Gość Martale Opublikowano 7 Marca 2009 Udostępnij Opublikowano 7 Marca 2009 Mam problem, jestem ok. 300 km. od domu i nie mam ze sobą ksiązki obsługi do mojej Micruni. Jeżdżę nią 2 lata i dzisiaj pierwszy raz zapaliła się czerwona kontrolka po prawej stronie, mały samochodzik z czerwonym kluczykiem, mruga tylko po wyłączeniu silnika. Co to oznacza i jak szybko powinnam zgłosić się do serwisu - mogę wrócić do domu samochodem czy już nie bardzo??? Będę wdzięczna za odpowiedź. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jawert Opublikowano 8 Marca 2009 Udostępnij Opublikowano 8 Marca 2009 Lampka kontrolna immobilizera NATS Kiedy zapłon jest wyłączony lampka błyskając informuje, że system immobilizera NATS jest w stanie czuwania. Jeżeli po włączeniu zapłonu lampka się stale świeci, oznacza to, że w zakresie systemu NATS wystąpiła usterka. jeśli więc u Ciebie mruga tylko po wyłaczeniu silnika to śmiało śmigaj do domku - z drugiej strony dziwne że dopiero teraz to zauważylaś bo powinna ona była to robić w taki sposob "od zawsze" - moze się naprawiło po prostu. Nie jestem Blondynką :one: wszystkiego najlepszego z okazji święta Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Martale Opublikowano 8 Marca 2009 Udostępnij Opublikowano 8 Marca 2009 Dziękuję za odpowiedź. Nie jestem jedyną osobą. ktora stale jeźdi tym samochodem i na pewno do tej pory ta lampka nie działała. Może rzeczywiście dopiro tera się naprawiła? Do domu wróciłam szczęśliwie, lampka działa... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.