Udostępnij Opublikowano 6 Marca 2009 Witam, Dzisiaj zrobilem sobie taka mala trasa 300km i cos nie tak z Almerka. Moze to juz bylo ale jakos nie moge znalezc nic na forum. 1. Przy zmianie z biegu jalowego na I cos gwizdze przy powolnym puszczaniu sprzegla. Przy wcisnieciu sprzegla na biegu jalowym lub na innych biegach tego nie slychac. Sprzrglo czy lozysko oporowe?? 2. Kiedy parkowalem na parkingu przy pelnym skrecie kol w prawo cos przy ruszaniu stukalo. Nie mam zielonego pojecia co to moze byc, jakies pomysly?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
voseba Opublikowano 6 Marca 2009 Udostępnij Opublikowano 6 Marca 2009 pkt 2 wyglada mi na lozysko w kole. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Geraf Opublikowano 9 Kwietnia 2009 Udostępnij Opublikowano 9 Kwietnia 2009 w kwestii pkt. 2 obstawiam raczej na przeguby. Jeśli już stukają to uważaj na nadmierne dawkowanie gazu (szczególnie na skręconych kołach) Pkt 1. może wskazywać na problem z zespołem sprzęgła (docisk, łożysko) ale nie można też wykluczyć defektu samej skrzyni, któa wymagać będzie na pewno diagnozy. Tak czy inaczej proponuję zacząć od sprzęgła ponieważ jeśli autko ma już spory przebieg to tak czy inaczej po rozebraniu warto wymienić i przez kolejne parę latek cieszyć się spokojem. Pzdr. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.