Skocz do zawartości
Części Nissana - iParts.pl

dmuchawa micra96

Gość arturber

Rekomendowane odpowiedzi

Gość arturber

Witam,

dzieki temu forum potrafilem sam zdjac dmuchawe z mojej micry i nie mam pojecia co dalej. Objawy... brak nadmuchu po wczesniejszych kilku dziwnych zgrzytach. zdemontowalem dmuchawe i plytke. bezpiecznik ok. , brak napiecia na obu kostkach tych przy dmuchawie i plytce ktora chyba praca dmuchawy steruje sprawdzalem samochodowym probnikiem bo nie mam zadnego innego sprzetu a probnik napewno dziala. co moge zrobic dalej by ozywic moja dmuchaweczke. bardzo prosze o pomoc bo tu gdzie mieszkam bez nawiewu sie nie da jexdzic.

Wiec sprawdź napięcie dochodzące do rezystora dmuchawy. Jeżeli na nim nie ma, pozostaje bezpiecznik, albo problem na złączach/ przewodach. W ostateczności zajrzyj do przełącznika prędkości nawiewu, może tam jest problem. No i zapomniałem, sprawdzaj też wszędzie masy na przewodach.

pozdr.

Gość arturber

wszystko cudownie tyle tylko ze jestem laikiem i nie mam pojecia jak sie robi to o czym piszesz. Moze tak jak krowie na rowie jesli moge prosic. Tak jak napisalem wczesniej to jeden koniec probnika podlaczalem pod mase czyli srube w drzwach i sprawdzalem napiecia i w kostakch nic nie bylo ani w kostce od silnika ani w kostce od tej czarodziejskiej plytki a raczej z rozbieraniem deski to sobie chyba nie poradze. ale oczywiscie dziekuje za pomoc bo juz przynajmniej cos wiem

Spróbuję... :P

Wepnij wszystko z powrotem do samochodu. Włącz zapłon, ustaw 4 bieg wentylatora. Probówka w łapę, sprawdź raz jeszcze czy masz napięcie na wejściu do silnika. Jeżeli nie, wypnij wtyczkę od silnika i sprawdź raz jeszcze na tej wtyczce. Pewnie nie będzie - to zapnij wtyczkę do silnika z powrotem. Potem probówką "przeleć" wejścia do tajemniczego rezystora dmuchawy. Powinieneś mieć napięcie na 2 pinach. Ale coś czuję, że nie będzie tam w ogóle napięcia. Sprawdź i daj znać...

c.d.

pozdr.

Gość arturber

Dziekuje za pomoc. Wstyd sie przyznać ale ... miałem naklejony zły opis na bezpiecznikach i ... sprawdzałem nie ten bezpiecznik :-)) już wszystko działa ale dzięki koledze nauczyłem się sprawdzaźć napięcia demontować dmuchawę i takie tam różne. Bardzo dziękuję jeszcze raz i przepraszam za zamieszanie.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...