Skocz do zawartości
Części Nissana - iParts.pl

[B12/N13] b12 coupe gti PALI NA 3 CYLINDRY- POMOOOCY!!!!!

Gość tonymontana
 Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

Gość tonymontana

Witam . mam zaje**sty problem ze swoim sunny. mianowicie wygląda to tak:jak jest zimny, zapala na 4ncylindrachi wszystko jest cacy. ale jak osiągnie tak z 1/3 temperatury (czyli trochę poniżej normalnej temperatury pracy) zaczyna palić na 3 gary.power transistor rozbierałem i wygląda jak fabrycznie nowa część. silnik jest z inst. gazową. i tak za każdym razem, jak tylko ostygnie, jest znowu ok. nie mam zielonego pojęcia, co to może być, proszę o pomoc... autko jest piękne i h.. mnie strzela ,że nie mogę nim jeździć.

Gość tonymontana

tu nie ma przewodów wn. na każdej świecy jest cewka, cewkami steruje power trans.- moduł sterowania zapłonem, wszystko dzieje się na gazie, benzyny nie mem jak włączyć, nie działa mi pompa . świece zmieniłem, nic to nie dało

[b12/N13] b12 coupe gti PALI NA 3 CYLINDRY- POMOOOCY!!!!!

Najpierw ustal na który nie pali, zdejmując wtyczki z wtryskiwaczy. Zamieniając cewki będzie wiadomo, czy któraś z nich. Power transistor w 90% pada na 4 cylindrze.

Odpal auto na zimnym silniku, będzie chodził dobrze to weź suszarkę do włosów bądź jak masz opalarkę to grzej w powertransistor.. Zacznie chodzić źle to może to być jego wina jak osiągnie temp.. wysiada jeden kanał.. Najlepiej go zmrozić zamrażaczem bądź czymś innym wtedy się okaże.

• 1 miesiąc temu...
przeloz cewlki i zoabcz czy zaczal dzialac ten cylinder a przestal inny :)

już to zrobiłem ... i potwierdziła się awaria cewki ... parę dni temu wymieniłem cewkę na 2 cylindrze i było wszystko ok ... dzisiaj poszła na 3-cim poprzedniej szukałem przez miesiąc ... ciekaw jestem, jak długo będę szukał teraz ... dzięki za podpowiedż ...

to moze poszukaj od razu wiekszej ilosci bo one wszystkie maja taki sam przebieg i reszta niedlugo moze pojsc..

najlepiej znajdz jakiegos rozbitka na allegro i wypytaj wlasciciela czy nie sprzedla by samych cewek

zanim odpisze to troche minie wiec wysli jtakeigo maila do wszytskich rozbitych b12 gti :)