Skocz do zawartości
Części Nissana - iParts.pl

[N14] tylne głośniki

Gość conan_librarian

Rekomendowane odpowiedzi

Gość conan_librarian

Witam. Czy w N14 LX występowały głośniki z tyłu i czy są poprowadzone kable? Szukałem u siebie ale nie mogłem niczego znaleźć a mam zbędne głośniczki 6x9 i zastanawiam się czy dałoby radę je upchnąć bez większych przeróbek.

Ja mam w LX wycięte dziury n a głośniki, oraz wsadzone grille w półce, ale nie mam pojęcia czy to są oryginalne wycięcia, sądząc po kablach to raczej nie, bo są dość marne i chyba przeprowadzał je poprzedni właściciel.

Nie wiem jak u Ciebie, ale u mnie po bokach obok półki są takie okrągłe otwory, które można wyciąć i wstawić tam głośniki - to są oryginalne miejsca i jak dobrze pamiętam są okrągłe, a nie eliptyczne.

Ale dam Ci dobrą radę: nie wsadzaj głośników do tyłu bo sobie tylko tym pogorszysz "odbiór"

Lepiej wygłuszyć przednie drzwi i wsadzić tam jakieś dobre jakościowo głośniki (niekoniecznie bardzo drogie) Jak wykleisz drzwi od środka to jest naprawdę super efekt.

Polecam odpowiedni wątek w dziale car audio.

Gość Thhhomas

U mnie w N14 tez sa dokładnie takie miejsca na głośniki, ale okrągłe nie eliptyczne, ale wydaje mi sie że w tym włąsnie miejscubędą grały wyłącznie w słupek. Ja sobie zamontowałem z tyłu w półce i ładnie grają, tylko musze maskownice wykombinowac do nich, z przodu też wcisnąłem głśniczki swoje, łącznie mam 4 gł kazdy o mocy 80W. mnie jak najbardziej to satysfakcjonuje. mają średnice 16cm. tak sobie pomyślałem ze od mocniejszych to by mi sie może buda rozleciała heheh :one:

W moim LX są poprowadzone kable (oryginalne)do tyłu i na głośniki jest miejsce tyle że trzeba wyciąć bo są zaślepione miejsca a głośniki mam tylko z przodu.

ja proponuję zostawić te kable w spokoju i pociągnąć nowe okablowanie ponieważ jak podpiąłem woofery 25cm pod oryginalne kable to grały jak średniotonowe :)

w nie każdym te przewody były ( na to wychodzi ) u mnie nie było - lub nie potrafię ich znaleźć [położyłem swoje].

Nie zgadzam się że będą grały w słupek, jest dużo miejscai można głośniki zakocowac pod lekkim kątem aby odsłuch był dobry.

Oryginalne kabelki głośnikowe idą z tyłu pod dywanikiami bocznymi i wychodzą przy śrubach amortyzatorów. Jednak jak mimier powiedział, są słabe jeśli chcesz lepszy dźwięk uzyskać. Na takiej długości są zbyt cienkie i przez to są duże straty co bardzo wpływa na niskie pasmo (15-100Hz). Podzielam zdanie mimiera. Poprowadzić nowe kabelki odpowiednio grube prosto z radia/wzmacniacza i będzie ładnie grało. Podobnie z przodu chociaż tam są krótsze. Ja wymieniłem całą instalację (głośniki i zasilanie) jak jeszcze miałem radio :P

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...