sq9mcs Opublikowano 17 Kwietnia 2016 Udostępnij Opublikowano 17 Kwietnia 2016 Nie wiem jak miałby ten system działać. I co takiego kontrolować. Jeśli wejdziesz ciasno w zakręt z wysokim ładunkiem przy dużej prędkości to żaden system nie zapobiegnie wywrotce. Pamiętam że w RAV4 z USA miałem coś co nazywało się VDC. Generalnie w książce producent opisywał ten system jako zapobiegający wywrotkom co później okazało się amerykańską wersją ESP. Najlepiej wykorzystać stare i sprawdzone metody czyli twardsze sprężyny i liftowe amortyzatory. Całe wszelkie gadżety to już rzecz gustu i generalnie bez nich da się żyć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gente Opublikowano 17 Kwietnia 2016 Udostępnij Opublikowano 17 Kwietnia 2016 (edytowane) Nowa navara ma tył na sprężynach więc zależy też jak ciężki chcesz towar przewozić, najlepiej to na jazdę próbną się umów, i dokładnie przetestuj bo to za wcześnie żeby jakieś konkretne opinie gdzieś znaleźć Edytowane 17 Kwietnia 2016 przez gente Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Hynoka Opublikowano 17 Maja 2016 Udostępnij Opublikowano 17 Maja 2016 Witam, Poszukuje samochodu niepłaskiego. Na codzień będę go używał do jazdy po miescie, ale potrzebuje samochodu do wodowania łodki w roznych dziwnych miejscach. Chciałbym kupić cos takiego: http://allegro.pl/nissan-navara-i6197618014.html lub http://otomoto.pl/oferta/nissan-pathfinder-3-3-v6-4x4-automat-szyberdach-skora-zadbany-ID6ynpOB.html Czy ktokolwiek widział, ogładał i może coś napisze. Bardzo będe wdzieczny pzdrawiam G Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Daniel Bobcat Opublikowano 7 Września 2016 Udostępnij Opublikowano 7 Września 2016 Kupiłem nową NP 300 i czego mi brakuje: - termometru zewnętrznego (podobno nie przewidzieli tego) a mam wersje TEKNA - haczyków na kurtkę z tyłu No i jakoś te 190 koni to jakieś osiołkowate, a miałem wcześniej Navkę też 190 Koni. Spalanie hm jazda jak maluchem do 90 km/h to i 6 l a jak się depta to noram 9/10/11l To tyle po 6 tyś km. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bakus92 Opublikowano 13 Września 2016 Udostępnij Opublikowano 13 Września 2016 Witam wszystkich forumowiczów. Planuje w nieodległej przyszłości przeprowadzkę i rozglądam się za jakimś pick-upem aby móc oprócz normalnej jazdy w terenie wiejsko-małomiejskim;) i wakacyjnych wypadów przewiezć coś od czasu do czasu na pace z moim budżetem mogę celować w navary z lat 2005-08 czy taka powiedzmy 10letnia navara to dobry wybór i czy jest warta tych 35-40k? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wilkor Opublikowano 17 Października 2016 Udostępnij Opublikowano 17 Października 2016 Witajcie, przymierzam się do zakupu Navary D22, co nieco poczytałem, potrzebuje samochód na który będę mógł wrzucić trochę drzewa i dodatkowo będzie sprawdzał się jako holownik do rębaka DMC 1200, auto będzie jeździć sporo poza drogami asfaltowymi więc nie chcę wydawać majątek. Co sądzicie o tym egzemplarzu, miał wymieniony na gwarancji silnik. Wiadomo, że to dalej 2.5 dci ale może wymienili na poprawioną wersję. Pozdrawiam http://allegro.pl/nissan-pickup-d-22-i6552314502.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Perugia Opublikowano 27 Października 2016 Udostępnij Opublikowano 27 Października 2016 Panowie, Przymierzam się do nowej Navary. Co macie w dowodach rejestracyjnych? Osobowy czy ciężarowy? Nie chodzi mi o odliczanie VAT-u, tylko o upierdliwe znaki "parking tylko dla samochodów osobowych". Szczególnie będę wdzięczny za odpowiedź kogoś kto ma właśnie NP300 z podwójną kabiną. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zbieran Opublikowano 17 Listopada 2016 Udostępnij Opublikowano 17 Listopada 2016 Przymierzam się do kupna Navary. Do tej pory śmigałem sedanami więc z pickupami moje doświadczenie jest zerowe. Zainteresowało mnie jedno ogłoszenie. Dzwoniłem i w dalszym ciągu jestem zainteresowany tym: http://otomoto.pl/oferta/nissan-navara-2-5dci-175km-polski-salon-pickup-plandeka-ID6yEs0R.html Pan twierdzi że wymienił wszystko tak jak napisane jest w ogłoszeniu. EGR zaślepiony + turbina wyczyszczona ponieważ auto kopciło. Jeden błotnik miał wgniecenie i był malowany reszta podobno bezwypadkowa. Posiada Navare od marca tego roku, sprzedaje ponieważ chce kupić jeszcze większe auto. Sprawdzałem po przebiegu auto w sezonie 2014/2015 zrobiło 8000km, 2015/2016 7000km. Któreś tam auto z kolei w domu oraz u poprzedniego właściciela również tak było. Tyle się dowiedziałem, osobiście nie oglądałem. Mam 200km więc najpierw chciałbym poradzić się bardziej doświadczonych użytkowników tego auta. Pozdrawiam i czekam na wasze opinie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MisilYE Opublikowano 17 Listopada 2016 Udostępnij Opublikowano 17 Listopada 2016 ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hugh_h Opublikowano 17 Listopada 2016 Udostępnij Opublikowano 17 Listopada 2016 Witaj kolego, ja z navarą jako taką nie mam nic wspólnego, mogę jedynie doradzić że podczas oglądania koniecznie trzeba sprawdzać ramę zwłaszcza tam gdzie jest zagięta z tyłu, okolice resorów, za kabiną jeżeli oczekujesz pomocy czy rady kolegów to napisz konkretne pytania wtedy każdemu będzie łatwiej Ci coś odpisać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wilkor Opublikowano 13 Grudnia 2016 Udostępnij Opublikowano 13 Grudnia 2016 Witajcie oglądałem dzisiaj Navarkę z polskiego salonu z przebiegiem 120000 km, zdziwił mnie tylko fakt bardzo zużytej gumowej okładziny pedału sprzęgła i dość wytarta skórzana gałka zmiany biegów. Napiszcie mi proszę czy to normalne?. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
luk Opublikowano 13 Grudnia 2016 Udostępnij Opublikowano 13 Grudnia 2016 Swoją mam od nowości, kupioną w 2007 r. Mam w niej przebieg 106 tysięcy. Gałka zmiany biegów jak również pedały nie mają śladów wytarcia. Jedyne co mi się przetarło, to guma oryginalnego dywanika pod prawym butem kierowcy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wilkor Opublikowano 15 Grudnia 2016 Udostępnij Opublikowano 15 Grudnia 2016 Swoją mam od nowości, kupioną w 2007 r. Mam w niej przebieg 106 tysięcy. Gałka zmiany biegów jak również pedały nie mają śladów wytarcia. Jedyne co mi się przetarło, to guma oryginalnego dywanika pod prawym butem kierowcy. Dziękuje za informację. Odpuściłem tę sztukę, szukam dalej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SlawekSz Opublikowano 24 Stycznia 2017 Udostępnij Opublikowano 24 Stycznia 2017 Witam. Pojawiła się potrzeba zakupu pickupa. Obecnie śmigam Terranką 2,7 Tdi w longu i Parchem y60 natomiast z pickupami