Gość MonteChristo Opublikowano 10 Marca 2009 Udostępnij Opublikowano 10 Marca 2009 Witam Od jakiegos czasu doskwiera mi taka dolegliwosc, ze na wolnych obrotach popiskuje mi chyba pasek jakis. Wydaje mi sie ze to pasek klinowy ale nie jestem pewny. Przy ruszaniu z lekka zabka rowniez go slychac. Jak sie rozgrzeje to jest ok. Czy ktos moglby cos poradzic ?albo mial cos podobnego ? Z gory dzieki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość tim Opublikowano 10 Marca 2009 Udostępnij Opublikowano 10 Marca 2009 Witam Sprawdź naciąg paska od alternatora czy nie jest za luźny,miałem tak w Astrze.Zaczynał delikatnie popiskiwać na wolnych obrotach zwłaszcza przy dużej wilgotności powietrza/opady deszczu/,następnie objawy się powtarzały coraz częściej,dłużej i głośniej aż w końcu wstyd było tak jeździć i nawet doszło do zerwania paska.Pasek jak zaczyna się ślizgać to się przypala i nie ma już takiej przyczepności do kół pasowych i wtedy słychać piszczenie.Są "środki" w spraju /nie znam nazwy/,którymi można spryskać piszczący pasek aby dolegliwość ustała jednak nie działają one zbyt długo/szwagier testował po 200 km zaczyna piszczeć na nowo / [ Dodano: Wto 10 Mar, 2009 18:46 ] innym też piszczą http://www.nissanklub.pl/forum/viewtopic.p...amp;view=newest Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Jam Opublikowano 10 Marca 2009 Udostępnij Opublikowano 10 Marca 2009 Wydaje mi sie ze to pasek klinowy zebaty by nie piszczal Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.