Gość Saren Opublikowano 8 Marca 2009 Udostępnij Opublikowano 8 Marca 2009 Witam Z powodu wystrzału korbowodu musiałem przeszczepic jednostkę napędową. Przełozyłem silnik i zabrałem się za odpalanie , no i po wlaniu do przepustnicy paliwa autko odpala i nawet silnik pracuje prze kilka sekund do momentu aż nie wypali całej wlanej benzyny. W momencie gdy szybko przełącze na gaz silnik pracuje cały czas. Sprawdzałem czy dochodzi paliwo , i paliwo jest podawane prze pompę aż miło. Problem w tym , że paliwo nie dostaje sie do komory spalania podejrzewam , że paliwo nie przechodzi przez "listwę wtryskową" możliwe , że listwa którą zamontowałem z zakupionym silnikiem się zapchała jakimś brudem czy osadem sam nie wiem. Czy ktoś z szanownego grona może mi podac jakis patent na przeczyszczenie w/w "listwy wtryskowej" ?? Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pawel2163 Opublikowano 8 Marca 2009 Udostępnij Opublikowano 8 Marca 2009 na twoim miejscu najpierw bym sprawdził emulator wtryskiwaczy montowany z instalacja gazową. prosty sposób żeby to sprawdzić to wypnij kostkę z jednego wtrysku i wepnij w nia próbuwke podczas kręcenia silnikiem lamka kontrolki powinna swiecic pulsująco jesłi tak nie jest to prawdopodobnie padł emulator. drugi sposób jeśli masz kostki adaptacyjne emulatora do wtrysków to zamien je na oryginalne, jeśli nie to w instalacje masz wpiete kable od emulatora zobacz które to są i wypnij kostke z emulatora i poprostu je zmostkój. wtedy probuj go odpalić jesli to nie pomoże to zdemontuj listwę bez odłączania żadnych przewodów zobacz czy podczas kręcenia wtryskiwacze podają palwo. jesli jest podawany prąd na wtryskiwacze a nie podają paliwa upewnij sie czy masz prawidłowo podpiete przewody paliwowe do listwy zasilanie przed zaworem zwrotnym a powrót po zaworze. jesli dalej masz problem a to co napisalem jest ok i jesli masz odpowiednie ciśnienie na listwę zpompy paliwa ( ok 3,5~4.5 bara) to wtedy mozesz stwierdzić że masz do wymiany listwę z wtryskami, jak masz z drugiego silnika to ją zamień. jest jeszcze ostateczność komputer nia ma podpietej którejś masy na silniku co sie często zdarza przy wymianie silnika zwykłe przeoczenie. listwa nie zapycha sie czeste przypadki to stojące wtryski Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość serwis Opublikowano 8 Marca 2009 Udostępnij Opublikowano 8 Marca 2009 4,5 masz na pewno..... :/ Ciśnienie 3,3-3,5 ale tym się nie martw. Prościej zamiast całej procedury jest wziąźć probówkę i sprawdzić czy wtryski mają zasilanie i czy są sterowane. Trwa to 10sek i wiesz wszystko. pozdr. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość B12 Opublikowano 8 Marca 2009 Udostępnij Opublikowano 8 Marca 2009 możliwe , że listwa którą zamontowałem z zakupionym silnikiem się zapchała A orientujesz się ile czasu te wtryski nie chodziły? Już po roku potrafią się skleić wyschniętym paliwem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
alfabox0266 Opublikowano 8 Marca 2009 Udostępnij Opublikowano 8 Marca 2009 Skoro wszystko będzie dobrze podłączone i będzie sygnał na wtryskach,a silnik nie odpala to spróbuj założyć twoje stare wtryski ,bo jak B12, napisał te z nowego potrafią się skleić wyschniętym paliwem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Saren Opublikowano 8 Marca 2009 Udostępnij Opublikowano 8 Marca 2009 Z tego co wiem silnik stał na szrocie około 6 miesięcy. Ponownie sprawdzilem wszystkie podlączenia i wedle mnie wszystko jest na miejscu. Pozostaje mi jedynie przełożyć starą na nową i zoabczyć czy to coś da. Dziękuje za dotychczasową pomoc Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.