Gość Przemek98 Opublikowano 24 Marca 2009 Udostępnij Opublikowano 24 Marca 2009 Witam. Jestem szczęśliwym posiadaczem Patrola GR 2.8 TD Long z 1994r po przeróbce. Niedawno zacząłem nim troche jeździć w terenie i po włączeniu przedniego napędu zaczyna coś strzelać i słychać tykanie... Czy to jest przegub do wymiany czy coś innego się psuje??? A i przy hamowaniu odczuwam tak jakby hamowało przednie koła. Narazie jeźdze tylko na tył napęd i nic się nie dzieje. Czy ktoś może mi doradzić??? Z góry dziękuje i pozdrawiam wszystkich posiadaczy Patroli. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość sciba Opublikowano 24 Marca 2009 Udostępnij Opublikowano 24 Marca 2009 O ile dobrze pamietam to masz w GRacie manualne sprzegielka mosty GRowskie sa niezniszczalne czyli wychodzi na to ze przegub walniety spr oslony przegubów Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Przemek98 Opublikowano 25 Marca 2009 Udostępnij Opublikowano 25 Marca 2009 Są sprzęgiełka ale chyba nie manualne. Mam zamiar kupić manualne bo w tych co mam na środku jest jakaś śruba, a manualne mają pokrętło. Zobacze jutro ten przegub może będzie do wymiany. Dzięki za rade Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość sciba Opublikowano 25 Marca 2009 Udostępnij Opublikowano 25 Marca 2009 No skoro masz automaty to one lubia sobie przepuszczac...wiec to tez moze byc przyczyna jak auto w teren to tylko manuale :one: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Patrol 260 Opublikowano 25 Marca 2009 Udostępnij Opublikowano 25 Marca 2009 Zakładaj manuale, koszt ok 600pln, za AVM , do tego jeden dobry automat możesz opchnąc i po problemie. Mam nawet takowe na stanie ale odłożyłem sobie na lepsze czasy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Przemek98 Opublikowano 25 Marca 2009 Udostępnij Opublikowano 25 Marca 2009 Sprzęgiełka już zamowiłem AVM. Wymienie je i zobacze co się będzie działo. Może nie będe musiał wymieniać przegubu. DZiękuje za wszystkie rady. [ Dodano: Pią 27 Mar, 2009 08:05 ] Witam. Znalazłem dwie aukcje tych sprzęgiełek tylko nie wiem które wybrać? http://moto.allegro.pl/item588756551_nowos...san_patrol.html lub http://moto.allegro.pl/item591320595_nissa...a_avm_fvat.html Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość sciba Opublikowano 27 Marca 2009 Udostępnij Opublikowano 27 Marca 2009 AVM to bardzo dobra firma te drozsze to chyba jakas nowosc super hardkor heavy duty wiec jak nie wybierasz sie na MAGAM trophy to wez te standartowe za 500 powodzenia Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Patrol 260 Opublikowano 28 Marca 2009 Udostępnij Opublikowano 28 Marca 2009 Ja w krótkim miałem te za 500 , auto było topione, katowane na maksa i chodziły do końca, tamte droższe na moje oko różnią się tylko metalowym pokrętłem . Bierz te tańsze a za różnice napełnij lodówkę browarem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.