Gość leszeq Opublikowano 22 Marca 2009 Udostępnij Opublikowano 22 Marca 2009 Witam Problem: zmatowione,w przypadku mojego Tino ´00 plastikowe,szkla reflektorów. Nie wiem czy w waszych Tino z tego rocznika mieliscie lub macie podobny problem,ale w moim reflektory byly spalone przez slonce i wygladaly b.b.brzydko... Ponizsze zdjecie (przed polerowaniem): http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/47a2eba0841f2564.html Zakupilem wiec: 1. jeden z produktow Titan lux do polerowania czesci plastikowych z dodatkiem silikonu 2. papier scierny wodny o grubosci ziaren 1000 i 360 Zaopatrzylem sie tez w: 1. kawalek szmatki bawelnianej (moze byc stara ,sprana koszulka) 2. kolek drewniany 10x5x5 (jesli ktos ma polerke mechaniczna to praca idzie b.szybko,trzeba tylko uwazac z lakierem i wczesniej zabezpieczyc okolice reflektora albo go poprostu zdemontowac) Ja uzywalem kawalka drewienka z nawinietym papierem wodnym (poczatkowo 360 i pozniej 1000) i wykonujac ruchy okrezne potrzebowalem ok.30 minut aby go ladnie wyczyscic. Uwaga nie wystraszyc sie: Po tej operacji reflektor zrobi sie caly bialy i nieprzezroczysty. Nastepnie na stara koszulke nakladamy produkt do polerowania i powtarzamy czynnosc az do uzyskania zadowalajacego efektu,w moim przypadku drugie 30 minut. Ponizsze zdjecie (juz po wypolerowaniu): http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/17c5be82aca36e58.html Teraz autko reprezentowalo sie tak: Ponizsze zdjecie (jednooki): http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/4b95dc1673c6823d.html Pozostalo powtorzyc powyzsza operacje z drugim "oczkiem" i gotowe, reflektorki jak z bajki: Ponizsze zdjecie: http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/9d8b4635ea95dc3f.html Nie jest to operacja ani trudna ani wymagajaca duzego nakladu finansowego,ale dajaca duuuuzo satysfakcji ze zrobiles cos dobrego dla swojego nissana. Pozdrawiam wszystkich. Ps. zmiana dotyczy rozmiaru zdjec. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Rysiu83 Opublikowano 22 Marca 2009 Udostępnij Opublikowano 22 Marca 2009 Piękna robota a jak wrażenia z nocnej jazdy? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość leszeq Opublikowano 22 Marca 2009 Udostępnij Opublikowano 22 Marca 2009 Kolosalna roznica Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Tolo74 Opublikowano 25 Marca 2009 Udostępnij Opublikowano 25 Marca 2009 Mnie tez denerwuja taki lampy (matowe) w dodatku wewnatrz zamiast srebrnych dodatkow jest szary plastik przez co (lampy) to auto nie najlepiej wyglada. [ Dodano: Sro 25 Mar, 2009 10:06 ] Bardzo łądne, ale czy papier 360 -to nie przesada -to do szlifowania drzewa. Ja użyłbym najpierw min.600- a potem 1000 -lub wiecej. Skad miales takie informacje o gradacji papieru? (czy sam zadecydowales o tym) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
counterox Opublikowano 25 Marca 2009 Udostępnij Opublikowano 25 Marca 2009 Cześć A gdzie kupiłeś tego Titan Lux ?? Na allegro tego nie ma... Pozdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość leszeq Opublikowano 25 Marca 2009 Udostępnij Opublikowano 25 Marca 2009 Hejka. Uzywalem na poczatku 600,ale mialem tak zniszczone te reflektory ze musial bym nia machac drugie pol godziny. Zaryzykowalem z 360 i pozniej dotarlem 1000 i ... jestem zadowolony :one: [ Dodano: Sro 25 Mar, 2009 20:52 ] Nie musi byc titanlux ,moze byc inny srodek do polerowania plastiku z dodatkiem silikonu. Powinien byc w Leroyu Pozdrawiam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
czmiel_t Opublikowano 26 Marca 2009 Udostępnij Opublikowano 26 Marca 2009 Rozumiem, ze silikon wypelnia rysy ale jak to jest po czasie, czy go nie wymywa? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość leszeq Opublikowano 26 Marca 2009 Udostępnij Opublikowano 26 Marca 2009 Raczej nie. Zregenerowalem reflektory z miesiac temu i na razie nic podejrzanego sie nie dzieje. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Tolo74 Opublikowano 31 Marca 2009 Udostępnij Opublikowano 31 Marca 2009 Silikon trzyma sie kolo kwartalu -jeszcze pozesz sie nacieszyc Na allagro byl jakis inny podobno dobry srodek -okolo 45zl z filcowa polerka. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.