Gość KarolGalek Opublikowano 8 Marca 2009 Udostępnij Opublikowano 8 Marca 2009 jak w temacie podczas zamykania szyby, uszczelka podwija sie pod szybę i nie domyka sie dobrze powstaje szczelina po stronie słupka a sama szyba odstaje pare mm poza uszczelke jak sie dobrać do prowadnic? otworzyłem drzwi ale nie mogłem znaleźć tam niczego sensownego i złozyłem spowrotem pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
creativesb Opublikowano 8 Marca 2009 Udostępnij Opublikowano 8 Marca 2009 Ja mam to samo w tych samych drzwiach, i jak zamknę okno bez pomocy ręki to najpierw podwija uszczelkę, a potem na zewnątrz wychodzi róg szyby. do tego chodzi baaaardzo powoli. może ktoś ma jakieś pomysły ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość KarolGalek Opublikowano 8 Marca 2009 Udostępnij Opublikowano 8 Marca 2009 creativesb, dokładnie o to mi chodziło czekamy na propozycje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Raf4rb Opublikowano 8 Marca 2009 Udostępnij Opublikowano 8 Marca 2009 Przerabiałem to, trzeba wymienić uszczelkę, tą w której się suwa szyba, moja się dziwnie pofałdowała i blokowała szybę. Aby to zrobić trzeba zdjąć tapicerkę drzwi, odkręcić i wyjąć szybę, wtedy jest dostęp do uszczelki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
creativesb Opublikowano 9 Marca 2009 Udostępnij Opublikowano 9 Marca 2009 No ok a ja dodam że szyba tylna po stronie kierowcy chodzi jeszcze gorzej bo jak jest zamknięta to ciężko ją ruszyć, i ma taki jakby skok w połowie ze sunie sie...podskoczy troche do góry i dalej idzie, a wszytko stało sie po wypadku i po bardzo fachowym złożeniu drzwi ;/ z tyłu podejrzewam prowadnice chociaż nie wiem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość KarolGalek Opublikowano 9 Marca 2009 Udostępnij Opublikowano 9 Marca 2009 Raf4rb, czyli nie problem w prowadnicy? czy ktoś ma taką uszczelke? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Raf4rb Opublikowano 9 Marca 2009 Udostępnij Opublikowano 9 Marca 2009 Najlepiej zajrzeć co tam się stało, tak jak mówiłem, u mnie pofałdowała się uszczelka i szyba idąc do góry blokowała się w prowadnicy, tej bliżej przodu auta, szyba szła pod kątem i potrafiła nawet wyskoczyć z prowadnicy na zewnątrz, po wymianie uszczelki idzie gładko do samej góry. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
creativesb Opublikowano 5 Kwietnia 2009 Udostępnij Opublikowano 5 Kwietnia 2009 A ja dodam do swojej tylnej szyby że tak się blokuje że jak naciskam przycisk na drzwiach do aż się radio wyłącza i nie mam pomysłu co z nią zrobić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Tofu Opublikowano 5 Kwietnia 2009 Udostępnij Opublikowano 5 Kwietnia 2009 to was troszkę pociesze miałem to samo tz szyba sie zatrzymywała jakieś 5 cm od końca i d*pa dopiero kombinacja z odchylaniem jej i można było zamknąć .... uszczelkę mam też pofalowaną i trudno dlaczego tak sie dzieje porostu prowadnica ma luz i szyba goni do przodu auta i do tyłu auta jak patrzymy z boku prawo lewo tak sie kantuje o uszczelke że sie zatrzymuje i może zjadać tą uszczelkę Naprawa taka ściągamy boczek spuszczamy szybę do połowy i widzimy mocowanie szyby do prowadnicy odkręcamy śrubkę 10 klucz odginamy szybe rozwiercamy otwór do góry dzieki czemu kasujemy przechył szyby na tą uszczelkę a zwiększamy w lewo przy opuszczaniu nic to nie zmienia przy opuszczaniu bo na dół to się sama ułoży można jeszcze przedunąć bo jest regulacja szyny prawo lewo Powodzenia u mnie szyba sie nie zamykała wogule teraz idzie płynnie jednym tempem do samej góry Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość fago Opublikowano 21 Kwietnia 2009 Udostępnij Opublikowano 21 Kwietnia 2009 to was troszkę pociesze miałem to samo tz szyba sie zatrzymywała jakieś 5 cm od końca i d*pa dopiero kombinacja z odchylaniem jej i można było zamknąć .... uszczelkę mam też pofalowaną i trudno dlaczego tak sie dzieje porostu prowadnica ma luz i szyba goni do przodu auta i do tyłu auta jak patrzymy z boku prawo lewo tak sie kantuje o uszczelke że sie zatrzymuje i może zjadać tą uszczelkę Naprawa taka ściągamy boczek spuszczamy szybę do połowy i widzimy mocowanie szyby do prowadnicy odkręcamy śrubkę 10 klucz odginamy szybe rozwiercamy otwór do góry dzieki czemu kasujemy przechył szyby na tą uszczelkę a zwiększamy w lewo przy opuszczaniu nic to nie zmienia przy opuszczaniu bo na dół to się sama ułoży można jeszcze przedunąć bo jest regulacja szyny prawo lewo Powodzenia u mnie szyba sie nie zamykała wogule teraz idzie płynnie jednym tempem do samej góry fajnie fajnie wszytsko super, ale nie kumam o co chodzi, co rozwiercamy z ktorej strony, na ktora uszczelke, a jak odginamy szybe to jzu wogole nie wiem w tej prowadnicy , a to nie peknie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Kamilos210 Opublikowano 29 Kwietnia 2009 Udostępnij Opublikowano 29 Kwietnia 2009 Ja u siebie miałem podobny problem szyba opuszczała się elegancko ale już nie zamykała się tak pięknie, gdzieś tak w połowie się blokowała i dzięki pomocy ręki z trudem się zamykała. Rozebrałem drzwi dostałem się uszczelki i wyczyściłem ten "syf" który nazbierał się między uszczelkami to powodowało te blokowania. Po wyczyszczeniu szyba śmiga jak złoto w górę i w dół Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi