Skocz do zawartości
Części Nissana - iParts.pl

[N16] Wyświetlacz z Acenta do Visia

tomiw

Rekomendowane odpowiedzi

Zastanawiam się czy można przeszczepić wyświetlacz aka kurnik z wersji Accenta do Visia+. Można cały panel środkowy zakupić np na allegro i ni kosztuje w sumie dużo. Raczej wątpie żeby producent jakoś specjalnie różnicował te wersje i oprócz zakupu wyświetlacza i dorobienia odpowiedniej wiązki i ew przeprogramowaniu komputera. Nie wiem jak jest w Almerze ale np. w VAG jest komputer zwany modułem komfortu taki sam w większości aut grupy i jedynie od załączony w programie funkcji wspiera różne funkcjonalności. Tym sposobem mój kolega włączył sobie domykanie szyb po zamknięciu auta i tempomat (do tego musiał zakupić odpowiedni przełącznik) Ma ktoś jakieś doświadczenia w tym temacie?

podejrzewam że nie albo nikt się nie chce ujawnić, pytałem już o to kiedyś ale pozostało bez echa.

Pytałem o to już na almera club ale cisza. Takie wyświetlacze z całym środkowym panelem można po taniości teraz kupić ale nie chcę w ciemno kupować.

ja będę przekładkę robił z Anglika i też myślałem nad złożeniem takiej deski, ale też nie mam pewności jak to będzie z podłączeniem, nie wydaje mi się żeby jakieś wielkie różnice po za deską rozdzielczą były ale mogę się mylić...

• 2 tygodnie później...
Gość lewandoree

widziałem na allegro moduł komfortu z almery z wyświetlaczem cala instalacje i konsole z kolorowym wyświetlaczem i nawigacja dvd czyli . jedyne co mnie zastanawia to jak pogodzić mechaniczne cięgna ze sterowania nawiewem z ubozszej wersji z panelem climatronica

http://allegro.pl/item598243653_nawigacja_...san_almera.html

ja będę wymieniał całą deskę rozdzielczą, więc mogę też wymienić wszystko co jest za nią, zastanawia mnie tylko jak to będzie z podłączeniem do reszty elektryki, czy wszelakie wyjścia będą pasowały no i w kwestii klimatyzacji, jakie śa różnice przy klimatronicu. konkretnie to czy oprócz tego co jest w komplecie z deską coś jeszcze musiał bym wymienić. nie wiem czy wystarczająco jasno sprecyzowałem o co mi chodzi.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...