Gość Sheik Opublikowano 25 Marca 2009 Udostępnij Opublikowano 25 Marca 2009 Witam niedawno kupiłem Nissana Murano 2005r Odłączył mi sie kabel od masy ( - przy akumulatorze), więc wyjełem akumulator wszystko dobrze wyczyściłem i podłączyłem. A teraz auto niechce palić. Miga cały czas czerwona kontrolka (auto w środku kluczyk). Nieważne czy kluczyk siedzi w stacyjce czy nie to i tak miga. Gdy chce zapalić samochud to jak by immobiliser coś odcinał bo kręci normalnie ale nie może zapalić. Alarm włączam i wyłączam radio światła wszystko działa. Bezpieczniki też są w pożądku. Byłem u mechanika chciał podłączyć komputer żeby połączyć sie z silnikiem to sie nie udało. PROSZE O POMOC !!! gg7313666 tel: 725-100-007 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość BESEL_ Opublikowano 25 Marca 2009 Udostępnij Opublikowano 25 Marca 2009 witam:) u Ciebie pewnie też jest to rozwiązanie że aby odpalić auto musisz mieć kluczyk przy sobie (w aucie). jeśłi go nie masz w środku to nie odpalisz i wtedy mruga ta kontrolka. Ja kiedys mimo ze miałem kluczyk w kieszeni to nie mogłem odpalic muranca:) ale pokrecilem tym pokrętłem w stacyjce i odpalił wkonću:) możesz też spróbować odpalić go tym kluczykiem co masz schowany w pilocie ale to juz chyba robiles. poza tym sprawdź czy kierownicy nie zblokowało bo może to ma jakiś związek choć wątpie:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bilro Opublikowano 26 Marca 2009 Udostępnij Opublikowano 26 Marca 2009 Sheik, w instrukcji znalazlem cos takiego: "Po naladowaniu lub wymianie akumulatora nalezy zainicjowac system Super Lock poprzez: - obrocenie kluczyka w stacyjce w pozycje ON - otwarcie drzwi z zewnatrz za pomoca klucza lub pilota" troche metnie to napisane, ale najwyrazniej objawy jakie masz sa prawidlowe, tyllko system wymaga odblokowania. sprobuj moze skorzystac z 2 metody i otworzyc drzwi za pomoca klucza? Moze pomogloby wlozenie 1 kluczyka do stacyjki w pozycji ON i wtedy zamkniecie/ otwarcie drzwi przy pomocy 2 klucza? (kazda metoda jest dobra jak nie wiadomo co zrobic) napisz jak rozwiazales problem. Pozdr, Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Sheik Opublikowano 30 Marca 2009 Udostępnij Opublikowano 30 Marca 2009 Bilro Zrobiłem tak jak mowiłeś z tym "zainicjowac system Super Lock" 1.Wkładam kluczyk do stacyjki na ON wszystkie kontrolki sie podświetlają. 2.Zamykam Murano pilotem z zewnącz ale alarm sie nie włącza (auto tylko sie zamyka) 3.Przez szybe widze że kontrolki wszystkie sie palą ale kluczyk dalej miga. 4. Otwieram go z zewnątrz, kontrolka nie gaśnie, samochud nie pali. Zrobiłem to samo w zamkniętym samochodzie z kluczykiem w stacyjce ale to też nic nie dało. Auto u mechanika. :/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość makaron Opublikowano 11 Kwietnia 2009 Udostępnij Opublikowano 11 Kwietnia 2009 Sheik napisał: Auto u mechanika. :/ ale chyba masz na myśli mechaniora z nissana? Sprawa sie wyjaśniła? jestem ciekaw jak to się skończyło Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Sheik Opublikowano 21 Kwietnia 2009 Udostępnij Opublikowano 21 Kwietnia 2009 Zaprowadziłem do mechanika ten mowi że nie dał rady zawiuzł immo i sterownik komputera(bo podobno jedno za drógim sie spaliło) do warszawy tam koleś robił to podobno 15min i zażyczył sobie 1500zł :/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.