Gość conan_librarian Opublikowano 25 Marca 2009 Udostępnij Opublikowano 25 Marca 2009 Witam. Czy w N14 LX występowały głośniki z tyłu i czy są poprowadzone kable? Szukałem u siebie ale nie mogłem niczego znaleźć a mam zbędne głośniczki 6x9 i zastanawiam się czy dałoby radę je upchnąć bez większych przeróbek. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
antoniobermuda Opublikowano 25 Marca 2009 Udostępnij Opublikowano 25 Marca 2009 Ja mam w LX wycięte dziury n a głośniki, oraz wsadzone grille w półce, ale nie mam pojęcia czy to są oryginalne wycięcia, sądząc po kablach to raczej nie, bo są dość marne i chyba przeprowadzał je poprzedni właściciel. Nie wiem jak u Ciebie, ale u mnie po bokach obok półki są takie okrągłe otwory, które można wyciąć i wstawić tam głośniki - to są oryginalne miejsca i jak dobrze pamiętam są okrągłe, a nie eliptyczne. Ale dam Ci dobrą radę: nie wsadzaj głośników do tyłu bo sobie tylko tym pogorszysz "odbiór" Lepiej wygłuszyć przednie drzwi i wsadzić tam jakieś dobre jakościowo głośniki (niekoniecznie bardzo drogie) Jak wykleisz drzwi od środka to jest naprawdę super efekt. Polecam odpowiedni wątek w dziale car audio. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Thhhomas Opublikowano 28 Marca 2009 Udostępnij Opublikowano 28 Marca 2009 U mnie w N14 tez sa dokładnie takie miejsca na głośniki, ale okrągłe nie eliptyczne, ale wydaje mi sie że w tym włąsnie miejscubędą grały wyłącznie w słupek. Ja sobie zamontowałem z tyłu w półce i ładnie grają, tylko musze maskownice wykombinowac do nich, z przodu też wcisnąłem głśniczki swoje, łącznie mam 4 gł kazdy o mocy 80W. mnie jak najbardziej to satysfakcjonuje. mają średnice 16cm. tak sobie pomyślałem ze od mocniejszych to by mi sie może buda rozleciała heheh :one: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Zelfiacz Opublikowano 1 Kwietnia 2009 Udostępnij Opublikowano 1 Kwietnia 2009 W moim LX są poprowadzone kable (oryginalne)do tyłu i na głośniki jest miejsce tyle że trzeba wyciąć bo są zaślepione miejsca a głośniki mam tylko z przodu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość conan_librarian Opublikowano 1 Kwietnia 2009 Udostępnij Opublikowano 1 Kwietnia 2009 A skąd te kable wychodzą bo u mnie nigdzie ich nie widzę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mimier Opublikowano 1 Kwietnia 2009 Udostępnij Opublikowano 1 Kwietnia 2009 ja proponuję zostawić te kable w spokoju i pociągnąć nowe okablowanie ponieważ jak podpiąłem woofery 25cm pod oryginalne kable to grały jak średniotonowe Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Skażony Opublikowano 1 Kwietnia 2009 Udostępnij Opublikowano 1 Kwietnia 2009 w nie każdym te przewody były ( na to wychodzi ) u mnie nie było - lub nie potrafię ich znaleźć [położyłem swoje]. Nie zgadzam się że będą grały w słupek, jest dużo miejscai można głośniki zakocowac pod lekkim kątem aby odsłuch był dobry. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomyddc Opublikowano 1 Kwietnia 2009 Udostępnij Opublikowano 1 Kwietnia 2009 Oryginalne kabelki głośnikowe idą z tyłu pod dywanikiami bocznymi i wychodzą przy śrubach amortyzatorów. Jednak jak mimier powiedział, są słabe jeśli chcesz lepszy dźwięk uzyskać. Na takiej długości są zbyt cienkie i przez to są duże straty co bardzo wpływa na niskie pasmo (15-100Hz). Podzielam zdanie mimiera. Poprowadzić nowe kabelki odpowiednio grube prosto z radia/wzmacniacza i będzie ładnie grało. Podobnie z przodu chociaż tam są krótsze. Ja wymieniłem całą instalację (głośniki i zasilanie) jak jeszcze miałem radio Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.