nie miałem do tej pory do czynienia i stąd moje pytania do bardziej obytych kolegów. Potrzebuję woła roboczego więc "świerzaki" odpadają. Bardzo podoba mi się D21 KING CAB ale zastanawiam się czy po tylu latach jest szansa na w miarę zdrową budę i ramę która nie rozpadnie się jak wrzucę 1,5 tony??? Jakie macie doświadczenia z ramami i podatnością na rudą. Czy w D21 były uturbionr silniki??? D22 po lifcie odpadają ze względu na silniki chyba, że jest sposób na ich weryfikację po wymianie np nr czy oznaczenie kodowe. Czy mosty w D21 i D22 wytrzymają koła AT 33"??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SNAKE4X4 Opublikowano 24 Stycznia 2017 Udostępnij Opublikowano 24 Stycznia 2017 mosty wytrzymają, przy niewielkim lifcie myślę, że optymalnie będzie 33x10,5xR15 ale bez liftu budy się raczej nie obędzie poczytaj tutaj http://forum.nissanklub.pl/index.php/topic/104961-druga-m%C5%82odo%C5%9Bc-d21/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
saydack Opublikowano 25 Stycznia 2017 Udostępnij Opublikowano 25 Stycznia 2017 ... D22 po lifcie odpadają ze względu na silniki chyba, że jest sposób na ich weryfikację po wymianie np nr czy oznaczenie kodowe... Weryfikację raczej nie bardzo - te silniki po prostu są do d..y - teoretycznie do pewnego numeru - w praktyce widziałem d22 z końca produkcji i korba wyszła bokiem więc jedyny sposób to wymiana na silnik z terrano 2.7 lub czyzero - koszt ok 4-6 tyś - znaczny ale mamy samochód z np 2004 roku więc jest spora szansa że będzie zdrowy i pojeździ jeszcze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zbieran Opublikowano 27 Lutego 2017 Udostępnij Opublikowano 27 Lutego 2017 Navara 2,5 170 lub 190km. Skrzynia automatyczna czy manualna? Proszę o rady. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
awaria Opublikowano 23 Kwietnia 2017 Udostępnij Opublikowano 23 Kwietnia 2017 Witam. Na samym początku chcę wszystkich przywitać . Zamiaruje kupno tego pojazdu tj, Nissan Navara, bo.... bo mi się spodobało. Poczytałem trochę tu na forum i muszę przyznać niektórzy skutecznie potrafią ludziom zamiar kupna navary wybić z głowy. Ja na szczęście do takich osób nie należę. Rozpoczynam poszukiwania i mam nadzieję że mogę liczyć na małą pomoc szanownego grona forumowiczów, głównie tych zadowolonych z tego samochodu. Zakres poszukiwań: rok 2007-2010, skrzynia manual, a co najważniejsze krajowy i raczej od pierwszego właściciela.przebieg do 200 000. A może ktoś będzie swoją sprzedawał, z mojej strony zapewnię że trafi w dobre ręce i w teren do którego została chyba stworzona czyli w góry. Pozdrawiam wszystkich, trzymać się ciepło. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
saydack Opublikowano 24 Kwietnia 2017 Udostępnij Opublikowano 24 Kwietnia 2017 Myślę że do każdej marki i modelu znajdą się tacy którzy będą obrzydzać pomysł więc nie ma się czym przejmować, na pewno znajdą się także zadowoleni którzy zmotywują do zakupu. Tak że życzę owocnych poszukiwań. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
awaria Opublikowano 14 Maja 2017 Udostępnij Opublikowano 14 Maja 2017 (edytowane) Dzięki saydack, nie mam za bardzo wprawy w pisaniu na forum wiec proszę moderatorów o wyrozumiałość.. Edytowane 15 Maja 2017 przez awaria Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Amperhurt Opublikowano 15 Maja 2017 Udostępnij Opublikowano 15 Maja 2017 Mam pytanie chce kupic navare d22 2002 rok czy wymienione żarówki na.ledy mogą być przyczyną mrugania czeka proszę o pomoc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
awaria Opublikowano 15 Maja 2017 Udostępnij Opublikowano 15 Maja 2017 (edytowane) Mam pytanie chce kupic navare d22 2002 rok czy wymienione żarówki na.ledy mogą być przyczyną mrugania czeka proszę o pomoc A co ma piernik do.....Jeśli check miga to sygnalizuje jakiś bląd i go wyświetla w formie kodów błyskowych. Może ktoś zostawił zworę w gnieździe diagnostycznym. Żarówki nic tu do tego nie mają niech ci kitu nikt nie wciska. chyba żę jest diagnoza spalonej żarówki, niektóre tanie diody mogą tak robić Edytowane 15 Maja 2017 przez awaria Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Amperhurt Opublikowano 16 Maja 2017 Udostępnij Opublikowano 16 Maja 2017 Witam serdecznie chcę kupić navare d22 2002 rok moje pytanie auto ktore chcę kupić ma sporo wymienionych żarówek na ledy -,,podczas jazdy zapala się czek'' niby po naciśnięciu hamulca 3 razy tak twierdzi własciciel czy to jest możliwe czy mnie wkręca proszę o pomoc A co ma piernik do.....Jeśli check miga to sygnalizuje jakiś bląd i go wyświetla w formie kodów błyskowych. Może ktoś zostawił zworę w gnieździe diagnostycznym. Żarówki nic tu do tego nie mają niech ci kitu nikt nie wciska. chyba żę jest diagnoza spalonej żarówki, niektóre tanie diody mogą tak robić proszę o dorade bo jutro jadę sfinalizować sprawę boję się że może kleknąć po drodze objawów podczas jazdy próbnej nie było jedynie migający czek jak nacisnąłem hamulec kilka razy ps gdzie jest to gniazdo diagnostyczne i na co zwrócić jeszcze uwagę Witam ponownie proszę o pomoc na co zwrócić jeszcze uwagę podczas zakupu nissana d22 navara i gdzie znajduje się gniazdo diagnostyczne pozdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gente Opublikowano 16 Maja 2017 Udostępnij Opublikowano 16 Maja 2017 Głównie młotek i sprawdzać ramę mini silnik o w tych modelach siadały Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Browing Opublikowano 21 Maja 2017 Udostępnij Opublikowano 21 Maja 2017 (edytowane) Cześć!Poszukujemy wraz z rodziną D22 do pracy wokół stawów i innych gospodarczych celów. 3 z aktualnie oferowanych na znanych serwisach ogłoszeniowych przyciągnęły naszą uwagę, czy moglibyście rzucić fachowym okiem?1. Samochód który wogóle doprowadził mnie na Wasze forum; przednia rejestracja jest w klubowej ramce - może znacie ten egzemplarz? https://www.otomoto.pl/oferta/nissan-pickup-nissan-navara-pickup-ID6yKgAr.html#aacdfb8d9c 2. https://www.olx.pl/oferta/nissan-pick-up-d22-navara-2004-CID5-IDjjh5n.html#06834b9d70 3. Auto umyte z zewnątrz i pod maską, ale nie w środku i na pace...? https://www.otomoto.pl/oferta/nissan-navara-klimatronic-4x4-ciezarowy-2005-ID6yOblr.html#88d82c489d Jeżeli o nasze potrzeby chodzi to w zasadzie tylko kabina podwójna lub king cab - wszelkie nadbudowy, orurowania nie są nam jakkolwiek potrzebne - prędzej ucha do pasów do zabezpieczania ładunku lub dobre zabezpieczenie powierzchni ładunkowej (n.p. typu plastikowa "wanna"). Chętnie rozważymy propozycje innych egzemplarzy. Edytowane 21 Maja 2017 przez Browing Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi