Gość habaj Opublikowano 24 Marca 2009 Udostępnij Opublikowano 24 Marca 2009 Witam ... mam od pewnego czasu problem z moim sunnym. Autko przy przyspieszaniu (najlepiej to czuć, gdy startuję, gaz na maxa) ciągnie mi na lewo, muszę uważać w momencie przełączania biegów, żeby autko nie odbiło do rowu. Wydaje mi się że ściągnie z biegiem czasu nasila się coraz mocniej. Gdy jadę spokojnie jest OK. Na wyższych biegach tego praktycznie nie idzie odczuć. Dzieje się tak tylko przy przyspieszaniu. Dodam, że mam automat, a przy hamowaniu nie ściąga. Mile widziane wszelkie sugestie. Wiem, wiem, był temat o ściąganiu i to chyba nawet nie jeden, czytałem dużo, jednak nie było konkretnie o tym, gdy ściąga tylko przy przyspieszaniu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomyddc Opublikowano 24 Marca 2009 Udostępnij Opublikowano 24 Marca 2009 Proponowałbym sprawdzić tulejkę wachacza i poduszkę wachacza, a czy przy hamowaniu nie sciąga w przeciwną stronę? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość habaj Opublikowano 25 Marca 2009 Udostępnij Opublikowano 25 Marca 2009 No właśnie hamuje równo, narazie zbytnio mi się nie chce zbytnio zaglądać w to zawieszenie, bo ta pogoda, a kurcze nie mam garażu ;/ chciałem najpierw zasięgnąć waszych opinii i ewentualnie już nakierowany później się za to zabrać. A czy jest możliwe, że jest coś z napędęm (zaznaczam, że mam automat) Tak jakby prawe koło ciągnęło mocniej, a lewe prawie jakby się nie kręciło. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zibiboa Opublikowano 28 Marca 2009 Udostępnij Opublikowano 28 Marca 2009 Witam Potwierdzam powyższą odpowiedź, miałem to samo. Po wymianie elmentów metalowo-gumowych w wahaczach po krótkim czasie podczas jazdy przy wciśnięciu gazu ściągało na jedną stronę jak puścilem gaz to auto wracało, dodatkowo podczas jazdy efekt pływania na boki choć nie ruszałem kierownicą. Po wymianie kompletnych wahaczy (nowy około 150PLN) jak ręką odjął i taką naprawę polecam nie baw się w regenerację wahaczy bo będzie to samo (jedynie w wahaczach można wymieniać sworznie). Pozdrawiam, Zbyszek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość habaj Opublikowano 30 Marca 2009 Udostępnij Opublikowano 30 Marca 2009 Ale dokładnie rok temu wachacze były wymieniane, po tym ustawiana zbieżność, możliwe, że tak szybko by wysiadły ? Niedługo na to spojrzę Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.