sceptyk Opublikowano 17 Grudnia 2009 Udostępnij Opublikowano 17 Grudnia 2009 Przeczytaj poprzednie posty. Stroną umowy jest dealer. Nissan tylko dostawcą towaru do dealer'a. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość grzegorz1971 Opublikowano 17 Grudnia 2009 Udostępnij Opublikowano 17 Grudnia 2009 (edytowane) lecz dealer tłumaczy się że to nissan - centrala takie przesyła zdekompletowane pojazdy.. Edytowane 17 Grudnia 2009 przez grzegorz1971 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sceptyk Opublikowano 17 Grudnia 2009 Udostępnij Opublikowano 17 Grudnia 2009 Z kim podpisałeś umowę? Z Nissanem czy z dealerem? Z kim będziesz toczył spór (oby nie) przed polskim sądem? Najważniejsze: czy masz dowody, świadków itp, że zamówiłeś cięzarówkę z wyposażeniem dla 3 rzędu? Zwróć uwagę na specyfikację zawartą w cenniku i prezentowany model w dniu podpisania umowy. Gzieś wyżej załączyłem dwie wersje z subtelną różnicą, która ma ogromny wpływ na moc argumentów obu stron. Wiem, że jeśli będę w przyszłości zamawiał jakiś interesujący mnie samochód to będę wszystko co się da umieszczał w umowie i robił zdjęcia auta w salonie. Myślałem kiedyś, że koncerny są od tego, aby sprzedawać, a klienci, aby kupować i obie strony są zadowolone. W przypadku Nissana to się nie sprawdziło. Co chwila jakieś kłody pod nogi klienta, aby nie był zadowolony. Jak fiskus kopie (w kratę), to leżącemu Nissan jeszcze da następnego kopa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość grzegorz1971 Opublikowano 17 Grudnia 2009 Udostępnij Opublikowano 17 Grudnia 2009 Masz rację dzięki ,zaczynam bój... A czy kolego "sceptyk" możesz podać mi nazwę dealera u którego wywalczyłeś te siedzenia ,to tak dla informacji zaistnienia takiego przypadku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sceptyk Opublikowano 17 Grudnia 2009 Udostępnij Opublikowano 17 Grudnia 2009 Domyśl się. Salon w mieście na Sz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość grzegorz1971 Opublikowano 17 Grudnia 2009 Udostępnij Opublikowano 17 Grudnia 2009 strzelam.....Szczecin? POLMOTOR? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Kielce44 Opublikowano 18 Grudnia 2009 Udostępnij Opublikowano 18 Grudnia 2009 Dzięki za info i gratulacje - u mnie po mailu napisanym w tonie zgodnym z Twoimi sugestiami dostałem prośbę o podanie numeru VIN w celu rozpatrzenia mej prośby - wiec jakby zmierzało w dobrym kierunku - w każdym razie nie odesłali standartowej odpowiedzi. Pozdrawiam Witam. Obawiam się że odeślą ci odpowiedź standartową a nr vin potrzebują tylko do ustalenia iż to qq+2 z homologacją.Tak miałem, po czym na moją odpowiedź o nieumieszczeniu inf o siedzeniach w specyfikacji odpisali iż przedmiotem umowy jest wersja z homologacją 5 os. Pozostaje zatem sąd i media co jak pokazał przykład podmienianych lusterek jest bardzo skuteczne aha i jeszcze UOKiK (gdzie czym więcej zażaleń tym lepiej bo oni działają w interesie ogółu a nie jednostki zgłoszenie przyjęli i ich prawnicy zainteresują się tematem) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość chris_voyager Opublikowano 23 Grudnia 2009 Udostępnij Opublikowano 23 Grudnia 2009 Witam. Obawiam się że odeślą ci odpowiedź standartową a nr vin potrzebują tylko do ustalenia iż to qq+2 z homologacją.Tak miałem, po czym na moją odpowiedź o nieumieszczeniu inf o siedzeniach w specyfikacji odpisali iż przedmiotem umowy jest wersja z homologacją 5 os. Pozostaje zatem sąd i media co jak pokazał przykład podmienianych lusterek jest bardzo skuteczne aha i jeszcze UOKiK (gdzie czym więcej zażaleń tym lepiej bo oni działają w interesie ogółu a nie jednostki zgłoszenie przyjęli i ich prawnicy zainteresują się tematem) Póki nie mam czasu na te działania próbuję po dobroci ... piszę maile ale na razie skutek żaden - jak mantrę powtarzają swoje. Natomiast jak by się ktoś zdecydował na podjęcię dalej idących kroków to moze razem by było łatwiej i skuteczniej ? Opracujemy na forum wspólną treść pisma i powysyłamy po świecie - może się zreflektują ? Jak się znajdą dwie trzy osoby to moze założymy osobny wątek na którym popracujemy nad tematem ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość small Opublikowano 1 Stycznia 2010 Udostępnij Opublikowano 1 Stycznia 2010 Ja już pogodziłem się z brakiem siedzeń. Z ciekawości poszperałem sobie w necie u udało mi się znaleść za 700zł III rząd siedzeń z pasami więc jak coś w przyszłości bym chciał przerejestrować na 7 osób nie szarpnie to bardzo kieszeni.... Witam, Czy mógłbyś dać mi stronkę, gdzie to znalazłeś? Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość SNOOKPOMAND Opublikowano 3 Stycznia 2010 Udostępnij Opublikowano 3 Stycznia 2010 Witam http://allegro.pl/show_user_auctions.php?uid=6818877 Ten użytkownik sprzedaje qq+2 na cześci jakiś czas temu wysłałem do niego zapytanie o siedzenia i podął mi taką cene. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sceptyk Opublikowano 7 Stycznia 2010 Udostępnij Opublikowano 7 Stycznia 2010 Czy osoby, które miały problemy z uzyskaniem trzeciego rzędu siedzeń do QQ+2 z N1 (i miały argumenty do ich otrzymania) dostały je? Tyle czasu jest już ten wątek, więc jakieś roztrzygnięcia już powinny być. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Kielce44 Opublikowano 8 Stycznia 2010 Udostępnij Opublikowano 8 Stycznia 2010 (edytowane) Czy osoby, które miały problemy z uzyskaniem trzeciego rzędu siedzeń do QQ+2 z N1 (i miały argumenty do ich otrzymania) dostały je? Tyle czasu jest już ten wątek, więc jakieś roztrzygnięcia już powinny być. Nieestety u Mnie walka jeszcze trwa i pewnie jeszcze troche potrwa.Sprawa zgłoszona do UOKiK oraz Federacji Konsumentów, prasy i tv a także w niedługim czasie przymierzę się do sprawy sądowej. Na razie udało się wywalczyc wymianę lusterka ze zwykłego na samosciemniające które po cichutku podmienili po zamówieniu aut w wersji tekna i zdaje się i-way.Dziś otrzymałem pismo w którym piszą iż podtrzymują zdanie iz 3 rząd siedzeń nie jest częścią qashqai+2 w wersji ciężarowej w związku z tym nie wydadzą ich.A mój tok rozumowania jest błedny ponieważ nie kupiłem qashqai+2 7os i zleciłem homologacje tylko od razu przedmiotem umowy był qashqai+2 bez 2 siedzeń oczywiscie z homologacją (co wg mnie jest już sprzecznością bo auto w nazwie ma 2 siedzenia dodatkowe). Pewnie rozstrzygnie to sąd. Edytowane 8 Stycznia 2010 przez Kielce44 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość small Opublikowano 13 Stycznia 2010 Udostępnij Opublikowano 13 Stycznia 2010 Jestem jedną z wielu osób, którą nissan wykiwał z III rzędem siedzeń. Patrząc na to co piszecie Nissan nic sobie z tego nie robi. Tylko do Pana ze Szczecina podeszła w wyjątkowy sposób. Nie wiem czy jest sens dalszej walki, bo efekty są na razie mizerne. Pozdrawiam i czekam na post, który doda mi skrzydeł do dalszej walki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość chris_voyager Opublikowano 13 Stycznia 2010 Udostępnij Opublikowano 13 Stycznia 2010 Witam Ponawiam "apel" o połączenie sił i zadziałnie wspólne. Może zaczęlibysmy najpierw od podpisanego przez wszytkich jednego maila "ostrzegawczego". Jeśli się nadal nie przejmą wspólne wnioskowanie do UOKiK na pewno ma większe szanse niż pojedyńcze. Czekam na propozycje "prowadzącego" sprawę - moze wśród nas jest ktoś zawodowo przygotowany. Jesli nie ma chetnych mogę się zająć tematem. Pozdrawiam Krzysiek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość grzegorz1971 Opublikowano 14 Stycznia 2010 Udostępnij Opublikowano 14 Stycznia 2010 (edytowane) Witam wszystkich,ja też mam ten sam problem z siedzeniami 3-ciego rzędu i lusterkiem wewnętrznym i korespondencja z nissanem nic nie przynosi,myślę że pomysł kolegi Krzyśka o wspólny wniosek z numerami VIN samochodów aby było wiadomo z kim korespondują jest dobrym posunięciem. W grupie siła. Pozdrawiam Grzegorz Edytowane 14 Stycznia 2010 