Gość bloos11 Opublikowano 19 Marca 2009 Udostępnij Opublikowano 19 Marca 2009 samochód bez problemu. Po przejechaniu 2 km zapaliła mi sie kontrolka abs-u po następnych kilometrach zapalały mi się po kolei następne kontrolki oprócz ładowania. Potem padły wskaźniki, odgłos silnika zrobił sie jakiś dziwny. Gdy przyjechałem do domu nie gasiłem go, stał tak przez 5 min aż nagle wszystko powróciło do normy. Co to może być??? :029: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
theant Opublikowano 19 Marca 2009 Udostępnij Opublikowano 19 Marca 2009 Może coś z masą przy ECU i/lub zegarach? Spróbuj poruszać wtyczkami przy oby rzeczach przy odpalonym samochodzie i zobacz czy się to nie powtórzy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Teres Opublikowano 19 Marca 2009 Udostępnij Opublikowano 19 Marca 2009 Taki opis przypomina mi zwalony regulator napięcia - łatwo sprawdzić i rozwiać wątpliwości Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość bloos11 Opublikowano 21 Marca 2009 Udostępnij Opublikowano 21 Marca 2009 Dzięki panowie! Już wiem co to było. Objawy straszne a przyczyna błacha. Zawieszona jedna szczotka była w alternatorze i nie było ładowania akumulatora. Od razu można by było to zdianozować ale niestety kontrolka ładowania nic nie sygnalizowała, choć żarówczka jest dobra. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Papa113 Opublikowano 21 Marca 2009 Udostępnij Opublikowano 21 Marca 2009 Witam Serdecznie Mam gorącą prośbę o pomoc. Muszę wymienić podświetlenie tablic rejestracyjnych w moim aucie i nie bardzo wiem jak się do tego zabrać. (A nie chce mi się wierzyć,że do wymiany tych dwóch żarówek konieczne będzie odkręcanie części tapicerki)- Nissan Almera rok 2001 , Hatchback Z góry dziękuję za pomoc i przepraszam ,że w tym miejscu Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mordi Opublikowano 21 Marca 2009 Udostępnij Opublikowano 21 Marca 2009 Papa113, na obrazku masz przedstawione jak wyciagnac zarowki z oswietlenia tablicy (owin tylko czyms srubokret) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Papa113 Opublikowano 21 Marca 2009 Udostępnij Opublikowano 21 Marca 2009 Wielkie dzięki , wymieniłem żarówki ale dalej nie działa podświetlenie tablic (jako jedyne)chyba będe musiał udać się do serwisu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
arek N16 2,2 Di Opublikowano 23 Marca 2009 Udostępnij Opublikowano 23 Marca 2009 Wielkie dzięki , wymieniłem żarówki ale dalej nie działa podświetlenie tablic (jako jedyne)chyba będe musiał udać się do serwisu. A bezpieczniki sprawdziłeś??? Po co od razu do serwisu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.