Gość tonymontana Opublikowano 18 Marca 2009 Udostępnij Opublikowano 18 Marca 2009 Witam . mam zaje**sty problem ze swoim sunny. mianowicie wygląda to tak:jak jest zimny, zapala na 4ncylindrachi wszystko jest cacy. ale jak osiągnie tak z 1/3 temperatury (czyli trochę poniżej normalnej temperatury pracy) zaczyna palić na 3 gary.power transistor rozbierałem i wygląda jak fabrycznie nowa część. silnik jest z inst. gazową. i tak za każdym razem, jak tylko ostygnie, jest znowu ok. nie mam zielonego pojęcia, co to może być, proszę o pomoc... autko jest piękne i h.. mnie strzela ,że nie mogę nim jeździć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość tonymontana Opublikowano 18 Marca 2009 Udostępnij Opublikowano 18 Marca 2009 ale myślisz, że jak by była słaba kompr. to nie palił by od początku na trzech? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość tonymontana Opublikowano 18 Marca 2009 Udostępnij Opublikowano 18 Marca 2009 tu nie ma przewodów wn. na każdej świecy jest cewka, cewkami steruje power trans.- moduł sterowania zapłonem, wszystko dzieje się na gazie, benzyny nie mem jak włączyć, nie działa mi pompa . świece zmieniłem, nic to nie dało Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość B12 Opublikowano 18 Marca 2009 Udostępnij Opublikowano 18 Marca 2009 [b12/N13] b12 coupe gti PALI NA 3 CYLINDRY- POMOOOCY!!!!! Najpierw ustal na który nie pali, zdejmując wtyczki z wtryskiwaczy. Zamieniając cewki będzie wiadomo, czy któraś z nich. Power transistor w 90% pada na 4 cylindrze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
supernissanb12 Opublikowano 18 Marca 2009 Udostępnij Opublikowano 18 Marca 2009 Odpal auto na zimnym silniku, będzie chodził dobrze to weź suszarkę do włosów bądź jak masz opalarkę to grzej w powertransistor.. Zacznie chodzić źle to może to być jego wina jak osiągnie temp.. wysiada jeden kanał.. Najlepiej go zmrozić zamrażaczem bądź czymś innym wtedy się okaże. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość tonymontana Opublikowano 24 Marca 2009 Udostępnij Opublikowano 24 Marca 2009 sprawdziłem, na 100 % to nie power trans. teraz kombinuje przyrzad do mierzenia kompresji Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość adagus Opublikowano 18 Maja 2009 Udostępnij Opublikowano 18 Maja 2009 Witam ... mam dokładnie ten sam problem ... u mnie siadła cewka zapłonowa - po rozgrzaniu ma przebicie i nie daje iskry na świece ... pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Jam Opublikowano 18 Maja 2009 Udostępnij Opublikowano 18 Maja 2009 przeloz cewlki i zoabcz czy zaczal dzialac ten cylinder a przestal inny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość adagus Opublikowano 18 Maja 2009 Udostępnij Opublikowano 18 Maja 2009 przeloz cewlki i zoabcz czy zaczal dzialac ten cylinder a przestal inny już to zrobiłem ... i potwierdziła się awaria cewki ... parę dni temu wymieniłem cewkę na 2 cylindrze i było wszystko ok ... dzisiaj poszła na 3-cim poprzedniej szukałem przez miesiąc ... ciekaw jestem, jak długo będę szukał teraz ... dzięki za podpowiedż ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Jam Opublikowano 18 Maja 2009 Udostępnij Opublikowano 18 Maja 2009 to moze poszukaj od razu wiekszej ilosci bo one wszystkie maja taki sam przebieg i reszta niedlugo moze pojsc.. najlepiej znajdz jakiegos rozbitka na allegro i wypytaj wlasciciela czy nie sprzedla by samych cewek zanim odpisze to troche minie wiec wysli jtakeigo maila do wszytskich rozbitych b12 gti Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość adagus Opublikowano 19 Maja 2009 Udostępnij Opublikowano 19 Maja 2009 cały czas szukam ... i mam nadzieję, że już znalazłem na tym forum ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi