Gość lackyd Opublikowano 10 Marca 2009 Udostępnij Opublikowano 10 Marca 2009 Witam, posiadam p10 1.6.16v do mojego samochodu wjechal golf I i pozornie wygladalo nie ze zrobił zadnej poważniejszej szkody ;krzywa felga aluminiowa porysowane drzwi lecz gdy zauwazylem po zimie ze samochód "ściaga" pojechalem za regulacje zbieżności gdzie powiedziano mi ze kąt kąła nie mieści się w normie i jest przekroczony od dopuszczalnej o 20 stopni. Zatem aby poczuć się znowu jak kiedyś w swojej primerze chcę kupić nową zwrotnicę http://allegro.pl/item570678480_nissan_pri...tnica_kola.html lub używaną zwrotnice wraz z wysięgnikiem przykładowo http://allegro.pl/item572648790_zwrotnica_...p10_i_inne.html pytanie: czy ktoś miał podobny objaw co było jego przyczyną, w jaki sposób usunął wade ps. samochód opon nie zbiera lecz na mokrej jezdni wyczuwa się coś jak gdyby kołą przednie się przepychały no i w zakretach nie czuję się juz tak pewnie jak przed kolizją. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość adek89 Opublikowano 10 Marca 2009 Udostępnij Opublikowano 10 Marca 2009 przyczyn moze byc wiele zalezy od sily uderzenia np kiedys mialem astre i tez byl ppodobny problem i okazlo sie ze kielich sie wygiol lekko. moze jakis wahacz ucierpial piasta no i nie wiem trzeba by bylo kombinowac Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Maniek-ol Opublikowano 10 Marca 2009 Udostępnij Opublikowano 10 Marca 2009 Za kąt pochylenia koła odpowiada górny wahacz. Obejrzyj go. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość B_E_R_E_K Opublikowano 10 Marca 2009 Udostępnij Opublikowano 10 Marca 2009 jesli wina nie byla Twoja i nie minelo 3 lata to smigaj do ubezpieczyciela i niech teraz zrobia ogledziny jeszcze raz powinni Ci zwrocic za to co jest pokrzywione! w ciagu 3 lat mozesz sie ubiegac o to Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość lackyd Opublikowano 13 Marca 2009 Udostępnij Opublikowano 13 Marca 2009 górny wahacz był juz wymieniany lecz niestety to nie to, wobec tego pozostała zwrotnica lub amortyzator Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.