Gość marcin1979 Opublikowano 8 Marca 2009 Udostępnij Opublikowano 8 Marca 2009 Witam wszystkich Użytkowników Nissana. Jestem nowy na forum, almerą jeżdżę od maja 2008, forum mnie bardzo ciekawi i wiele ciekawego można wyczytać, ale do rzeczy: Ostatnio zauważyłem niepodłączoną wtyczkę, znajduje się ona pomiędzy akumulatorem a filtrem powietrza - zrobiłem zdjęcia możesz ktoś bedzie sie orientował - nie wiem czy ma być rozłączona czy nie, bałem się podłączyć ażeby czegoś nie uszkodzić. Dziękuję za pomoc. Almera 1.8 2003r +gaz PRINS Zdjęcie: http://picasaweb.google.com/lh/photo/YSCD8...feat=directlink Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mario632 Opublikowano 8 Marca 2009 Udostępnij Opublikowano 8 Marca 2009 Podaj silnik moze jaki masz. Ja mam 2.2di i w tm miejscu mam przeplywke, niewiem jak to jest w benzynie.Ale skoro nie pali sie serwisowka i wszystko dziala to chyba tak ma byc Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość wafel Opublikowano 8 Marca 2009 Udostępnij Opublikowano 8 Marca 2009 Ewidentnie widać,ze ta wtyczka powinna być wpięta. Spróbuj ja podłaczyć i wtedy zobaczyć jak się auto będzie zachowywać. Nie bój się - nic nie spalisz. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
michal801 Opublikowano 8 Marca 2009 Udostępnij Opublikowano 8 Marca 2009 Przede wszystkim to nie jest wtyczka z oryginalnej wiązki, ja podejrzewam że jest to wtyczka do gazu. Dokładniej jest to wtyczka do podpinania komputera gazowego (przynajmniej tak wygląda) – jeżeli się nie mylę to masz gaz sekwencyjny. Firma AG stosuje takie lub bardzo podobne wtyczki. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość serwis Opublikowano 8 Marca 2009 Udostępnij Opublikowano 8 Marca 2009 Dokładnie jest tak jak pisze kolega wyżej. pozdr. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość marcin1979 Opublikowano 9 Marca 2009 Udostępnij Opublikowano 9 Marca 2009 Teraz tylko muszę się dowiedzieć czy ma być podłączony czy nie. Dziekuję za pomoc. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Andrzej330 Opublikowano 9 Marca 2009 Udostępnij Opublikowano 9 Marca 2009 Mi nie pasuje jakoś, aby to była wtyczka do kompa gazu. :/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość zero8 Opublikowano 10 Marca 2009 Udostępnij Opublikowano 10 Marca 2009 No na pewno nie jest ''nissanowska'' wtyczka. ps. Marcin, pali Ci 12.8 gazu czy bezyny? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kabi Opublikowano 10 Marca 2009 Udostępnij Opublikowano 10 Marca 2009 Ewidentnie widać' date='ze ta wtyczka powinna być wpięta. Spróbuj ja podłaczyć i wtedy zobaczyć jak się auto będzie zachowywać. [/quote/'] Nigdzie tej wtyczki nie wepnie bo nie ma do niej gniazda. Ja mam w mojej Almerze podobną wtyczkę. Ta wtyczka może być np. do halogenów. W tych samochodach są dodatkowe wtyczki na urządzenia które nie są zamontowane. Pod deską może być też wtyczka do regulacji lusterek (u mnie jest) a lusterka są regulowane ręcznie. Przed chłodnicą jest wtyczka na czujnik temperatury zewnętrznej a czujnika nie ma. Za dopłatą można sobie zamontować w serwisie albo dokupić części i spróbować samodzielnie. Jak np. zamontowałem czujnik. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.