medyk Opublikowano 24 Marca 2009 Udostępnij Opublikowano 24 Marca 2009 Mam pytanko czy ktoś z Was przyciemniał szyby i jak to wygląda? Jak wykonanie,koszt? Pytam bo z chęcia widziałbym mojego z przyciemnionymi szybami w tyle..Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
was79 Opublikowano 24 Marca 2009 Udostępnij Opublikowano 24 Marca 2009 Też to wydumałem efekt: klic klick Efekt extra, jakość też, także polecam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość MarekA Opublikowano 24 Marca 2009 Udostępnij Opublikowano 24 Marca 2009 Założyłem folie w ubiegłym roku nie pamiętam folia 25 czy 35. Koszt około 300-400 zł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LLC Opublikowano 25 Marca 2009 Udostępnij Opublikowano 25 Marca 2009 Też w ubiegłym roku na wakacje przyciemniłem i efekt super Samochód nabrał klasy Koszt to tak 400-500 - ja dałem 450zł. Ale trzeba patrzeć na jakość folii i czy mają homologacje i zezwolenia i takie tam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość kristo Opublikowano 26 Marca 2009 Udostępnij Opublikowano 26 Marca 2009 400 to nie tanio jak za dwa kawałki folii samoprzylepnej ale czego się nie robi dla komfortu jazdy latem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
honnki Opublikowano 27 Marca 2009 Udostępnij Opublikowano 27 Marca 2009 a gdzie można wykonać takie przyciemnianie? czy serwisy sie tego podejmują? a jeśli poza ASO to czy nie robią potem problemu z gwarancją? ( może niektórym sie wyda to głupię ale ASO naprawde czepiają sie pierdół żeby nie uznać gwarancji) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
was79 Opublikowano 27 Marca 2009 Udostępnij Opublikowano 27 Marca 2009 Bez przesady z ta gwarancją! Ja też mam w końcu jeszcze, nie można dać się zwariować Zakładów jest bez liku - przykład w moim poprzednim poście, a właściwie linku w nim. Najlepiej wybierać takie które współpracują z ASO, to z reguły gwarantuje rzetelność Edit: Wreszcie po wiosennym myciu, efekt z szybami: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość luxbox Opublikowano 29 Marca 2009 Udostępnij Opublikowano 29 Marca 2009 Mi przyciemnili w salonie, bo i to za friko, bo maja w specyfikacji napisane ze są przyciemniane szyby, a w rzeczywistości nie są wiec musieli to zrobić. Jednak proponuje zrobić to u dobrych fachowców, bo jest wielu partaczy w tej branży. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość kristo Opublikowano 30 Marca 2009 Udostępnij Opublikowano 30 Marca 2009 Mi przyciemnili w salonie, bo i to za friko, bo maja w specyfikacji napisane ze są przyciemniane szyby, a w rzeczywistości nie są wiec musieli to zrobić. Jednak proponuje zrobić to u dobrych fachowców, bo jest wielu partaczy w tej branży. no nie żartuj! Gdzie w specyfikacji jest napisane o przyciemnianych szybach? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość luxbox Opublikowano 30 Marca 2009 Udostępnij Opublikowano 30 Marca 2009 http://www.nissan.pl/home/vehicles/crossov....html?ln=/pl_PL Bliżej końca masz przyciemniane szyby Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość kristo Opublikowano 30 Marca 2009 Udostępnij Opublikowano 30 Marca 2009 http://www.nissan.pl/home/vehicles/crossov....html?ln=/pl_PL Bliżej końca masz przyciemniane szyby rzeczywiście, widzę że specyfikacja zmieniła się ostro od kiedy kupowałem QQ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość luxbox Opublikowano 30 Marca 2009 Udostępnij Opublikowano 30 Marca 2009 Od razu zaznaczę ze oczywiście szyby w oryginale nie są przyciemnione wiec trzeba to wywalczyć u nich , bo podają blednę informacje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość kristo Opublikowano 30 Marca 2009 Udostępnij Opublikowano 30 Marca 2009 Od razu zaznaczę ze oczywiście szyby w oryginale nie są przyciemnione wiec trzeba to wywalczyć u nich , bo podają blednę informacje. tylko że specyfikacja nie jest załącznikiem do umowy więc ciężko może być Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość luxbox Opublikowano 30 Marca 2009 Udostępnij Opublikowano 30 Marca 2009 Tak, ale w zamówieniu miałem wyszczególnione przyciemniane szyby, wiec stan faktyczny auta różnił się z zamówieniem podpisanym przez salon. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
medyk Opublikowano 30 Marca 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 30 Marca 2009 może ktoś ma namiary na dobrego fachowca z okolic Katowic ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
was79 Opublikowano 30 Marca 2009 Udostępnij Opublikowano 30 Marca 2009 http://www.auto-sonar.com/ jedziesz średnicówką prawie do końca i po 5 minutach od zjazdu z niej (kierunek A4)jesteś na miejscu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość kristo Opublikowano 30 Marca 2009 Udostępnij Opublikowano 30 Marca 2009 Tak, ale w zamówieniu miałem wyszczególnione przyciemniane szyby, wiec stan faktyczny auta różnił się z zamówieniem podpisanym przez salon. no w takim przypadku jesteś do przodu 400 pln podejrzewam że kolejne zamówienia już tego nie mają Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
medyk Opublikowano 30 Marca 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 30 Marca 2009 może ktoś ma przyciemnione szyby w QQ i wklei fote ?? I jaki sobie dał % przyciemnienia ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość cola Opublikowano 8 Lipca 2009 Udostępnij Opublikowano 8 Lipca 2009 ja przyciemniłem w swoim kaszalocie szybki w maju i z efektu jestem bardzo zadowolony. Byłem w salonie i tam uprzejmy pan dał mi kontakt do firmy, która okleja im szyby w nowych autach. poniżej przesyłam linka do fotki mojego auta http://share.ovi.com/media/cola.qashqai/cola.10028 ostatnio dodałem mu także owiewki na przednich i tylnych szybach. Mały bobas na tylnej kanapie jeździ,nie chciałem aby mu wiało jak szyba uchylona i owiewki sie sparawdzają w praktyce a efekt wizualny tez nie jest chyba zły... mi sie podoba pozdrawiam, cola Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LLC Opublikowano 8 Lipca 2009 Udostępnij Opublikowano 8 Lipca 2009 A gdzie kupiłeś te owiewki? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość cola Opublikowano 9 Lipca 2009 Udostępnij Opublikowano 9 Lipca 2009 owiewki kupiłem w warszawie w siedzibie firmy Heko http://www.heko.pl/ bardzo uprzejma pani nawet pomogła mi je szybko i fachowo zamontować :diabel: jakość i dopasowanie jest jak dla mnie idealne. na początku troche trzeszczały przy otwieraniu szyb ale chyba musiały sie ułożyć i teraz jest oki pozdro cola Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Sony Opublikowano 9 Lipca 2009 Udostępnij Opublikowano 9 Lipca 2009 Ja przyciemniałem w firmie obok "Selgrosa", koszt 220 zł za 3 szyby Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Michalmiko Opublikowano 4 Czerwca 2013 Udostępnij Opublikowano 4 Czerwca 2013 I ja umówiłem się na przyciemnianie szyb. Niestety czekam w dość dużej kolejce, bo mam termin dopiero za dwa tygodnie . Orientacyjny koszt przyciemniania za wszystkie tylne szyby to około 280-300zł. Mają dwa rodzaje folii. Na te pierwsze jest 8 lat gwarancji, a na te drugie (droższe około 20-40zł) dożywotnio. Skala przyciemniania jest sześciostopniowa od 15% do (jak dobrze pamiętam z rozmowy telefonicznej) 65%. Czekam z niecierpliwością Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
toruńczyk Opublikowano 5 Czerwca 2013 Udostępnij Opublikowano 5 Czerwca 2013 Michalmiko ! Czasami oglądam program "Uwaga pirat" .W którymś odcinku policja doczepiła się do przyciemnianych szyb i zabrała właścicielowi dowód rejestracyjny. Myślę ,że ci co to robią to wiedzą na ile można je przyciemnić i dadzą Ci na to gwarancję ! A zapytam na ile Ty je przyciemniasz ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Michalmiko Opublikowano 5 Czerwca 2013 Udostępnij Opublikowano 5 Czerwca 2013 Też oglądam Uwaga Pirat Jak już pisałem, przyciemniam tylko tylne szyby, a przednie pozostawiam bez zmian (jak dobrze pamiętam, szyby w promieniu 180st. widzenia kierowcy muszą mieć 75% przepuszczalności światła, reszta jest dowolna). Zobacz jak jest w wersji Tekna . Nie widziałem próbek na żywo, ale chyba 4/6 będzie w porządku. Warsztat oczywiście daje atest. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi