Skocz do zawartości
Części Nissana - iParts.pl

słabe osiągi patrol 3.0tdi

Gość slawekp

Rekomendowane odpowiedzi

witam wszystkich uczestników forum i pozdrawiam serdecznie. Mam od niedawna patrola 3.0tdi z 2000 roku. Kupilem uzywanego, po remoncie silnika - silnik rozpadł sie po kilku tysiacach, dziury w tłokach, teraz mam silnik z 2006 roku po 80 tys. km. Podobno juz tej wady fabrycznej, która miały wczesniejsze silniki ten nie ma. Ale wciąz słabo jeździ - jakby zbyt mała moc. Myslałem o katalizatorze ( że niby zapchany przepalonym olejem), ale katalizator tez wymienili razem z silnikiem. W warsztacie zasugerowali przepływomierz powietrza. Może dawać go zbyt dużo, zbyt bogata w tlen mieszanka. To właściwe jedyne co zostało po starym silniku, bo teraz mam cały nowy zespół napedowy, z turbina, pompą wtryskową itd.

Podobno niektórzy w ogóle odłączaja przepływomierz. Co o tym myslicie?

pozdrawiam

s.

odłączenie przepływomierza to jak dla mnie głupota :) dlatego że jednostka sterująca oblicza wszystko dzięki niemu :) skoro masz cały nowy zespół turbiny to nie wiem co się może dziać . sprawdź może czy masz dobre ładowanie turbiny

Jedynym objawem uszkodzonego przepływomierza jest drastyczny spadek mocy ....

Do puki śmiga nic nie robić ;)

aaaaaaa ......

teraz się kapnąłem .... to przecież mój silnik wrzuciłeś :D

Nie ruszaj katalizatora , dostałeś motorek razem z nim

Wszystko jest sprawne ;)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...