przez grzegorz1971 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Kielce44 Opublikowano 15 Stycznia 2010 Udostępnij Opublikowano 15 Stycznia 2010 Witam wszystkich,ja też mam ten sam problem z siedzeniami 3-ciego rzędu i lusterkiem wewnętrznym i korespondencja z nissanem nic nie przynosi,myślę że pomysł kolegi Krzyśka o wspólny wniosek z numerami VIN samochodów aby było wiadomo z kim korespondują jest dobrym posunięciem. W grupie siła. Pozdrawiam Grzegorz Witam. Też się dołączam aczkolwiek wydaje mi się że z lusterkami temat jest załatwiony wystarczy powoływać się na pismo które dołaczyłem do tematu wyposażenie tekan gdzie dwaj dyrektorzy z z nissan europe twirdzą iż jest to ich błąd i przekazują dyspozycję naprawy błędu tak aby klient był usatysfakcjonowany.Wystarczy teraz w serwisie określić iż satysfakcjonującą jest tylko wymiana lusterka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość grzegorz1971 Opublikowano 12 Lutego 2010 Udostępnij Opublikowano 12 Lutego 2010 (edytowane) Witam. Też się dołączam aczkolwiek wydaje mi się że z lusterkami temat jest załatwiony wystarczy powoływać się na pismo które dołaczyłem do tematu wyposażenie tekan gdzie dwaj dyrektorzy z z nissan europe twirdzą iż jest to ich błąd i przekazują dyspozycję naprawy błędu tak aby klient był usatysfakcjonowany.Wystarczy teraz w serwisie określić iż satysfakcjonującą jest tylko wymiana lusterka. Gdzie kolego zamieściłeś to pismo o lusterkach od dyrektorów bo nie mogę tego znaleźść i nie chcą mi wymienić tego lusterka ,masakra nigdy więcej tego salonu i tej marki . Edytowane 12 Lutego 2010 przez grzegorz1971 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Kielce44 Opublikowano 16 Lutego 2010 Udostępnij Opublikowano 16 Lutego 2010 Gdzie kolego zamieściłeś to pismo o lusterkach od dyrektorów bo nie mogę tego znaleźść i nie chcą mi wymienić tego lusterka ,masakra nigdy więcej tego salonu i tej marki . Musisz pogrzebać w wątku wyposażenie tekana 2009 są obszerne fragmenty przytoczone wraz z nazwiskami jeżeli potrzebujesz pismo jako załącznik podaj maila na jakiego to podesłać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość taxman Opublikowano 16 Lutego 2010 Udostępnij Opublikowano 16 Lutego 2010 Mam pytanie w tym temacie - być może ktoś będzie wiedział - mam zakupiony samochód na firmę , (rocznikowo 2008) odliczyłem tylko ok 6K VAT. Czy mogę uzyskać do zakupionego samochodu homologację w nissanie, montując np kratkę i wtedy odliczyć cały VAT (minus to, co już odliczyłem) za zakupione auto ? niestety, nie ma takiej możliwosci Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość grzegorz1971 Opublikowano 22 Lutego 2010 Udostępnij Opublikowano 22 Lutego 2010 niestety, nie ma takiej możliwosci Podaję emaila ,proszę o tekst:grzegorz.bet@interia.pl Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Kielce44 Opublikowano 23 Lutego 2010 Udostępnij Opublikowano 23 Lutego 2010 Podaję emaila ,proszę o tekst:grzegorz.bet@interia.pl Przesyłam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość grzegorz1971 Opublikowano 25 Lutego 2010 Udostępnij Opublikowano 25 Lutego 2010 Przesyłam. Dzięki otrzymałem. Czy u kogoś coś drgneło w sprawie siedzeń? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość markos71 Opublikowano 26 Lutego 2010 Udostępnij Opublikowano 26 Lutego 2010 Kolego Kielce mam prośbę o maila z pismem nissana na mariusz.koszyk@onet.eu - też walczę o lusterko . Z góry dziękuje i pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Kielce44 Opublikowano 26 Lutego 2010 Udostępnij Opublikowano 26 Lutego 2010 Kolego Kielce mam prośbę o maila z pismem nissana na mariusz.koszyk@onet.eu - też walczę o lusterko . Z góry dziękuje i pozdrawiam Przesyłam.Powodzenia w walce. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość markos71 Opublikowano 26 Lutego 2010 Udostępnij Opublikowano 26 Lutego 2010 doszło super dziękuję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi