Gość hot Opublikowano 23 Marca 2009 Udostępnij Opublikowano 23 Marca 2009 Do przodu..ok, cisza..cofam.. puk, puk, puk... wymieniałem jeden z przegubów, ale dzwiek nadal jest... to drugi przegub czy cos powazniejszego? ;/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość wafel Opublikowano 23 Marca 2009 Udostępnij Opublikowano 23 Marca 2009 Stuka również na prostych kołach czy tylko na skręconych?? Jeśli również na prostych i tylko gdy się cofa to prawdopodobnie masz ułamany jeden z trybów na zębatce wstecznego biegu. Miałem to u siebie. Naprawa kosztowała mnie 300zloty u goscia w Siedlcach. Zrobił mi to na miejscu w 2h. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość hot Opublikowano 24 Marca 2009 Udostępnij Opublikowano 24 Marca 2009 na skręconych i prostych... zarówno z gazem i na luzie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość serwis Opublikowano 24 Marca 2009 Udostępnij Opublikowano 24 Marca 2009 Jak na luzie to nie przegub. Łożyska dobre? pozdr. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość jarkk Opublikowano 24 Marca 2009 Udostępnij Opublikowano 24 Marca 2009 Ja bym szukał jakiegoś elementu który stuka o podwozie. Jeżeli z tyłu to może wydech Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość przemo_scotland Opublikowano 25 Marca 2009 Udostępnij Opublikowano 25 Marca 2009 zobacz tlumik moze jakas guma na wieszaku pekla.pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Eden Opublikowano 27 Marca 2009 Udostępnij Opublikowano 27 Marca 2009 A może za autem są ustawione pachołki i jak po nich jedziesz do tyłu to stukaja o zderzak?? ;-)) to tak zartem ja bym szykał przyczyny w tłumiku cofając auto unosi sie do góry i może tłumik stuka o zawieszenie gdzieś Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
z2maciek Opublikowano 27 Marca 2009 Udostępnij Opublikowano 27 Marca 2009 wymieniałem jeden z przegubów, ale dzwiek nadal jest... to drugi przegub czy cos powazniejszego? ;/ Podnieś na lewarku to koło w którym przegubu nie wymieniałeś i pokręć do tyłu, zobacz czy nie puka. Wiem że to mało prawdopodobne, ale możliwe bo miałem kiedyś taką usterkę w aucie volvo 340. Przegub przy jeździe do przodu chodził ok, a przy cofaniu głośno strzelał (raz na każdy obrót koła) i co ciekawe strzelał również gdy nie był przenoszony napęd (przy jeździe rozpędem na luzie do tyłu). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość hot Opublikowano 16 Kwietnia 2009 Udostępnij Opublikowano 16 Kwietnia 2009 no a teraz już nie cofa - jak sie wrzuci na bieg i zrzuci ze sprzęgła to jest metalowa masakra... any ideas? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.