Gość slawekp Opublikowano 21 Marca 2009 Udostępnij Opublikowano 21 Marca 2009 witam wszystkich uczestników forum i pozdrawiam serdecznie. Mam od niedawna patrola 3.0tdi z 2000 roku. Kupilem uzywanego, po remoncie silnika - silnik rozpadł sie po kilku tysiacach, dziury w tłokach, teraz mam silnik z 2006 roku po 80 tys. km. Podobno juz tej wady fabrycznej, która miały wczesniejsze silniki ten nie ma. Ale wciąz słabo jeździ - jakby zbyt mała moc. Myslałem o katalizatorze ( że niby zapchany przepalonym olejem), ale katalizator tez wymienili razem z silnikiem. W warsztacie zasugerowali przepływomierz powietrza. Może dawać go zbyt dużo, zbyt bogata w tlen mieszanka. To właściwe jedyne co zostało po starym silniku, bo teraz mam cały nowy zespół napedowy, z turbina, pompą wtryskową itd. Podobno niektórzy w ogóle odłączaja przepływomierz. Co o tym myslicie? pozdrawiam s. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Kosiar Opublikowano 21 Marca 2009 Udostępnij Opublikowano 21 Marca 2009 odłączenie przepływomierza to jak dla mnie głupota dlatego że jednostka sterująca oblicza wszystko dzięki niemu skoro masz cały nowy zespół turbiny to nie wiem co się może dziać . sprawdź może czy masz dobre ładowanie turbiny Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość slawekp Opublikowano 22 Marca 2009 Udostępnij Opublikowano 22 Marca 2009 dzięki serdeczne, sprawdzę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Teres Opublikowano 24 Marca 2009 Udostępnij Opublikowano 24 Marca 2009 Jedź na hamownię, sprawdź moc, możesz spróbować zmienić przepływkę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
OFF-ROADER Opublikowano 24 Marca 2009 Udostępnij Opublikowano 24 Marca 2009 Jedynym objawem uszkodzonego przepływomierza jest drastyczny spadek mocy .... Do puki śmiga nic nie robić aaaaaaa ...... teraz się kapnąłem .... to przecież mój silnik wrzuciłeś Nie ruszaj katalizatora , dostałeś motorek razem z nim Wszystko jest sprawne Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.