Skocz do zawartości
Części Nissana - iParts.pl

radio 2din w primerce p11.144

siutek
 Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

witam,

zastanawiam sie nad wywaleniem seryjnego radia i wstawieniem jakiegos porzadnego kombajnu 2din w to miejsce. czy ktos widzial moze takie przejsciowki w miejsce oryginalnego radia??? bo ze standardowym radie problemu nie ma. ale jeszcze nie spotkalem sie z panelem 2 din do primery p11.144

Nie ma takich ramek na radioodtwarzacz 2 din do P11.144 w sprzedaży. Radio 2 din prawdopodobnie by weszło, ale wiązałoby się to z dużą rzeźbą. Należałoby przerobić nawiew (zmniejszyć kratki) albo obniżyć panel sterowania klimy. Myślę, że jest to wykonalne (co prawda jeszcze nie widziałem takiego rozwiązania) ale skomplikowane i jeśli nie masz praktyki w zabawie z mdfem i żywicą to się za to nie zabieraj :)

Jeżeli chciałbyś jednak mieć stację medialną to może 1 din z wyjeżdżanym monitorem? - prosta i bezproblemowa sprawa.

Pozdrawiam

BaliBroda, jest to pewne rozwiazanie, ale jakos nie jestem do tego przekonany.

chcialbym by monitor jak i cala zabudowa sprawiala wrazenie integralnej calosci z autem.

• 2 miesiące temu...

Można i kratek nie trzeba ciąć . Wstawiłem radyjko Pioneera i wygląda jakby zawsze tam było . W serwisie car-audio wyrzeźbił mi to za jakieś 400zł . Do tego kawałek skórki-jakieś 30 cm na 30 cm albo i mniej . Czego chcieć więcej - NAVI , USB , 4X50W i nawet głośników nie trzeba zmieniać bo dają radę . Wstawię fotki jak zrobię całą sesyjkę gdy dojdą do mnie biało-czerwone lampy tylne .

mam pytanie troszke odbiegajace od tematu, mam radyjko eonon e 837 - z wyjezdzajacym ekranikiem, ma opcje takie jak gps, bluetooth itd - mam pytanie, czy ktos wie, jak podlaczyc tu nawigacje? bo bez sensu chyba, zebym kupowal osobno jakis nawigator gps z mniejszym ekranikiem i podlaczal pod to radyjko - czy da rade kupic sam odbiornik/nadajnik gps i to razem zgrac? np jest z nokii taki modul lub tansze mniej znanych firm, mozecie cos poradzic?

Wygląda fajnie, może sama ramka nie do końca dopracowana ale miejsce na wyświetlacz myślę że idealne - na wysokości wzroku. A gdzie umieściłeś przycisk awaryjnych ?

"na wysokości wzroku" - no to trochę niski jesteś ;) - ale na serio to jest w idealnym miejscu - kierownica nie zasłania wyświetlacza . Awaryjne pod kierownicą ale tak bardziej z prawej strony , prawie że dotykają kluczyków .

Moze bede jedynym ktory skrytykuje,ale wlasnie takiego wykonczenia sie spodziewalem,czyli takiego jak mnie sie nie podoba.Kolega ma podobnie wykonczone w bmw e39.Wiem,ze jest to ciezkie do wykonania,ale nie chce,zeby widac bylo taka rzezbe.Najchetnej to bym dopasowal oryginalna ramke 1din,jutro zerkne jak ja mozna powycinac,akurat mam jedna podrobke,wiec moze isc na testy.

Wiem ze nie jest wykonczone jak w maserati ale tak na codzien (bez powiększania obrazu na kompie )to jest naprawde niezle . Ramka plastikowa jest pod spodem a skora jest tylko na nia naciagnieta ,j ak chcesz dopasowac sie idealnie do ramki to nie wiem czym wykonasz polaczenie na styku - plastik ramki-radio no i musialbys gopolakierowac po szlifowaniu a to troche zabawy .Poza tym kat umiejscowienia radia jest troche inny do oryginalnej ramki i tu tez jest problem bo dol radia jest jakby glebiej osadzony i przy wykonaniu ramki plastikowej bedzie to widoczne . O awaryjnym z lewej tez myslalem ale oryginalny awaryjny jest mocno gleboki a w tym miejscu sa jakies bebechy auta wiec zrezygnowalem - mozliwe pewnie jest ale trzeba by sie pobawic a ja to robilem 5 minut przed wyjazdem do norwegii .

o wlasnie, o cos takiego mi chodzilo,

zgodze sie w 100% z przedmowcami, ze wykonczenie ramki jest (delikatnie mowiac) kiepskie, panowie w salonie CarAudio mogli sie bardziej postarac.

ale generalnie o to mi chodzilo :) teraz tylko ciułać pieniążki na nowe radyjko :D

ps. co do wspolpracy tel i radia za posrednictwem bluetooth - swietne rozwiazanie, mam u siebie i jestem bardzo zadowolony. odbiornik gps mozna podlaczyc przez bluetooth, sa w sprzedazy same moduly BT, bez zadnych wyswietlaczy itp, tylko ze wtedy telefon jest odlaczony. jak narazie specyfikacja BT nie pozwala na jednoczesne podlaczenie wiecej niz 1 urzadzenia.

Tylko jak to gra??Fajne i dobra cena,tylko boje sie,zebym po przejsciu z Alpinki 9884,nie mial dzwieku jak z typowej chinszczyzny.A i jeszcze jedno,czy 2 din-owe maja zdejmowane panele?bo przeciez zaraz jakis burak wywali.