Skocz do zawartości
Części Nissana - iParts.pl

[A32] co to za sensor?

Gość piter2323
 Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

Gość piter2323

witam szukałem informacji co to za sensor który znajduje sie na podszybiu z prawej strony kolo wyjścia nawiewu na szybę i nie moge nigdzie jej znaleźć. Mam instrukcje do auta w języku niemieckim a niestety nie mam o nim żadnego pojęcia. Przy okazji zauwazylem ze przycisk od zegarka (ten duży) ma 2 funkcje (zeit/temperaturtaste) rozumiem ze chodzi o temperaturę jak się ją włącza?i jaka on pokazuje temperaturę wewnątrz?

witam szukałem informacji co to za sensor który znajduje sie na podszybiu z prawej strony kolo wyjścia nawiewu na szybę i nie moge nigdzie jej znaleźć. Mam instrukcje do auta w języku niemieckim a niestety nie mam o nim żadnego pojęcia.

Może fotę zrobiłeś?

Przy okazji zauwazylem ze przycisk od zegarka (ten duży) ma 2 funkcje (zeit/temperaturtaste) rozumiem ze chodzi o temperaturę jak się ją włącza?i jaka on pokazuje temperaturę wewnątrz?

Na zewnątrz, czujnik jest przed chłodnicą więc jak stoisz w korku to przekłamuje, przełączać na temperaturę i zegarek możesz tym dużym właśnie przyciskiem.

Czy przypadkiem nie jest to sensor badajacy temperature w kontekscie climatronica ?

Przy stacyjce powinien byc takze sensor[taka kratownica] W zaleznosci od roznicy temp - uruchamia nawiewy to na szybe to na kabine, to na nogi...

No chyba, ze cos pomylilem?

Oki źle się wyraziłem. Jest to sensor do układu klimatyzacji oczywiście. Nie mierzy on jednak temperatury tylko światło. Nie wiem po co klimce to do szczęścia ale po coś to jest. Ciężka też powiedzieć czy rozrużnia tylko ciemno jasno, czy również mierzy janość.

Według instrukcji jest to czujnik "który pomaga utrzymac stala temperature wewnatrz samochodu".

Mozliwe ze on mierzy naslonecznienie, zauwazylem ze jak jest mocne swiatlo z przodu to otwiera srodkowe nawiewy.