Gość bravomen Opublikowano 12 Marca 2009 Udostępnij Opublikowano 12 Marca 2009 Mam takie pytanko... Pół dnia spędziłem na szukaniu na forum jakichś konkretów nt wymiany kabli głośnikowych w P11.144 i nic nie znalazłem. Macie jakieś doświadczenia w tych sprawach? Jak to najlepiej zrobić? Co ew trzeba rozebrać? Ile tam metrów kabla trzeba? Kupiłem sobie wczoraj tak na oko 5 m kabla 2 x 1,5mm (powinny styknąć pod zwykłe głośniczki) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość bochen9 Opublikowano 12 Marca 2009 Udostępnij Opublikowano 12 Marca 2009 Wymieniałem kable z przodu w P11.144 w drzwiach. Rozebrać trzeba oczywiście drzwi. Najtrudniejsze jest przeciągnięcie nowych kabli między drzwiami a wnętrzem (w gumowej harmonijkowej rurce). Potem już w miarę łatwo - należy je włożyć za schowkiem, tam jest takie miejsce i do radia już się tam dojdzie. Stare zostają, tylko że nie podłączone. Nic nie lutowałem - użyłem takich specjalnych zacisków, obcęg i rurek termokurczliwych. Użyłem po 2m na stronę i było akurat. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.