Skocz do zawartości
Części Nissana - iParts.pl

[N16] 2,2 td. Miałem dzisiaj problem taki: Zapaliłem rano

Gość bloos11

Rekomendowane odpowiedzi

samochód bez problemu. Po przejechaniu 2 km zapaliła mi sie kontrolka abs-u po następnych kilometrach zapalały mi się po kolei następne kontrolki oprócz ładowania. Potem padły wskaźniki, odgłos silnika zrobił sie jakiś dziwny. Gdy przyjechałem do domu nie gasiłem go, stał tak przez 5 min aż nagle wszystko powróciło do normy. Co to może być??? :029:

Może coś z masą przy ECU i/lub zegarach? Spróbuj poruszać wtyczkami przy oby rzeczach przy odpalonym samochodzie i zobacz czy się to nie powtórzy.

Taki opis przypomina mi zwalony regulator napięcia - łatwo sprawdzić i rozwiać wątpliwości

Dzięki panowie! Już wiem co to było. Objawy straszne a przyczyna błacha. Zawieszona jedna szczotka była w alternatorze i nie było ładowania akumulatora. Od razu można by było to zdianozować ale niestety kontrolka ładowania nic nie sygnalizowała, choć żarówczka jest dobra.

Witam Serdecznie

Mam gorącą prośbę o pomoc. Muszę wymienić podświetlenie tablic rejestracyjnych w moim aucie i nie bardzo wiem jak się do tego zabrać. (A nie chce mi się wierzyć,że do wymiany tych dwóch żarówek konieczne będzie odkręcanie części tapicerki)-

Nissan Almera rok 2001 , Hatchback

Z góry dziękuję za pomoc i przepraszam ,że w tym miejscu

Pozdrawiam

Papa113, na obrazku masz przedstawione jak wyciagnac zarowki z oswietlenia tablicy (owin tylko czyms srubokret)

dsc0046resize.th.jpg

Wielkie dzięki , wymieniłem żarówki ale dalej nie działa podświetlenie tablic (jako jedyne)chyba będe musiał udać się do serwisu.:(

A bezpieczniki sprawdziłeś??? Po co od razu do serwisu

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...