Gość uciu Opublikowano 21 Marca 2009 Udostępnij Opublikowano 21 Marca 2009 Witam, dziś przestała mi świecić połowa panelu od rgulacji dmuchawy - myślałem, że nie ma styku i kilka razy walnąłem ręką w deske :027: (czasem taka metoda najlepsza). Oczywiście nie pomogło bo okazało sie, że żarówka padła (przerywała od dłuższego czasu). Ale po jednych z takich delikatnych walnęć na chwile zaświecił sie przycisk od ogrzewania szyby (na niebisko). Niestety od razu zgasł. Nie pomogły dalsze walnęcia :027: i ruszanie kabelkami. Nawet pomyślałem, że chyba mi się zdawało:-) Po rozebraniu przycisku - ściągnęciu naklejki - okazało sie, że jadnak mi się nie przewiadziło bo jest tam niebieska dioda. I stąd pytanie - co powinno świecić na desce po załączeniu świateł? U mnie jest tak (micra po lifcie 99, golas z PL salonu): - zegary świecą - panel nawiewu świeci - przycisk od podgrzewania szyby nie świeci (tylko po załączeniu czerwona dioda) - przyciska awaryjnych nie świeci (a nie powinien też migać po ich załączeniu??? bo u mnie nie miga) - regulacja nachylenia reflektorów - nie świeci. Jak macie u Was? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość nuri Opublikowano 23 Marca 2009 Udostępnij Opublikowano 23 Marca 2009 U mnie regulacja reflektorów też nie świeci i nawet nie wiem czy powinna, ale włącznik ogrzewania tylnej szyby świeci, więc skoro u Ciebie świeci włącznik awaryjnych to wniosek, że powinny świecić obydwa Są tam takie miniaturowe żaróweczki z wąsami, ale nie wiem gdzie je kupić... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Pokajoke Opublikowano 23 Marca 2009 Udostępnij Opublikowano 23 Marca 2009 Wymieniałem te żarówki. Kupisz je w każdym sklepie motoryzacyjnym. Mają po 1,5W. Po prostu poproś o żarówkę od podświetlania przycisków. Żeby ją wymienić musisz włożyć dość głęboko pod spód włącznika od podgrzewania szyby i analogicznie w tym od awaryjnych płaski śrubokręt i delikatnie podważając i pociągając jednocześnie do siebie, wypnij włącznik. Na jego bodajże lewym boku zobaczysz zielone jarzmo w którym osadza się żaróweczkę, Przekręcając je w lewo ustawisz jarzmo w pozycji do wyjęcia go wraz z żarówką z przycisku. Potem wyłuskujesz spaloną żaróweczkę i obsadzasz w jarzmie nową, w ten sam sposób jak była stara i wpinasz całość w przycisk przekręcając o pół obrotu w prawo. To samo robisz z drugim włącznikiem i GOTOWE! Po włączeniu świateł, obydwa przyciski będą się delikatnie jarzyć, co najlepiej zobaczysz po zmroku. Powodzenia! To naprawdę nie jest trudne! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość nuri Opublikowano 23 Marca 2009 Udostępnij Opublikowano 23 Marca 2009 Pokajoke a czy u Ciebie jest podświetlone to: - regulacja nachylenia reflektorów - nie świeci. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość uciu Opublikowano 23 Marca 2009 Udostępnij Opublikowano 23 Marca 2009 Pokajoke dzieki za opis - nie wiedziałem, że się to wymienia. Ale u mnie chyba problem leży w instalacji bo żaróweczka jest w porządku. Jak będzie ciepło może podepne do niej prąd np z podświetlania przełączników dmuchawy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.